Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MESAJ DE FELICITARE POPORULUI ROMÂN DIN BASARABIA SI TUTUROR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI PENTRU NOUL AN 2016!

Se scurg clipele, orele, anii. Timpul se misca in pas cu viata umana. Existenta umana este in pas cu trecutul si prezentul, cu speranta intr-un viitor luminos. O corelatie dictata de puterea divina si datatoare de viata…

Dragi si stimati concetateni, iata-ne ajunsi la un sfarsit de an, anul 2015. Peste putin timp vom intra in casa noului an – 2016, care cu totii dorim sa fie cat mai bun si prielnic pentru noi, fiinta umana. Actualmente ne regasim la rascruci de evenimente istorice care ne framanta si ne provoaca la bucurii si tristeti, acestea fiind pline de actiuni care, intr-un fel sau altul, incearca sa darame sisteme politice si sociale, sa deruteze si sa puna in pericol viata populatiei de pe mapamond, sa distruga dezvoltarea sociala si umana ale unor tari care, in timp, au obtinut prosperitate in toate. Interesele personale si cele ale guvernarii ale celor mai puternici oameni din lume ne fac sa fim mereu preocupati de incertitudini, fiind prezenti necontenit in fata intrebarilor, si anume: cum vom supravietui mai departe in conditiile terorismului international; in conditiile cand fluxul de refugiati din tarile supuse conflictelor sociale si politice (pline de mizerie si saracie) inundeaza Occidentul care, in rezultat, acesta isi pierde incetul cu incetul stabilitatea sociala, redobandita prin eforturi maxime de-a lungul timpului; in conditiile cand corelatia dintre cei saraci si cei bogati devine tot mai pronuntata in favoarea celor cu putere in stat (fiind posesori prioritari ai mijloacelor banesti si bunurilor materiale din societate), iar cei mai oropsiti de soarta devin tot mai supusi si  ingenuncheati in fata proceselor sociale si economice. La toate acestea priveste cu spaima in suflet doar omul societatii care incearca sa existe si sa supravietuiasca de la o zi la alta.
Suntem la inceput de secol, secolul XXI. Este o noua etapa in evolutia istorica si in dezvoltarea umana. Totodata, este o epoca care pune in pericol existenta umana, afectandu-i astfel identitatea, tinuturile nationale, istoria prezentului si a viitorului de a supravietui in pace, libertate, fara razboaie si presiuni sociale. Pericolul acestor fenomene, in ultimul timp, a luat amploare si persista in fiecare pas al omului, in fiecare societate, insa, indiferent de toate, omul oricum incearca sa-si mentina spiritul pozitiv doar pentru a-si forma buna dispozitie si bucuria pentru clipa traita. Este un fenomen natural specific existentei umane si un fenomem pozitiv in comportamentul omului, care, in asa mod, reuseste sa-si mentina morala si sa fie in pas cu conceptul filozofic al optimismului existential. Aceasta este o conduita a omului care il face sa priveasca viata cu incredere pentru un prezent ?i un viitor. Astfel, la hotarul dintre ani, omul incearca sa uite de lucrurile rele si triste, si doreste sa-si exprime doar emotia prin sentimentul pozitiv al realita?ii. In asa mod, se formeaza campul magnetic al existentei umane care da viata si speranta pentru un viitor.
Dragi concetateni, prieteni, colegi, rude, fiind parte a acestui camp magnetic al vietii umane, cu speranta pozitiva in suflet, Va doresc tuturora un nou an fericit, cu noi evenimente sociale si politice care sa bucure si sa ne dea doar buna dispozitie si prosperare in viata de toate zilele. Doresc mult ca anul 2016 sa aduca si sa intareasca pe pamantul basarabean coeziunea sociala, sa uneasca spiritele poporului pentru reintregirea neamului romanesc, sa produca in tara bunastare si belsug in toate domeniile de activitate sociala, economica si politica. Iar intreaga natiune romana sa progreseze evolutiv in modul cel mai eficient si benefic atat in plan national cat si mondial, sa se bucure si sa fie mandra de propria identitate si existenta. Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele!
 Craciun Fericit! La Multi Ani, 2016!
Cu mult respect,
                           Galina MARTEA, dr.,
                            scriitoare


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page