Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEZMEMBRAREA EUROPEI

Viorel ROMAN

Mai toate conflictele actuale sunt sau legate de Chestiunea Orientala, in aria de conflict dintre ortodocsi, occidentali si islam din fostul Imperiu Roman de Rasarit, Otoman: Libia, Egipt, Yemen, Palestina/Israel, Liban, Iordania, Siria, Irak, Afganistan, Turcia, Georgia, Ucraina/Crimeea, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Croatia, Kosovo si nu un ultimul rand Romania si Moldova.

Invazia actuala a peste zece milioane de musulmani si idolatri, include si UE in acest conflict, in detrimentul sau. Din primul milion, o treime sunt analfabeti, au alt cod de comportament, un alt proiect de viata, decat al teologiei muncii si sunt incompatibili cu structura social-economica, politica a Europei Centrale, Germaniei, rezultatul a unui mileniu de crestinism. Faptul ca politicieni UE sunt marginiti, ingraditi in gandire si comportament de political correctness, face dificila atat definirea conflictului cat si luarea de decizii.

Imparatii Imperiului Roman erau mai pragmatici, mai intelepti in relatiile cu invadatori. De ce pledeaza dna. cancelar federal Angela Merkel pentru intrarea neelimitata in tara a refugiatilor, chiar si a celor fara acte de identitate? Dece submineaza statul de drept, pentru ca legi in vigoare sunt incalcate atat la renuntarea la controalele de la granita si acceptarea nelimita a refugiatilor, cat si in cazul falimentului financiar al greco-ortodocsilor. Cand legile nu-s respectate, santajul bate la usa. Deja dna. Mekel da  mereu miliarde de euro cand grecilor, cand turcilor, pentru ca ei controleaza nivelul invaziei.

Dece nu participa la salvarea refugiatilor lumea islamica, din Maroco pana in Indonezia, tarile bogate in petrol si gaze? Dece nu participi la salvarea refugiatilor anglo-americanii, cei care au creat haosul? Ei i-au ajutat pe greci in falsificarea datelor, pentru ca prima tara euro sa capoteze, ca apoi sa urmeze altele. Ei destabilizeaza, finanteaza si ii dirijeaza pe disperati, ca pe aceasta cale, Europa continentala, sa fie sub o presiune constanta umanitara, mediatica, financiara, politica, militara? Doctrina SUA, to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down, se amalgameaza cu Chestiunea Orientala... si europenii sunt ostatici? Cum si cat va rezista Berlinul acestui quasi razboi modern, hibrid? Va cadea din nou in capcana perfidului Albion ca in 1914, sau in 1939 si va fi din nou pusa Europa la pamant?

Cu toate ca este evident, conflictul multisecular continental european cu civilizatia  anglo-americana, ca si problema religioasa a Chestiunii Orientale, sunt tabuizate. Euro, Schengen sunt in pericol. Siria, Irakul se destrama acuma in mici state clientelare. Se destrama si UE in mici state neofeudale, cum ne informeaza mai multe studii pesimiste de peste ocean!?

Prof. Dr. Viorel Roman
www.viorel-roman.ro
Consilier academic la Universitatea din Bremen
25 ianuarie 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page