Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1191)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Intr-un ritm allegro, dar nu “ma non troppo”, spre a nu trezi la crunta realitate pe cei peste 322 milioane de locuitori ai fostelor State Unite ale Americii, populatia globului fiind deja familiara cu stadiul alarmant de degradare la care s-a ajuns in perimetrul geografic American, Intergalacticul, Titanicul Pontifus Maximus, aceasta Mesianica Faptura, acest nou Imperator al mapamondului, isi continua nestingherit infantila politica de transformare a Americii, intr-o societate Distopica – consecinte negative, irationala - de tip Orwellian si care conform documentarului “2016 Obama’s America”, al comentatorului politic Dinesh D’Souza, va fi imposibil de recuperat, tara indreptandu-se nestingherit spre autodesfiintare, victima unor debite care nu vor putea fi acoperite vreodata si la cheremul adversarilor politici. Aceasta politica de sinucidere a inceput din fatidica zi de Marti 4 Noiembrie 2008, cand poporul si-a spus…… cuvantul, functie dependenta de vointa – asta, ca sa nu zic -  dotarea proprie, dar erorile au inceput inca de la “Declaratia de Independenta  -  4 Iulie 1776.
Nicaieri, dar absolut nicaieri, din multitudinea de materiale lecturate, n-am gasit o mai buna caracterizare a noului Caligula - apropos, astept ascensiunea la rang de Consul a lui Bo, primul caine al Americii; nu de alta, dar sa nu-l lase pe Incitatus singur, in randul Consulilor din regnul animal - ca cea facuta in anul 1949 de inegalabilul politician Winston Spenser Churchill, cu referire la Ernst Bevin, Ministru de Externe al Regatului Unit si Irlandei de nord: “ el este gresit, gresit in faptele sale, in starea lui de spirit, gresit in metoda, in rezultat si a fost dovedit de evenimente sa fie constant gresit; este o politica de nebunie, prostie, si inutilitate greu de gasit in experienta moderna - He is wrong, wrong in his facts, wrong in his mood, wrong in his method and wrong in the result, and no one has been proved by events to be consistently wrong; it is a policy of folly, fatuity and futility the like of which it is no easy to find in modern experience.”
 O trecere in revista a guvernantilor ne arata ca marea majoritate pot fi regasiti in aceasta magistrala caracterizare facuta de Winston S Churchill, cat si in cea facuta de politologul englez Thomas Paine inca din 10 Ianuarie 1776 si aflata in cartea “Common Sense.” Am motive intemeiate sa cred ca atat Caligula Imperator cat si restul cohortelor de inexistenti cerebral, care conduc destinele acestui terifiant mapamond, au vizionat filmul “Frost Nixon”, care reda viata celui care a fost presedintele Statelor pe atunci Unite ale Americii, Richard Miilhous Nixon si in care regizorul Ron Howard a plasat in gura presedintelui celei de-a 37-a administratii, cuvinte care nu au fost rostite niciodata, dar au constituit o sursa de inspiratie de tenta dictatoriala: ”When the president does it, that means it’s not illegal - cand presedintele o face, aceasta inseamna ca nu este nimic ilegal.”
Fara a emite pretentii ca am epuizat toate erorile facute de guvernanti, am sa incep cu cea care mi se pare capitala si in contradictie deplina cu Constitutia Statelor Unite ale Americii, care stipuleaza inca din 4 Martie 1789, in “plain English: ca :” All men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the Pursuit of Happiness…. - Toti oamenii au fost creati egali, inzestrati de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre ele dreptul la Viata, Libertate si urmarirea Fericirii……" La timpul adoptarii Declaratiei de Independenta si a Constitutiei, sclavia era o practica curenta, populatia afro-americana fiind obiectul unor practici la care au participat si “parintii fondatori”, Washington, Adams, Jefferson, Madison etc. fiind proprietari de sclavi. Deci, cu alte cuvinte, in categoria “oameni” nu intrau toti locuitorii de atunci ai Americii !?! Este foarte adevarat ca statele din Sud nu s-ar fi aliat uniunii, daca se cerea renuntarea la sclavie, cum, la fel de adevarat, este faptul ca armata engleza nu ar fi putut fi infranta, fara contributia Sudului. Asa ca s-a ajuns la un compromis. In “Atlas Shrugged”, scriitorul si filosoful Ayn Rand are urmatorul aforism: “In any deal between good and evil, evil profits - In orice tranzactie intre bun si rau, raul profita.” Si in acest caz, raul a profitat, sclavagismul a dus la Razboiul Civil American in care 650.000 de americani au murit, ca sclavagismul sa fie abolit. Din nefericire, tanara generatie afro-americana nu este la curent cu acest sacrificiu, in anumite zone din USA, albii fiind ucisi pentru vina de a fi…albi - a se vedea evenimentele din Seattle, statul Washington.
Inaintea alegerii lui BHO, drept ocupant al Biroului Oval, Jimmy Carter a fost considerat cel mai dezastruos presedinte din istoria USA, alaturi de James Buchanan, de la care, cel putin, ne-a ramas inegalabila licoare …Buchanan. Majoritatea problemelor cu care ne confruntam in Orientul Mijlociu, poarta paternitatea politicii administratiei Carter. Destabilizarea a inceput prin retragerea sprijinului acordat Shahului Mahammad Pahlavi Aryamer I, cel mai fidel aliat American in cea mai critica regiune a mapamondului, atitudine care a dus la instaurarea regimului Mullahilor, principalul sponsor al terorismului international. Totodata, s-a dovedit veridicitatea celor lasate umanitatii de generalul Douglas Mac Arthur : “In viata ai aliati, adversari, dar niciodata prieteni.” Au aparut ca ciupercile organizatii teroriste ca Hezbollah, Hamas, Boka Haram, Abu Sayyef , Al Shabab, Al Queda, ISIS etc. inexistente inaintea retragerii sprijinului acordat Iranului. Inca din secolul al V-lea, BC, filosoful militar chinez Sun Tsu ne-a avertizat ca” cel care nu este capabil sa-si identifice inamicul este in pericol sa piarda toate bataliile.” Sub curenta administratie, are loc o inversare a valorilor, inamicii au devenit pretinsi prieteni, iar pretinsii prieteni au devenit potentiali inamici.
In istoria de 229 de ani a SUA, niciun eveniment nu a fost mai dezastruos decat instaurarea la 20 Ianuarie 2009, a lui BHO, drept ocupantul imobilului situat pe 1600 Pennsylvania Ave din Washington DC., care a transformat America din ceea ce a fost candva garantul pacii mondiale, intr-o natiune care si-a pierdut complet credibilitatea si prestigiul in fata popoarelor lumii. Va asigur ca aceasta catastrofa va pune amprenta timp de decenii asupra statului Americii in lume. Americanii sunt mai divizati ca niciodata, de nerecunoscut, traiesc cu psihoza terorismului si se inarmeaza intr-un ritm care ar pune pe ganduri orice natiune civilizata. In prezent, desi populatia civila, detine mai mult armament decat US Army, ultimele statistici arata ca, dupa tragicele evenimente din orasul vecin San Bernardino, zilnic se vand in USA in jur de 76.000 arme !!! Este foarte adevarat ca Amendamentu II la Constitutia Americana stipuleaza clar: “The right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed - Dreptul populatiei sa detina si sa poarte arme, nu poate sa fie violat.”
Pana sa vedem ce poate fi violat sau nu, astazi Joi, 17 Decembrie 2015, dupa aproape 7 ani de la inscaunare, noul Caligula, Titanicul personaj a coborat cu fizicul lui intergalactic pe pamant si a facut o vizita la National Counterterrorism Center. Cand traim sub spectrul terorismului, cand, conform celor care ne parvin de la organizatia care are pe frontispuiciu Fidelity Bravery Integrity, in toate cele 50 de state americane - nu 57, Mr. President - se afla celule ale teroristilor ISIS, vizita se impunea inca din Ianuarie 2009. Nu de alta, aceasta renumita organizatie este locata doar la 13 mile de Washington, DC in modernul complex Liberty Crossing, langa Tysons Corner in faimoasa localitatea McLean, la nici 5 minute de zbor cu Marine One. Sa fie vina lui George W Bush, care la 1 Mai 2003, a infiintat precursorul acestei faimoase organizatii- TTIC sau relatiile nu prea cordiale cu o alta organizatie, locata in aceeasi localitate, pe Dolley Avenue Blvd?
Urandu-va un sfarsit de an pe masura incontestabilelor dumneavoastra merite, ne revedem cu numarul 1192, Luni 11 Ianuarie 2016.   
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page