Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MIGRANTII si alte cele !

Se dau stiri alarmante privind invazia migrantilor in batrana Europa. Ba un viol in grup, ba o crima odioasa ... Oricum, isteria de prin septembrie trecut a cam trecut si statele sa organizeaza pentru trierea dornicilor de trai nineaca. Multi migranti sunt dezamagiti de realitatea europeana, care ii pune sa munceasca, soarele fiind tot mai mult cu dinti. Si se retrag. Prin Europa, nu-i ca acasa ! E civilizatie, sunt reguli, e greu de trait in asemenea conditii !
Se face caz de patrunderea elementelor ISIS . Cu siguranta, e o mare problema. Serviciile secrete sunt intr-o alerta nonstop si orice arestare a unui suspect este prezentata instant de televiziuni. Sunt convins ca lucrurile vor fi incet-incet sub control. Evenimente de acest gen vor intra in cotidian.
Pentru tarisoara noastra, saracia, care cuprinde cca 40% din populatie, pare a fi un avantaj. Migrantii nu ne iau cu asalt granitele, desi creatorii de apocalipse nu se lasa si se intrec in scenarii ce dau cosmaruri bietilor oameni cu mintea slaba.
Pana una-alta, constat ca este reluata plata haraciului (cateva miliarde bune de euro anual) la Inalta Poarta pentru a nu mai da drumul hoardelor de migranti, care vor sa vada cu ochii lor bogata Europa. In civilizatie.
Nu mai simpla ar fi rezolvarea razboaielor in zonele de conflict ? N-ar fi mai simplu sa trecem pe motorul cu apa, inventat simultan cu cel pe benzina (sic!), sa terminam cu goana dupa petrol, cauza reala a acestor razboaie interminabile ?
Abia acum, cand se inchid (temporar, sper) granitele, europenii nonpartizani U.E. vad avantajele unei Europe unite, cu libera circulatie. Totul ar putea intra intr-o criza cu consecinte greu de rezolvat dupa aceea. Asa ca e nevoie de solidaritate.
*
Din nou s-au adunat pe 26 la Bellu, cativa nostalgici, care au recitat poezii in memoria „marelui conducator” ! Sunt vehiculate aceleasi minciuni pe care le aud de ani de zile. Nu, dragilor, nu Ceausescu a industrializat Romania !
Tara a fost reconstruita dupa un plan de dezvoltare (1960-1975) pus la punct de o echipa de profesionisti in timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul dictator comunist). Profesionisti formaTi de invaTamantul romanesc in perioada interbelica ! Ceausescu a fost un mare taietor de panglici. Cand a inceput aplicarea noului program de dezvoltare (1975-1990), Ceausescu a dat chix cu proiectele sale megalomanice facute de noii specialisti, bagand Romania in faliment economic, cu obsesia platii datoriei externe, sarind peste trei etape de retehnologizare a industriei si agriculturii. Nu intru in detalii. Le cunoastem cu totii. E greu cu istoria reala !
*
Bucuresteni, o mare victorie pentru RATB ! Se reia circulatia pe soselele Iancului si Pantelimon ! Tramvaiele isi reintra (partial pe Pantelimon) in drepturi ! La linii noi, tramvaie vechi !?! C-asa-i in politichia romaneasca, inclusiv in cea a transportului in comun. Dambovitean.
Problema cea mare este evacuarea sutelor de automobile parcate, timp de trei ani, pe spatiul liniilor. Daca Bucurestiul ar fi avut edili care sa urmareasca interesul cetateanului problema putea fi rezolvata. Un exemplu. Terenul pe care se afla fosta intreprindere Zefirul (confectii), care sta in paragina de ani buni, putea fi transformat intr-o mare parcare de cartier, care ar fi terminat cosmarul posesorilor de masina mica. Nimeni nu ia nicio masura. Veti invoca dreptul fabricii la proprietate (!) si alte bla-blauri ! Cu siguranta, ca si in cazul altor unitati, si aici se asteapta darea vreunui tun imobiliar.
Apropo ! Tot incepe campania electorala. Poate apare vreun candidat care sa promita realizarea parcarilor etajate de cartier.
Exemplul il pot lua de prin capitalele U.E.
 
Toate bune,
 Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page