Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DUMINICA A CINCEA DUPA PASTI (A SAMARINENCII)

De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

DIN APOSTOL: FAPTE 11,19-30 ; FOAMETEA SI AJUTORAREA

„In zilele acelea s-au coborat, de la Ierusalim in Antiohia, proorocii. Si ridicandu-se unul dintre ei, cu numele Agav, a aratat prin Duhul, ca va fi in toata lumea foamete mare, care a si fost in zilele lui Claudiu" (Fapte 11,27-28).

Ajutorarea ca cea mai mare Investitie

(Continuare din numarul precedent)

Cartea data de Dumnezeu popoarelor, cu adevarata stiinta, mai presus de toate stiintele, Biblia, ne vorbeste:

Daca as cunoaste toate tainele si toata stiinta, si as avea credinta sa mut si muntii, si as da trupul meu sa fie ars, iar dragoste lucratoare in fapte bune nu am, sunt un nimic, si nu sunt de folos (cf.1Cor. 13,1-3).

In fata acestor adevaruri Biblice, Milostivul Dumnezeu, adreseaza chemarea spre salvare si celor pe care i-a binecuvantat sa fie bogati, dar si-au pierdut credinta lucratoare prin dragoste fata de cei in nevoi ca sa-i ajute: „Veniti acum, voi, bogatilor, plangeti si va tanguiti de necazurile care vor sa vina asupra voastra; Bogatia voastra a putrezit si hainele voastre le-au mancat moliile. Aurul vostru si argintul au ruginit si rugina lor va fi marturie asupra voastra si va va manca trupurile, ca focul.

Ati strans comori in zilele cele de apoi! Plata lucratorilor care au secerat tarinile voastre, pe care voi ati oprit-o, striga: si strigatele seceratorilor au intrat in urechile Domnului Savaot. V-ati desfatat pe pamant si v-ati desmierdat; haranita-ti inimile voastre in ziua injunghierii. Osandit-ati, omorat-ati pe cel drept; el nu vi se impotriveste." (Iacov 5, 1-6).

Rasplata credintei vii si lucratoare in dragoste prin fapte bune

Draga cititorule, „cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" (Matei 24, 35), ne instiinteaza Mantuitorul Hristos. Si acesta este adevarul. Si in fata acestor adevaruri Biblice, eu si tu, draga cititorule, sa pornim pe drumul implinirii si al propovaduirii acestei Evanghelii a ajutorarii celor infometati si goi, ca sa putem auzi la Judecata finala a sufletelor noastre, dea dreapta, chemarea Domnului: „Veniti, binecuvantati Tatalui Meu, si mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit. Gol am fost si M-ati imbracat, bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine." (Matei 25, 34-36).

Atunci vor intreba cei dea dreapta: „Doamne cand Te-am vazut flamand....?" (Matei 25, 37-39). Iar El va raspunde: "Adevar zic voua: cand ati facut unuia dintre acesti frati ai Mei, mai mici, Mie Mi-ati facut" (Matei 25, 40).

Iar celor dea stanga le va spune sentinta cea dureroasa si definitiva: „... Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit deavolului si ingerilor lui. Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc; ..." (Matei 25, 41-43).

Atunci vor intreba si cei dea stanga: "Doamne, cand Te-am vazut flamand,..." (Matei 25, 44). Atunci Domnul le va raspunde: „Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre cei mai mici ai Mei, Mie nu Mi-ati facut". Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica" (Matei 25, 45-46).

In fata acestor sentinte finale ale vietii noastre pamantesti, la Judecata de apoi, sa ne rugam lui Dumnezeu neincetat cu Cuvintele Scripturii, care zic: "Dar Tu, Doamne, Dumnezeu indurat si milostiv esti; indelung-rabdator si mult-milostiv, bogat in bunatate si in crediciosie. Cauta spre mine si ma miluieste, ..." (Psalm 85, 14-15), si pazeste pe fiecare de aceasta sentinta dureroasa, si ne trezeste, cu un ceas mai devreme, pe drumul mantuirii in Hristos Iisus, in credinta cea vie si lucratoare, prin dragoste in fapte bune.

Amin.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page