Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

EVENIMENT: Cartea NU VENIM DIN LATINA a lingvistei spaniole Carme Huertas se lanseaza sâmbata în România

        Madalina Corina Diaconu

Un eveniment care va genera ecouri foarte mari in Romania – lansarea cartii NU VENIM DIN LATINA, scrisa de lingvista si cercetatoarea spaniola Carme J. Huertas, este la o distanta de doar cateva zile.
Invitata in tara noastra, Carme Huertas va fi prezenta sambata, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul National al Taranului Roman – Sala Horia Bernea (Piata Victoriei), unde va sustine o conferinta cu ocazie lansarii in limba romana a cartii sale Nu venim din latina, un studiu lingvistic si istoric complex care dovedeste ca limbile romanice, inclusiv romana, nu sunt nascute din latina.
In acest sens, lingvista spaniola este cat se poate de clara: “Limbile romanice nu vin de nicaieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar ca au o aceeasi origine, o limba mama, care NU ESTE LATINA! Latina este o sora sau mai degraba o verisoara a limbilor romanice…”
Noua aparitie editoriala a editurii Geto Dacii va starni cu siguranta controverse, cu atat mai mult cu cat cercetatoarea din Spania ii dedica si limbii romane spatii consistente in carte…
Programul evenimentului va incepe la ora 12:00 cu prezentarea si proiectarea a doua scurtmetraje pe teme istorice: „Enigma Coloanei Infinitului” si „Sase Milenii de Continuitate”, urmate de conferinta lingvistei Carmen Huertas, un dialog cu sala si o sesiune de autografe. INTRAREA LIBERA!
Evenimentul este organizat de Asociatia Geto Dacii, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Nasul Tv si PCNET-CATV.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page