Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DE ZIUA TATALUI - HAPPY FATHER’S DAY TO ALL THE FATHERS IN THE WORLD!!!!

 

Sunt tendinte, in general, ca sentimentele tatilor fata de copii si familie sa fie considerate mai putin adanci sau pasionate, chiar de multe ori luate usor, deoarece de-a lungul istoriei, tatii au fost cei care au plecat de acasa, la vanatoare, la lucru departe de casa, pentru a aduce hrana necesara familiei, tatii au fost luati in razboaie pentru apararea pamantului stramosesc. Sau chiar in razboaie de cotropire, iar copiii au ramas in grija mamelor.

Ma bucur ca traiesc in America si ca aceasta minunata natie Americana s-a gandit si la tati, si-i sarbatoresc in Iunie, in fiecare an, recunoscandu-le si lor efortul pentru mentinerea integritatii familiei, pentru contributia la cresterea si educarea copiilor si pentru impactul tutorial ce-l au in viata copiilor, ce frumos! Nu pot sa nu amintesc in acest sens cantecul talentatului compozitor si cantaret american L. Vandross "Dans cu tatal meu", desigur nu voi reda versurile cantecului, insa am sa redau povestea exprimata de cantec, poveste prin care multi dintre tati si copiii lor, cu nostalgie se pot identifica, deoarece este atat de minunata si autentica.

Artistulicompozitorul se exprima cum tatal lui il lua in brate si dansa cu mama lui si cat de fericiti erau toti trei, in acele momente, iar cand mama sa ii spunea sa faca cate ceva si el nu vroia sa faca, fugea la tatal sau care il lua in brate, il facea sa rada si pana la urma il aducea sa faca ce mama sa ii spusese initial, apoi il ducea in pat pupandu-l, il punea la culcare si pe ascuns ii lasa un dolar langa el, pentru dimineata, cand se va scula.

La sfarsitul cantecului, artistulicompozitorul isi exprima dorinta, ca, daca ar putea sa danseze cu tatal lui, din nou ar compune o melodie care sa nu se termine niciodata!

Da, si noi tatii avem sentimente de iubire adanca si pasionanta pentru copiii nostri, care pe multi dintre noi ne-au facut sa luam drumul pribegieiiexilului pentru ca familiile noastre si copiii nostri sa aiba o viata libera, prospera si sa nu le fie teama de a crede in Bunul Dumnezeu.

Printre acestia ma numar si eu, care, in anul 1974, am luat drumul exilului de buna voie, ajungand in Lagarul de refugiati din Latina, in Italia si in toamna aceluiasi an ajungand in America mult visata. Am luat drumul pribegiei singur, lasand in urma sotia si fiul meu, in Romania, o perioada foarte grea in viata familiei noastre, fapt pentru care am dat frau liber sentimentelor si durerilor mele sa se astearna pe hartie. Sper ca sunt in asentimentul tuturor tatilor care au fost in aceeasi situatie ca mine, din toate Lagarele de refugiati ale Europei Occidentale a timpului aceluia.

GLASUL COPILULUI!

Din locuri mult indepartate,

Peste mari cu valuri spumegand,

Un dulce glas vazduhul il strabate,

Iar mintea ii nutreste un singur gand.

Vazduhul cat e de inalt

Si marea de inversunata,

Aud din val glasul strigand:

Vreau la tine, tata!!!!

Ah! ingere cu par balai,

Oi fi gresind vreodata?

Or ti-a fost sortit sa stai,

Departe de-al tau tata.

Mama blanda, fii si tata!

Si cerul te va rasplati,

Ca vom fi cu toti odata,

Si atunci de-a pururi te-om iubi.

Daca soarta, asa ti-e data,

Din cartea vietii n-o poti frange.

Mama blanda, fii si tata

Pana Domnul ne va strange.

Cornel Campean

California, USA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page