Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sarbatori Fericite!


Dragii mei romani din tara si din strainatate,
 
            Peste cateva zile, oriunde ne-am afla, vom sarbatori cu mic, cu mare, nasterea Mantuitorului. Asadar nu vreau sa va retin prea mult, deoarece in aceste momente cu totii vrem sa ne orientam si dedicam atentia inspre familie si reuniunea cu cei apropiati.
 
            Astfel, in aceste clipe de sarbatoare, doresc sa va transmit cele mai calde urari de sanatate, fericire, bucurii si fie ca aceasta sarbatoare sa ne aduca in suflet lumina si puterea de a ne implini aspiratiile, sa ne aminteasca sa fim generosi si solidari cu cei care au nevoie de ajutorul nostru si, in acelasi timp, sa ne ajute sa ne pastram speranta intr-un viitor mai bun.
            Noi, romanii suntem oameni cu multe calitati, cu vointa si inspiratie, onoare si talent, speranta si altruism. Am incredere in noi, in romani, ca intotdeauna vom incerca sa ne reprezentam neamul cu cinste si demntitate oriunde ne-am afla. Elitele sunt una dintre resurse care ne-au mai ramas dar, slava Domnului, beneficiem din plin de ea. Sunt onorat ca sunt roman, sunt mandru ca sunt dintre dumneavoastra in origine si simtire!
 
            In acelasi timp, la fel ca in fiecare an, va rog sa ne plecam capetele in amintirea celor care, acum 26 de ani, au cazut sub gloantele unui inamic invizibil pentru ca aceasta tara sa redevina libera si sa poata pasi intr-o noua etapa a istoriei sale. Toti aceia care si-au dat viata in decembrie 1989 nu vor fi niciodata uitati, ba chiar trebuie pomeniti intru eternitate.
           
            Nu in ultimul rand, doresc sa transmit un gand de alinare familiilor acelor copii care si-au gasit sfarsitul in cel mai cumplit mod, in fatidica seara de 30 octombrie. Nu vreau sa ii spun pe nume, deoarece cred ca mult prea multi politicieni au cautat imaginea publica folosind acest subiect – fapt pe care il caracterizez drept incalificabil... sper din tot sufletul ca cei vinovati sa isi primeasca fiecare pedeapsa cuvenita. Nu putem face minuni, dar este de datoria noastra sa facem dreptate.
 
            Acest an se apropie de sfarsit si sunt convins de faptul ca, cu totii am trait momente frumoase, dar si urate. Am ras, am plans, am castigat, am pierdut, am trait dezamagiri, dar si multe bucurii si emotii. Poate ca unii dintre noi simt ca nu a fost un an asa cum l-ar fi dorit, dar dincolo de toate acestea, cred ca trebuie sa ii multumim cu totii Bunului Dumnezeu pentru tot, si sa speram ca anul care vine, ii va aduce fiecaruia dintre noi ceea ce isi doreste si merita.
 
 
La multi ani tuturor!
Victor Ionescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page