Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu la Scoala româneasca din Montreal

Asociatia Junimea Romana din Montréal - Scoala pentru minte, inima si cultura ii invita pe romanii din Montreal si imprejurimi, sambata 9 ianuarie 2016, de la ora 13:00 la evenimentul "LA TRECUTU-TI MARE, MARE VIITOR", eveniment ce subliniaza cei 166 ani de la nasterea poetului-nepereche si Ziua Culturii Nationale transmite Otilia Tunaru pentru Romanian Global News.
Artistii scolii va vor oferi un buchet de poezii si romante de inspiratie eminesciana, precum si o incursiune prin cantec folcloric in diferite zone ale Romaniei. Montaj literar-artistic Dor de Eminescu - prezentat de elevii scolii. Un geniu pe intelesul tuturor - alocutiune prezentata de eseistul MARIUS FINCA. Iubirea si natura in lirica eminesciana - expozitie de tablouri ale pictoritei CLAUDIA MANDL, care evoca universul poetic eminescian. Acompaniament la pian: CALIN APIAN. Veniti alaturi de noi, ca sa redescoperim impreuna bogatia culturii romanesti, farmecul dureros de dulce al poeziei romantice, patriotismul vibrant si clarviziunea poetului nostru national!
Unde? In Sala Amfiteatru 5625, avenue Decelles, Montréal, (Parcarea este gratuita)
Sambata 9 ianuarie debuteaza sesiunea de iarna, cursurile se vor desfasura conform orarului obisnuit, informatii in detaliu gasiti pe pagina Facebook si pe site: www.junimeamontreal.org. Se mai fac inscrieri in limita locurilor disponibile si pe liste de asteptare.
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page