Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1196)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Foarte probabil, multi dintre dumneavoastra sunteti familiari cu faptul ca statele lumii, indiferent de sistemul politic pe care pretind ca-l adopta si locul pe care-l ocupa intr-o ierarhizare economica, militara, socio-politica, culturala etc. dispun de o multitudine de servicii specializate in culegerea de informatii atat despre cetatenii proprii cat si despre marea majoritate a cetatenilor lumii; la fel, nu mai constituie un secret de importanta deosebita faptul ca oamenii de stiinta lucreaza la crearea unui megacomputer care sa inmagazineze date referitoare la cei 7.4 miliarde de locuitori ai acestui terfiant mapamond. In USA, aceasta munca de Sisif revine celor 16 organizatii de Intelligence, alcatuite din crema inteligentei si patriotismului American, organizatii care se conduc dupa reguli inaccesibile muritorilor de rand si dominate de Lindley Rule care presupune ca pana si propria identitate iti este necunoscuta atat tie cat si familiei si colegilor de birou !
Fort Meade, pitoreasca localitate din Statul Maryland, ocupa de departe primul loc in ierarhia organizatiilor de profil americane, devansand faimoasa organizatie locata pe Dolley Madison B.lvd din McLean-Langley, statul Virginia, organizatie care are pe frontispiciu celebrul verset regasit in Evanghelia dupa Ioan, cap.8, versetul 32 - veti cunoaste adevarul iar adevarul va va elibera, va va face slobozi - and ye shall know the truth, and the truth shall make you free, iar in hol, bustul eroului meu preferat Nathan Hale care la 22 Septembrie 1776, in fata plutonului de executie englez a rostit aceste memorabile cuvinte care reprezinta chintesenta patriotismului: “singurul meu regret este ca am o singura viata s-o pun la dispozitia tarii mele - I only regret I have but one life to lose for my country.” Doar pentru cultura dumneavoastra generala, Fort Meade gazduieste faimoasa Defense Information School, Sediul Central al U.S. Cyber Command si, printre multe alte organizatii de profil, National Security Agency. Tot pentru stricta dumneavoastra informare si in sincera dorinta de a raspunde tangential unui conational, locuitor al inegalabilei Populi Pomarii din……. Bujumbura, Burundi, generalul  GG Meade s-a nascut in Spania, Sam Hudson, intemeietorul Republic of Texas, nu a fost Texan ci provine din Tennessee. Presedintele Germaniei Horst Koeler s-a nascut in Polonia, intemeitorul Turciei Moderne, de fapt, Parintele ei, Kemal Atatturk s-a nascut in…Grecia, Ianos Kadar, nume de referinta si de reverenta al Ungariei s-a nascut in Croatia, Sonia Gandhi, politician Indian de renume, s-a nascut in Italia si nici faimosul Sorge care a facut servicii inestimabile poporului rus, chiar mai multe decat intreaga armata rusa, nu a fost…rus. Deci, cu alte cuvinte, pentru a fi un bun Bujumburean sau Roman, nu trebuie sa te nasti in…….. Burundi, Romania sau in teritoriile adiacente !!!
Indiferent unde va desfasurati activitatea, toate documentele cu care intrati in contact, poarta cu ele o anumita forma de clasificare -secretizare. Clasificarea documentelor se face dupa rigori foarte severe de persoane supercalificate in acest domeniu si cuprinde urmatoarele categorii: Classified, Secret, Strict Secret si Compartmentalized.
In server-ul numitei Hillary Rodham Clinton s-au gasit 12 documente care intrau in categoria cea mai inalta de secreterizare -Compartmentalized, alaturi de peste 1000 documente din categoria Classified, Secret sau Strict Secret. Doar spre informarea dumneavoastra, numele companiilor care gestioneaza asemenea documente nu poate fi dat publicitatii, persoanele care gestioneaza asemenea date trebuie sa fie testate periodic cu detectorul de minciuni - lie detector, iar prietenii, vecinii etc. trebuie intervievati de catre FBI inainte de a fi autorizat sa gestionezi asemenea informatii. Orice incalcare a acestor obligatorii reguli are consecinte juridice foarte severe, inclusiv privarea de libertate pentru o foarte lunga perioada de timp. M-am tot intrebat: Hillary, parte a sistemului din frageda pruncie, nu a cunoscut aceste lucruri obligatorii, pentru o persoana in pozitia ei? Si daca le-a cunoscut si nu le-a respectat trebuie sa suporte consecintele !!! The Espionaj Act is clear: ”any person holding a security clearance who fails to notify her superior officer when a breach of security occurs through negligence is guilty of a federal crime. And once convicted, that person faces TEN YEARS in prison  ! -  orice persoana care detine un certificat de securitate si care nu notifica ofiterul lui superior cand intervine o incalcare a securitatii din neglijenta este vinovat de un delict penal. Si odata condamnata, acea persoana se confrunta cu 10 ani  de inchisoare "! Dupa toate aparentele, Intergalacticul personaj, descendent direct din Olimpul Greciei Antice se opune investigarii numitei Hillary Rodham Clinton. In termeni juridici americani, aceasta atitudine intra sub jurisdictia lui American Penal Code si se numeste “obstruction of justice.” Se aude, Pontifus Maximus ? Am primit o scrisoare din partea lui Michael Connelly, Executive Director al United States Justice Fundation, din Houston, TX al carei preambul incepe cu urmatoarele cuvinte: "Forget the White House. Hillary……….. We the people are sending you to the “Big House”!  "
Va las dumneavoastra placerea sa analizati prestatia jenanta a Billei cu ocazia alegerilor preliminarii din statul Iowa, la nivel comportamental sub nivelul florareselor din Piata universitatii sau a precupetelor din Piata Matache Macelaru. Oricum, rezultatele n-au parvenit Comisiei Centrale, pana la inchiderea editiei, din partea a sase centre de votare si atunci s-a luat inteleapta decizie de a se “trage cu banul”, lucru greu de digerat pana si in …. Bujumbura, Burudi. Ca printr-o minune, tipic Clintonian, toate cele 6 trageri au revenit Billei. In ce ma priveste, refuz sa cred ca la 239 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta, asemenea practici au fost impartasite de parintii Fondatori.
Se adevereste fara nici cel mai mic dubiu ca Republica oferita poporului American in urma Conventiei Constitutionale din 18 Septembrie 1787, tinuta la Philadelphia nu poate fi pastrata lucru de-altfel anticipat de Benjamin Franklin - You got a Republic if you can keep it.
Singurul lucru care se dovedeste real dupa circul electoral care ni se ofera zilnic sunt cuvintele politicianului Britanic, Benjamin Disraeli, fost prim-ministru al Marii Britanii si Irlandei de Nord: ” In politica se regasesc trei feluri de discursuri: minciuni - lies, minciuni sfruntate - damn lies si statistici - statistics", lucru de care am fost avertizati de Josh Billings numele sub care si-a semnat capodoperele faimosul scriitor umoristic American Henry Wheeler Shaw care ne-a lasat urmatorul aforism: ” este atat de dependent de exagerare, incat nu poate spune adevarul fara sa minta.”
Este revoltator, dureros dincolo de limita suportabilitatii, ca poporul American nu a gasit alte persoane care sa candideze la functia suprema din stat.
Joi, 4 Februariei 2016, a comparut in fata unei Comisii Guvernamentale a Congresului USA, numitul Martin Shkreli, fost CEO la Turing Pharmaceuticals, individ care a gasit de cuviinta sa majoreze pretul medicamentului Daraprim, de la 1500 dolari sticla la 75.000  de dolari, o crestere de 5.000% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
La iesirea de la audieri, Martin a declarat urmatoarele:”Hard to accept that these imbeciles represent the people in our government - greu de acceptat ca acesti imbecili reprezinta poporul in govern.” Ma intreb: cum ar fi reactionat daca in loc de Malul Potomacului, s-ar fi aflat pe Malul Dambovitei !?!    
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page