Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Si pe timp de criza, Prime de miliarde de lei!


- Comentariu -

8 Iunie, 2010

Guvernul spune ca nu sunt bani, dar - conform unui document ministerial citat de Mediafax - ii arunca cu multa usurinta si nu reuseste sa inchida robinetul pierderilor. Numai pe bonificatii, sporuri si prime, statul a aruncat anul trecut 1,3 miliarde de lei, desi toate companiile care au beneficiat de aceste avantaje au pierderi de 3,2 miliarde de lei, din care arieratele (datoriile mai vechi de 90 de zile) s-au ridicat la 14 miliarde de lei. In plus, angajatii au mai primit si tichete de masa, vacanta si cresa in valoare de 14 miliarde de lei. Sigur, boieria de la stat nu s-a regasit anul trecut si la privati.

Este nedrept ca, dupa ce a aruncat cu banii in buzunarele acolitilor politici, atenteaza la pensii, la indemnizatiile handicapatilor sau ale copiilor. Apoi, desi companiile statului au mers foarte prost, directorii generali si-au luat salarii la care noi, ceilalti, nici nu putem visa.

Pentru activitatea acestor companii care au ciuruit bugetul, directorii generali au primit - potrivit aceluiasi document -, prin contractul anual de mandat pana la 84.000 de lei, fara sa suporte vreo sanctiune sau sa le crape obrazul (talpa!) de rusine!

Asta-i tara in care se taie pensiile!

GHEORGHE GIURGIU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page