Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GÂNDURI de GERAR

2016 - an bisect. Alegatorilor li se da o zi in plus pentru a se informa mai bine in vederea exercitiilor electorale ce urmeaza !? In Duminica Orbului ! Desi e una singura, anul asta se vor declara doua. De primavara si de toamna !
Vad ca amicul Radu Tudor n-a avut somn in noaptea dintre ani. In prima zi a anului ma intreaba, pe facebook, dis-de-dimineata: „- Cu cine votati ?” E mult prea devreme, amice, pentru a raspunde la aceasta intrebare ! Mult prea devreme ! Intai sa vedem partidele curatate de potlogari.
Deocamdata sunt trambitate angajamente. Peste tot. Si de o parte si de cealalta a marilor dalmatieni ! Lumea stie deja ca, la romani, angajamentele se iau doar pentru a fi incalcate. Astept deratizarea de iarna-primavara ! Sa mai are DNA-ul si, apoi, sa fie semanate noile seminte ! De calitate, tratate cu solutii eficiente impotriva coruptiei, declaratiilor inepte, promisiunilor fara acoperire ...
Despre partiduletele bastarde, nascute prin parlamentul imoral,  pline de traseisti, nici n-ar trebui sa mai discutam in acest an. Cu siguranta, vor rasari altele noi. Ca ciupercile ! Inclusiv cele de unica folosinta ! De tip familial ! Atentie ! Cele prea colorate, se stie, sunt otravitoare !  
Guvernul de 366 de zile (!), dupa victoria glorioasa a adoptarii bugetului, a dat-o cotita. A mai facut analize, psihanalize si-a zis, in final, fie ! Marim salariul minim ! Din pacate a taiat de la investitii ca sa-l mareasca la 1.250 de lei. De Pasti ! Al cui, vom vedea ! Intre timp, unii ministri o dau din gard in gard. Cu declaratii nepotrivite, unele reinterpretate de mafioti cum le convine mai bine. O fi din cauza vinului fiert ?! Cu mirodenii de import !
Presedintele ne-a spus una, ne-a spus alta si a sters-o peste balta la un tenis ! O fi avand peste ? Balta. Bine ca, macar el, priveste cu incredere viitorul, care capata contur si consistenta ! Asa sa fie ! Dupa cum am prevazut, atacurile sistemului mafiot sunt tot mai veninoase, ceea ce inseamna ca neamtul e pe drumul cel bun ! Ultimul e de noaptea mintii ! Vorba lui MB. Florin Chilian a gasit mana criminala de la Colectiv !?! Paranoici sunt de cand lumea si vor mai fi ! La noi, se pare, proportia este peste media generala ! Si Florin si colonelul STS (!?!) de la guvern trebuie, intai si intai, verificati de un pshiatru. Urgent ! Altfel, paranoia cuprinde incet-incet Romania ! Asa se intampla cu mai toate popoarele slab educate.
Parlament nu mai avem ! Din clipa in care alianta USL a decedat. Cand ar fi trebuit organizate alegeri anticipate. In bancile Casei Poporului (sic!) stau niste ilegitimi care isi bat joc zilnic de intregul popor. „- Ba, eu fac legea !” Ultima a fost votarea, la finalul anului, de noi privilegii. Lor si alesilor din retelele lor mafiote, ce alimenteaza conturile ! Constat ca noua societate civila a inchinat steagul, mirandu-se de ce a fost in stare prin toamna !

Doar DNA-ul mai umbla cu steaua (sus) si latul ursului (jos) sa mai prinda cate un rechin, insa plasa are, inca, ochiuri mari ! Inregistram succesuri peste succesuri in domeniul culturii. Uniunea Scriitorilor Puscariasi, recent infiintata, sporeste !  Librariile sunt aprovizionate cu noi si variate lucrari stiintifice. Cel mai mult mi-a placut cea cu emoticoane ! Stiinta 0,00003% !
Aflu de la Ministerul Finantelor ca in perioada 2007 - 30 noiembrie 2015, Romania a primit de la Uniunea Europeana 31,94 miliarde de euro (inclusiv fonduri de preaderare), iar Romania a contribuit la bugetul U. E. cu 12,12 miliarde de euro. Cea mai slaba absorbtie a fost la fondurile structurale si de coeziune, alocate Romaniei prin 7 programe operationale. Doar 58% din cele 19,2 miliarde de euro alocate. S-ar putea ca suma sa creasca, daca nu mai demolam din bucatelele de autostrazi inaugurate, cu surle si trambite, in capania electorala a marelui pontist !
Analizand bilantul, concluzie vine de la sine asupra „bunelor guvernari” Boc / Basescu-Ponta ! Despre cea din urma aflam din ce in ce mai multe nefacute !
E clar ca avem o mare problema. De cadre. Lipsesc profesionistii. Ca sa fiu exact avem, in posturi de decizie, doar profesionisti in ale furatului si inselatului !
Te cutremuri ce scot, seara de seara, la lumina cainii de paza ai democratiei !
A mai trecut o zi nationala. A Romaniei. Trista ! Fara a avea curajul sa spunem deschis adevarul istoric. Consfintirea unirii cu Regatul Romaniei a provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar s-a legiferat prin Decretul-lege nr. 3631 la 11 decembrie 1918, semnat de Ferdinand I si de I.I.C. Bratianu, iar pe 29 decembrie Parlamentul Romaniei voteaza legile de ratificare a unirii provinciilor amintite cu Romania. Abia la 4 iunie 1920 prin Tratatul de pace de la Trianon intre Puterile Aliate si Asociate si Ungaria este recunoscuta pe plan international Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania; a Slovaciei si Ucrainei Subcarpatice cu Cehoslovacia; a Croatiei, Sloveniei si partii de vest a Banatului cu Serbia etc., care a intrat in vigoare la 25 iulie 1921.
Realitatea arata ca ziua nationala a multor tari este, de regula, ziua cand acel stat isi declara independenta si nu cand se mai alipeste o provincie sau alta. S.U.A. isi sarbatoreste Ziua Nationala pe 4 iulie si nu ziua unirii cu cel de-al 50-lea stat. Hawai. 21 august 1959.
De fapt, vad ca nimeni nu-si mai aminteste ca Romania si-a declarat independenta in zilele de 9 si 10 mai 1877 ? Desi avem multe sarbatori nationale, laice si religioase, cele doua zile nu au, nici la aceasta data, un astfel de statut !
In rest, pentru 2016, scenarii peste scenarii. Care de care mai paranoice. Cel cu sfarsitul lumii a ajuns pe ultimul loc ! Intre timp la noi si la fratii nostri de peste Prut , sparlamentarii joaca tontoroiul pe trupul tarii.
Curat, noaptea mintii !
 
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page