Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Carte si cântec, de Ziua Culturii Nationale Române, la ICR Budapesta

In 15 ianuarie 2016, ora 18.00, Institutul Cultural Roman Budapesta va celebra Ziua Culturii Nationale la Budapesta, printr-o expozitie de carte veche si rara din patrimoniul Bibliotecii Judetene „Gheorghe sincai" din Oradea si prin prezentarea unor fragmente din documentarul „La portile ceriului", produs de Grigore Lese, transmite Romanian Global News.

Biblioteca Judeteana „Gheorghe sincai" din Oradea va fi reprezentata de doamnele Ligia Mirisan, director si Tavaszi Hajnal, director adjunct.

In partea a doua a serii vor fi prezentate fragmente din documentarul „La portile ceriului", produs de Grigore Lese pentru TVR. Documentarul este realizat in limba romana, cu subtitrare in limba engleza.

„Intotdeauna m-am intrebat: oare cum s-o fi cantat mai demult in satele romanesti? Cum era muzica in zonele tributare oieritului, cum erau lautarii si ce reprezentau ei pentru comunitate? Ce a mai ramas din aceasta muzica? Raspunsul mi-a venit dupa multi ani, urmarind fenomenul din aproape in aproape, cunoscand oameni, stand de vorba cu lautarii, ascultandu-i la ei acasa." (Grigore Lese)

Documentarul „La portile ceriului" realizat de Grigore Lese, a castigat, in 2007, Marele Premiu al A.P.T.R. In 2009 a fost nominalizat la cel mai important festival de film documentar din Asia, Festivalul International de Film de Televiziune, Shanghai.
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page