Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1195)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Ultimele sondaje de opinie organizate sub auspiciile organizatiei PredictIt ar pune sub semnul intrebarii rationalitatea deciziilor luate de masa amorfa de “bovi’, Hillary Rodham Clinton reprezentanta Partidului Democrat, Regina neincoronata a neadevarurilor, conduce detasat in preferintele alegatorilor americani inregistrand un procent de 57% !!!, reprezentantii Partidului Republican avand cote inadmisibil de reduse. Filosoful Plato ( 427-347 BC) ne-a avertizat de aceasta posibilitate anticipand ca “democratia,” rule by the people” inseamna vot pentru fiecare cetatean, icluzand si pentru ignoranti. Cei care urmaresc Jesse Watters Show pe canalul Fox News, realizeaza ca procentul ignorantilor este alarmant, studenti la Colegii de renume nu poseda cunostinte elementare referitoare la Istoria USA, inclusiv ceea ce reprezinta Washington DC pentru America !!!
Sigmund Freud, filosof german, parintele psihoanalizei, unul dintre cei mai influenti savanti ai secolului al XX-lea, ne-a avertizat ca ”majoritatea populatiei nu doreste intr-adevar libertatea pentru ca " libertatea presupune responsabilitati si multi oameni sunt speriati de responsabilitati - most people do not really want freedom because freedom involves responsibility, and most people are frightened of responsibility.” La stadiul actual la care a ajuns America in prag de an electoral cu sumbre perspective la orizont, se potrivesc perfect reflectiile acestui creier de exceptie - ma refer la Sigmund Freud – referitoare la…. noi: “ America este cel mai grandios experiment pe care l-a vazut omenirea, dar ma tem ca nu va fi un succes – America is the most grandiose experiment the world has seen, but, I’m afraid, it is not going to be a success.” Tot Sigmund Freud ne-a avertizat ca ”da, America este gigantica, dar o gigantica greseala – Yes, America is gigantic, but a gigantic mistake.”
Oricum, voci autorizate familiare cu istoria “Cetatii Eterne” ne comunica pe baza de documente si studii aprofundate in Bibliotecile Vaticanului, ca Papa Francisc va fi ultimul locatar al Castel Gandolfo, dupa care “Cetatea Eterna” va avea un sfarsit Armagedonic, trecuta prin foc si sabie. Ca o parere strict personala, pe care nu cer nimanui sa mi-o impartaseasca, dupa 8 ani de domnie  a lui Caesar Augustulus, America nu va mai rezista o perioada similara sub domnia Billei, personaj care se regaseste perfect in ceea ce Alexandu Vlahuta ne-a lasat in poezia "1907" - "Minciuna sta cu Regele( Regina) la Masa.” Dupa umila mea parere, o persoana care a comis fapte care intra sub incidenta lui American Penal Code, trebuie pe vecie sa fie “pensionarul” la faimoasele penitenciare din Rikers Island, NY, Attica Correctional Facility, NY sau faimoasa Sing Sing din localitatea Ossining, NY, la o arucatura de bat de domeniile Billei, iesita goala pusca din Casa Alba si ca prin minune este posesoarea unei averi de 324 milioane de dolari si a unei fundatii de 3 miliarde dolari, la care, tot printr-o intamplare, participa si Bill si Chelsea !!! Daca atmosfera de NY State nu i se pare prielnica, ii recomand Louisiana State Penitentiary, locata in pitorescul oras Angola. Se pare ca Billa nu intra sun incidenta legii americane, adeverindu-se cele ramase de la Marcus Tullius Cicero : “Legile sunt bune nu atunci cand sunt respectate de toti, ci cand sunt facute pentru toti.” Atat timp cat persoane privilegiate nu intra sub incidenta legilor americane, inseamna ca legile nu sunt bune ! Daca Cicero este greu de “rumegat” aforismul lui datand de la inceputul mileniului I, le recomand tuturor “pretinsilor” sa se familiarizeze cu Thomas Jefferson unul dintre fondatorii acestei tari, alaturi de Adams, Madison si Hamilton, care ne-a atentionat ca, ”singurul stat stabil este acela in care oamenii sunt egali in fata legii.” Se pare ca parafrazand pe George Orwell cu un citat extras din Ferma Animalelor”, “ toate animalele sunt egale, insa unele animale sunt mai egale decat altele” si in “regnul” uman, unii sunt mai egali decat altii.
Ca o palida consolare, va redau cuvintele lui Adlai Stevenson, intelectual de marca, o adevarata “Rara Avis”, pe acest infestat de mediocritate domeniu politic : ” In America, oricine poate fi presedinte; acesta este unul din riscurile pe care le asumam - In America, anybody can be President; That’s one of the risks you take.” Tot de la Adlai E Stevenson ne-a ramas acest mare adevar:” The way of the Egghead is Hard - Via Ovicapitum Dura Est - Drumul Geniilor este greu". Asa se explica faptul ca in randul clasei politicienilor gasim ………..ceea ce gasim.
Fiind in plina campanie politica presidentiala, un sfat provenit tot de la Thomas Jefferson, al treilea presedinte al USA: “cel mai greu lucru legat de orice campanie politica este cum sa castigi fara a dovedi ca nu meriti sa castigi – the hardest thing about any political campaign is how to win without proving that you are unworthy of winning.” Dupa toate aparentele, Billa va fi urmatorul ocupant al Biroului Oval, locat pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington DC desi a demonstrat ca nu merita decat un spatiu la inchisorile mentionate mai sus. Faptele Billei ar necesita volume intregi; asa ca din saptamana viitoare am sa va redau cateva extrase din inegalabilele performante ale Billei .
Oare Billa este un fel de Arturo Ui a carui ascensiune nu poate fi oprita ? Sau in spatele ei se afla cel mai destabilizator factor al omenirii, persoana care umbla cu degetul pe harta Europei, inclusiv a Romaniei si da asigurari ca anumite Cancelarii si-au dat acordul ca Roditorul Pamant al Transylvaniei, Falnicul Ardeal sa treaca…Tisa. Felicitari, presedintelui Vladimir Putin, care l-a declarat Persoana Non Grata pe individul George Soros. Se impunea o decizie similara si din partea Guvernului Romaniei, dupa vizita facuta in…sudul TARII. Dar cand n-ai coloana vertebrala, suporti consecintele. Oricum, va asigur ca in momentul in care Republica Moldova va trece Prutul, Transylvania va trece Tisa.
Asa ca, daca aveti cu ce - desi am indreptatite dubii, ganditi domnilor tovarasi !
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page