Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

APARITIE EDITORIALA: „ASCULTA-TI GÂNDUL SI ÎMPLINESTE-TI VISELE” – ROMAN MEMORIALISTIC DE IONUT CARAGEA

George ROCA prezinta:Nota: Editura eLiteratura din Bucuresti a publicat pe 30 ianuarie 2016 romanul memorialistic „Asculta-ti gandul si implineste-ti visele!", semnat de Ionut Caragea. Prefata romanului ii apartine criticului literar Al. Cistelecan. Coperta a fost realizata de Leo Orman. Ilustratia copertei: 19 decembrie 2009: Montréal – vedere din Hampstead Tower, etajul 22; fotografie de Ionut Caragea. Romanul se poate comanda de la editura eLiteratura (e-mail: office@epublishers.info sau tel: 0722 156 408), iar in curand va fi disponibil in librarii (Eminescu, Elefant etc.). Fragmente din roman si alte informatii:
http://www.ionutcaragea.ro/proza_files/gandul.htm

Fragmentele de pe coperta a IV-a:

„Asculta-ti gandul si implineste-ti visele!” este un roman autobiografic in care sunt incluse evenimentele normale si „paranormale” care m-au ajutat sa-mi gasesc drumul in viata si au contribuit la formarea mea ca poet. Rolul cel mai important in aceasta carte il detine „Gandul meu”, o entitate care mi-a oferit indicii pretioase, calauzindu-ma in momentele de ratacire si salvandu-ma de nenumarate ori in confruntarea cu bolile, singuratatea si moartea. Consider ca cititorii pot trage invataminte folositoare de pe urma experientelor mele si se pot identifica usor cu personajele principale, fiind vorba, la urma urmelor, de sentimente autentice si ganduri pe care le poate avea orisicine. Cred ca pentru noi toti se poate intampla un miracol atunci cand suntem atenti si receptivi la ceea ce ni se comunica la nivel subtil, atat din exterior, cat si din interior. Nu trebuie decat sa ne punem mereu intrebari, sa cautam solutii inspre binele nostru si al celorlalti, iar raspunsurile nu vor intarzia sa apara.
(Ionut Caragea)
 
Asculta-ti gandul si implineste-ti visele! – cum se numeste cartea de fata – e o reconstructie biografica scrupuloasa, asistata de o memorie acuta, aproape de verva detaliilor si a preciziei, si proiectata in conventia unui dialog introspectiv, un fel de divan, doar ca nu al sufletului cu trupul, ci al poetului cu propria constiinta (sau, cum zice autorul, cu propriul „gind” ca daimon). (...) E o confesiune de sine cu miza decisiva pe ”sinceritate”, pe acuratetea concreta a peripetiilor si pe interpretarea lor in orizontul unui destin. Ionut Caragea isi retraieste scriptural biografia, nu doar si-o reaminteste, in sensul ca plonjonul in amintire e atit de adinc si de „imediat” incit pasajele reamintite par de-a dreptul retraite. (...) Dialogul autobiografic e presarat cu salturi in poezie, dar aceste intercalari de poeme nu si-au propus sa fie o antologie ilustrativa pentru drumul parcurs de Ionut Caragea; ele se produc acolo unde temperatura afectiva a discursului anamnetic si introspectiv pus pe doua voci se ridica si e nevoie de o sublimare a lui. (...) Asadar, de la suferinta la extaz, de la angoasa la iluminare si de la elegie la imn ar fi drumul pozitiv si exemplar al poeziei. In orice caz, Ionut Caragea pe el merge.
(Al. Cistelecan)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page