Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Filmul românesc `Billion Star Hotel` premiat de 5 ori în Los Angeles

 Madalina Corina Diaconu

Filmul romanesc 'Billion Star Hotel' a mai fost premiat la inca 4 festivaluri din Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Un palmares cu care ne mandrim.

Acestea sunt intr-o ordine aleatorie:

1. Los Angeles CineFest
Los Angeles, Statele Unite
Castigator — Cel mai Bun Film de lung metraj — 'Winner — Best Feature Film'
Festivalul este organizat de Mark Mos, de la Kodak Entertainment care este un regizor de imagine multi premiat dar si organizator ale unor premiere de film de prestigiu. Mark a organizat premierele unor filme de Oscar precum: "Gladiator" (Russell Crowe), "Misiune Imposibila 2" (Tom Cruise), "Gone in 60 de secunde" (Nicholas Cage, Angelina Jolie), "Cum Grinch a furat Craciunul" (Jim Carrey ), si multe altele.
Mark este de asemenea si regizor, asa cum spuneam mai sus ; el are diploma de master in televiziune si productie de film. Filmele sale au fost prezentate la festivaluri de film in orase cum ar fi Los Angeles, Chicago sau Salt Lake City si, de asemenea, in numeroase tari europene. Pentru mai multe informatii, puteti accesa:http://lacinefest.weebly.com/october.html

2. Hollywood Independent CineFest
Hollywood, Statele Unite
29 Noiembrie, 2015
Castigator — Cel mai bun film de lung metraj — 'Winner — Best Feature Film'

Hollywood Independent CineFestival este un festival care isi are originea in Hollywood, CA. Fondatorii sai sunt realizatori de film castigatori de premii prestigioase sau doar nominalizati. HICF a fost creat ca o platforma pentru regizori pentru a prezenta munca lor lumii intregi si pentru a castiga recunoastere internationala. In fiecare editie, specialistii din industrie vad in privat fiecare film si voteaza pentru cel mai bun proiect pe diverse categorii. Mai multe detalii gasiti pe:https://twitter.com/HICineFestival

3. LAIFFA — Los Angeles Film Festival Awards
Los Angeles, Statele Unite
Castigator — Cel mai bun film — toate genurile 'Winner — Best feature film (all genres)', Castigator — Cel mai bun design de sunet ' Winner — Best sound design'

Filmul a fost nominalizat la 2 categorii — cel mai bun film (toate genurile ) si cel mai bun design de sunet, castigand ambele categorii. Pentru categoria cel mai bun film (toate genurile) au mai fost nominalizate :

DUMBBELLS
Film de lung metraj — toate genurile
Feature films (all Genres)
USA, regia : Chris Livingston cu : Hoyt Richards si Bryan Drolie

Bethlehem
Film de lung metraj — toate genurile
Feature films (all Genres)
USA,regia: Michael Malone

DisAssociationVille
Film de lung metraj — toate genurile
Feature films (all Genres)
USA , regia: James Christopher

Alte informatii — pe site-ul festivalului. http://www.laiffawards.com/november-nominees.html

4. Hollywood International Moving Pictures Film Festival
Hollywood Blvd — Los Angeles, Statele Unite
Award of Recognition: Feature Film
Premiul de recunoastere — film de lung metraj

La acest festival, 'Billion Star Hotel' a beneficiat din partea juriului de premiul de recunoastere — prima mentiune speciala la categoria film de lung metraj. Practic a fost catalogat ca fiind al doilea film din festival.

Despre film

'Billion Star Hotel' este un film realizat in regia lui Alecs Nastoiu si produs de Ovidiu Vasu, avandu-i in rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Radulescu si Teo Marton.
Este reconstituirea dramelor sufletesti a trei personaje aparent ciudate — Sica Generalu', Panait Surdu si Arthur Popescu, care se intalnesc intr-un moment zero, intr-un tren al vietii.

Profilul psihologic al acestora incepe sa se contureze odata cu povestile marcante ale vietii personale, pe care si le impartasesc cu naturalete pe parcursul calatoriei. Fiecare poveste este un 'de ce' si, totodata, un ghid de supravietuire.

Arthur Popescu — un cuceritor descurcaret, isi transforma drama intr-un modus vivendi. Iubeste femeile, le foloseste si pleaca. Fiecare dintre ele i se ofera, neoferindu-i, insa, nimic.
Panait Surdu — un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de catre tata si, fara explicatii, pierde prima li singura iubire pe care o va cauta neincetat li pe care o va regasi printre amintirile unei tinere orfane.

Sica Generalu'—'tatal maternal' care se inconjoara de copii uitati de lume, carora le ofera caldura unui camin, pe care ii educa cu responsabilitate dupa regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, in acelali timp, tatal pe care li l-ar fi dorit li mama care l-a parasit, suplinind prin actiunile sale rolul acestora.

Flash-uri din viata acestor personaje se deruleaza concomitent cu mersul trenului. Un tren care se opreste intr-un timp si intr-un spatiu, dar care continua sa mearga. Indiferent cat de vindicativa ar putea fi reintoarcerea, trenul merge doar inainte.

Este o poveste carpita din povesti, spusa cu rabdare de Tata Rudi unui pusti 'atent' care 'infuleca' povestea si, cu minutiozitate, ordoneaza piesele acestui puzzle cu mii si mii de stele pe el.


PR ''Billion Star Hotel''— Claudia Szanto

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page