Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CONSULATE GENERAL OF ROMANIA, LOS ANGELES, CONSUL GENERAL , Claudiu LUCACI

 11766 Wilshire Blvd. suite 560, Los Angeles, CA 90025

Phone: (310) 444-0043, Fax: (310) 445-0043, e-mail:consulat@consulateromania.org

COMUNICAT DE PRESA

UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

Duminica 25 ianuarie 2004 a avut loc, la Los Angeles, sarbatorirea a 145 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Manifestarea, organizata de catre asociatiile "Viitorul Roman" - presedinte doamna Ionela KLOES si "Consiliul Romano-American" - presedinte Neculai POPA, s-a desfasurat la Hilton Hotel din Glendale. Peste 100 de persoane au participat la o sarbatoare nationala in care programul artistic a incantat prin frumusetea si calitatea interpretarii artistilor care au urcat pe scena. Au fost rememorate momente din istoria Romaniei, iar in final s-a dansat Hora Unirii.

Invitatul de onoare a fost domnul Sorin DUCARU, ambasadorul Romaniei in S.U.A. In alocutiunea sa, domnul ambasador Sorin DUCARU a subliniat contributia substantiala a romanilor care traiesc in SUA la sporirea vizibilitatii Romaniei in toate comunitatile americane importante. In acest sens, un exemplu semnificativ il constituie procesul de aderare la NATO - in toate etapele sale - la care multi dintre cei ce si-au pastrat identitatea nationala au contribuit. Domnul ambasador DUCARU a precizat ca, devenind membru al Aliantei, Romania a aderat nu numai la o organizatie militara, ci si la o comunitate de valori ale tarilor democratice in cadrul unei strategii mai ample de modernizare a societatii romanesti, de consolidare a democratiei si a economiei de piata. Vizita domnului ambasador Sorin DUCARU la Los Angeles - precedenta vizita a avut loc, de asemenea cu prilejul sarbatoririi Unirii Principatelor, in anul 2002 - a fost deosebit de apreciata de catre participantii la eveniment, datorita faptului ca au avut prilejul sa poarte convorbiri informale pe diverse tematici. De asemenea, prezenta ambasadorului Romaniei pe coasta de vest a SUA este interpretata ca o recunoastere a importantei organizatiilor din regiune si ca un semnal de sustinere a eforturilor pe care le intreprinde Consulatul General in directia pastrarii si promovarii identitatii romanesti.

Domnul consul general Claudiu LUCACI, a salutat initiativa gazdelor manifestarii: "Viitorul Roman" si "Consiliul Romano-American" de a organiza, pentru prima oara in comun, un astfel de eveniment. In plus, prezenta unei alte organizatii: "Consiliul Mondial Roman", este considerata drept inceputul unei noi apropieri intre membrii asociatiilor din California si poate constitui un prim pas concret spre organizarea in viitor a altor evenimente la care sa participe toate organizatiile romanesti din zona Los Angeles. De asemenea, domnul Consul General a remarcat faptul ca prezenta si vizibilitatea romanilor din SUA poate creste substantial prin unirea eforturilor lor in beneficiul tuturor membrilor comunitatii, un exemplu incurajator fiind mesajul de felicitare adresat de catre James HAHN, primarul orasului Los Angeles, cu ocazia aniversarii Zilei Unirii. Totodata, domnul Claudiu LUCACI a asigurat audienta de intreaga disponibilitate a Consulatului General al Romaniei la Los Angeles de a sprijini demersurile comunitatii in vederea mentinerii identitatii proprii si a sporirii vizibilitatii acesteia si a lansat initiativa strangerii tuturor organizatiilor romanesti din zona Los Angeles intr-un forum de dezbateri si actiuni comune.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page