Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

LUPII LA STÂNA

Neindoielnic. A lasa o stana fara caini, duce la pieirea oilor. A turmei. Cam in aceasta situatie e Romania de 25 de ani. Au mai pierit din oi, multe si-au luat campii, iar cele mai multe sunt costelive. Contrarevolutionarii, imbracati in blanuri de miei, condusi de baciul-bolsevic, au preluat abil Stana nationala in seara zilei de 22 decembrie, dupa ora 17, prin ademenirea cainilor de serviciu.
Apoi, au pus la cale sistemul de conducere de tip mafiot. La nivel national si local. Daca pana la cucerirea Dreptei, de catre comandoul  special al Sistemului iliescian, condus de Traian Basescu, mai exista o bruma de Opozitie, dupa 2006, structurile de tip mafiot se intaresc tot mai mult sugrumand tara. Degeaba behaiau oitele pe la colturi, cateva manifestandu-se prin batatura centrala !
Sub masca austeritatii, liber impuse, mafiotii Romaniei au continuat jefuirea banului public si a bunurilor fostului „avut obstesc”.
Marile tunuri, pe care le cam stiam inca de la savarsirea lor, au inceput sa fie scoase oficial la lumina de noii caini aparuti la Stana nationala. Unii chiar se intreaba cum de au aparut, de unde, cine i-a instruit ? Intrebari care isi gasesc raspunsul tocmai in realitatile tot mai triste ale Romaniei. Milioane de saraci, in timp ce la polul opus se afla o mana de imbogatiti, inclusiv cu iz regal. Fals. Un dezechilibru social greu de acceptat intr-o tara europeana.
Incoruptibilii actuali s-au nascut greu. Insa nu pot carcoti ca altii si accept vorba stramoseasca „mai bine mai tarziu decat niciodata”.
Lupta e foarte grea. Sistemul Mafiot Roman se afla in toate si peste tot. In conditiile in care alti caini „de paza ai democratiei” sunt extrem de vocali, avand in dotare tehnologii de ultima ora. Cvasitotalitatea lor se afla in slujba lupilor sub acoperire cu mesaje contrafacute in stil hollywood. Multi aciuati in Parlamentul Romaniei. Profitand de libera exprimare javrele otravesc, zi de zi, ora de ora, sufletele bietelor ovine, facandu-le sa nu mai vada, corect, realitatea. Sunt lansate scenarii, care de care mai aberante. Cel privind organizarea premeditata a tragediei de la Colectiv, pentru a fi inlaturat guvernul plagiatorului Ponta, fiind unul dintre cele mai abracadrabante.
Desigur, recentele schimbari pe scena politica romaneasca par de domeniul sf-ului, Decojind gogoloiul ajungi la convingerea ca trebuia sa se intample. Nu dna Evropa ne-a impus noul guvern, cum tot vehiculeaza raspandacii, ci realitatea dramatica a tarii. Ca propunerea facuta s-a dovedit cea viabila arata cata putreziciune exista, de fapt, in partidele noastre, incapabile sa prezinte un candidat profesionist. Curat !
Comportamentul liderilor de partid a parut bizar, dar a fost corect. Acceptarea noii realitati s-a facut fara prea mari strigaturi. Mai mult maraituri. Retragerea partidelor si reformarea lor este esentiala pentru viitorul lor si al tarii. Criteriile de integritate recent adoptate de PSD si PNL suna promitator. Mai ales in contextul aparitiei inerente de noi partide, care vor musca adanc din cadavrele politice ce stau, inca, in scaunele poleite ale Puterii.
Au ramas lupii sparlamentari care nu dau semne ca au inteles mesajele societatii civile romanesti si europene. Cauta, pe ultima suta de metri, sa tulbure mersul lucrurilor cu tot felul de legi aberante si autoprotectoare. Ar vrea ca si numarul cainilor-lup din DNA&Co. sa fie redus cat mai mult pentru a putea vana in liniste pe toate proprietatile. De stat sau private.
Clamate ca fiind garantate de biata Constitutie !
 Atentie ! Corciturile din teritoriu sunt mult mai periculoase. Acolo tradarile se tin lant, incat o realitate consemnata seara, dimineata este caduca ! Aplicarea criteriile de integritate doar candidatilor va conduce la situatia hilara, de a avea alesi integri care vor conduce organizatii cu sute de membri corupti, plini de tot felul de bube.
Urmeaza un inceput de an plin de reforme si schimbari decisive. Revenirea la o normalitate europeana este obiectivul ambitios al presedintelui si guvernului tehnocrat intr-un timp extrem de scurt. Asta cere spirit de solidaritate la nivelul national al societatii atat de dezbinate de sistemul mafiot roman.
Cine sa constientizeze masele de necesitatea solidaritatii ? Poate mass media din Daltonia !
Se vrea politica fara populism, extremism sau radicalism. O guvernare responsabila. Sa fie evitata capcana „nimic nu e bun”. Asa ne recomanda presedintele. Sa nu-si inchipuie cineva ca va fi usor ! Deja, asistam la atacuri furibunde ale sistemului mafiot dornic a-si apara priviliegiile legiferate. Bombele cu efect intarziat plantate de alde Ponta&Co incep sa fie amorsate.
Permanent societatea civila va trebui sa reactioneze prompt. In strada.
   Tocmai ce-a fost nevoie ca mii de ciobani autentici sa ia cu asalt „Stana de gradul 0” pentru a da un semnal clar lupilor-vanatori din interiorul tarlei, viitorii pensionari de lux ai unei Romanii saracite tocmai de ei !
 

Curat, Kafka !
Lelea Safta imi aminteste regula de trei simple: „Daca la 1.000 de oi trebuie trei caini, cati jandarmi trebuie la 600 de parlamentari ? R: 1,8 jandarmi !”. „Esti prost ! Eu fac Legea !” zice stropsit doamna Anghel-fomista, care nu mirosea a oaie.
Pai, cum sa nu sari gardul si sa-i iei de gat pe fauritorii de legislatie stramba ?

Toate bune !


Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vads ! Ne-am eliberat de frica !


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page