Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

REVOLUTIE si CONTRAREVOLUTIE

Se implinesc 26 de ani de la aprinderea necontrolata (Sic!) a scanteii Revolutiei poporului roman. Totodata se implinesc tot 26 de ani de la reusita Contrarevolutiei in Romania.
Adevarul, stiut de toata lumea, se lasa greu oficializat ! A trebuit ca tot dna Evropa sa ne traga de urechi pentru ca Justitia romana sa-si faca meseria ! Dar nu sunt semne ca vrea sa-si faca datoria.
Corect ar trebui sa se vorbeasca „inainte de revolutia din Decembrie 1989” si „dupa contrarevolutia din decembrie 1989”. Spre aducere aminte !
Pe 18 decembrie 1989, in ziarul Scinteia Tineretului apare articolul Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare.
„Evitati expunerea intempestiva si prelungita la soare. E de preferat sa incepeti mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cand pe-o parte, cand pe alta. Astfel, va veti asigura un bronzaj placut si uniform. Nu va avantati prea mult in larg. Oricum, in caz de pericol, nu strigati. Este inutil. ?ansele ca prin apropiere sa se afle vreo persoana dispusa a va asculta sunt minime. Profitati de binefacerile razelor ultraviolete. Dupa cum se stie, ele sunt mai active intre orele 5,30 si 7,30. Se recomanda cu precadere persoanelor mai debile. Daca sunteti o fire sentimentala si agreati apusurile soarelui, librariile de pe litoral va ofera un larg sortiment de vederi cu acest subiect. ?i inca ceva – daca aceste v-au pus pe ganduri si aveti deja anumite ezitari, gandindu-va sa renuntati in favoarea muntelui, inseamna ca nu iubiti in suficienta masura marea.”
Iata si o decodificare mai mult decat plauzibila.
„Cateva indicatii pentru cei aflati in aceste zile in misiuni la diferite obiective
Evitati atacurile prelungite asupra obiectivelor. Este indicat sa atacati cu prudenta, in serii scurte de 10-15 minute din diferite directii. Astfel va veti asigura o supraprotectie si rezultatele vor fi mai bune. Nu va apropiati prea mult de obiectiv (pericol de capturare sau de ucidere). In caz de pericol (ranire sau capturare) nu cereti ajutor, fiindca nu va fi nimeni care sa va ajute sau sa va asculte. Actionati si atacati obiectivele dimineata mai devreme, in special intre orele 5:30 si 7:30. Acest sistem se recomanda pentru aparatorii mai fricosi sau mai neinstruiti, intre aceste ore oboseala fiind mai accentuata dupa o noapte de veghe. Este indicat ca pe inserate, sa va refaceti rezervele de munitie si alte produse: depozitele stiute sunt bine dotate, cu sortimente variate. Daca aveti ezitari, sunteti afectat intr-un fel sau altul, sau va ganditi sa renuntati, inseamna ca nu v-ati indeplinit in totalitate misiunea pentru care ati fost pregatiti.”
Mare parte a revolutionarilor a fost redusa la tacere prin executarea in plina strada de catre regimul ceausist (126) si dupa 22 decembrie, ora 12,06, de echipa de contrarevolutionari iliesciana (978). La care se adauga mii de raniti. Mai multe pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Revolutia_Romana_din_1989.
Din nefericire, cvasitotalitatea celor ramasi in viata, rareori, s-a manifestat ca veghetori ai democratiei romanesti. Multi dand cinstea pe rusine.
Nici la aceasta data Secretariatul pentru Problemele Revolutionarilor nu a publicat drepturile acordate tuturor revolutionarilor. Din bani publici !
Am avea niste surprize uriase !
Celor putini, implicati in demersul democratic al Romaniei si oficializarea adevarului, omagiul meu !
Sustin, in continuare, nu a fost, totusi, degeaba !
 La Multi Ani !
 

Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
 
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !  
 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page