Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1189)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Trecand in revista ultimele evenimente cu care s-a confruntat terifiantul nostru Mapamond, incepand cu fatidica zi de 1 Decembrie, memoria m-a dus din nou la Thucydides( 460-395 BC) istoric, filosof politic, general grec, parintele Istoriei Stiintifice-Scientific History si al Scolii de Realism Politic - Political Realism, care, referindu-se la relatiile dintre statele lumii, a spus ca “au la baza puterea si nu drepturile”. Se aude, domnilor guvernanti ? Puterea si nu drepturile. Oricat v-ati considera egalii altora, amintiti-va cuvintele lui George Orwell, referitoare la …regnul animal: “toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat altele.” Acelasi postulat se aplica si in relatiile, chipurile diplomatice dintre tarile lumii.
 Apropo, la implinirea a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Statele Unite ale Americii si Principatele Romane, Intergalacticul, Interplanetarul, Magnificul Pontifus Maximus nu a cunoscut nici numele presedintelui Romaniei !!! Ar fi trebuit ca Hans, mult asteptatul ambasador la Bucuresti, sa-l fi familiarizat cu numele lui Klaus, nu de alta, dar ambele nume sunt de extractie…. Teutonica.
Oricum, aceasta noua impardonabila gafa se inscrie in nota politicii existente - practicata de ocupantul imobilului locat pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington DC, de cand ceea ce a fost candva Statele Unite ale Americii, ultimul Bastion al Democratiei Mondiale, a intrat intr-un proces ireversibil si, mai curand decat va inchipuiti, va avea soarta marilor imperii. Pacat, mare pacat, la numai 239 de ani de existenta, America a comis un act sinucigas prin alegerea curentei administratii si este pe punctul de a continua seria erorilor, daca, prin absurd, Billa va deveni urmatoarea ocupanta a Biroului Oval.
Intr-un viitor Stanley Kramer, mi-am propus sa va familiarizez cu erorile facute in politica Americana, incepand cu perioada Sclavagista, in care desi in Constitutie s-a stipulat ca “Oamenii au fost creati egali de Creator, cu anumite drepturi inalienabile……” s-a dovedit ca….. unii erau considerati oameni, altii nu, deci o anumita categorie, era mai egala decat alta: sirul erorilor a continuat in administratia Jimmy Carter, care a retras sprijinul singurului nostru aliat din lumea islamica - ma refer la shahul Iranului Mohammad Reza Pahlavi Aryamer - Iranul devenind principalul sponsor al terorismului international si parintele organizatiilor teroriste Hamas si Hezbollah si autor al crizei ostaticilor, personalul Ambasadei Americane fiind tinut ostatic timp de 444 de zile de mullahii Iranieni si eliberat numai la 20 Ianuarie 1981, odata cu instalarea la Casa Alba a lui Ronald Reagan; nu mai vorbesc de operatiunea de salvare a ostatecilor, soldata cu un adevarat fiasco; ultima eroare, cu consecinte imprevizibile si care va necesita decenii pentru a fi reparata, a fost alegerea lui BHO. Din nefericire, conform ultimelor sondaje de opinie, se prefigureaza cea mai capitala dintre erori, alegerea Billei insemnand disparitia Americii.
Pana la disparitie, revin la geniul Thucydides, persoana de o inteligenta sclipitoare, care ne-a lasat urmatorul aforism: ”Cel puternic face ceea ce trebuie sa faca, iar cel slab accepta ceea ce trebuie sa accepte - The strong do what they have to do and the weak accept what they have to accept” cat si faptul “ca secretul fericirii consta in libertate, iar secretul libertatii sta in curaj - the secret of happiness is freedom and the secret of freedom, courage.” Cand ai un Parlament care a acceptat existenta pe teritoriul Romaniei a unor organizatii extremiste, unele chiar interzise in tarile lor de origine, a unor tabere militare cu caracter notionalist-sovin, material de propaganda xenofoba si multe alte paradoxuri, inadmisibile intr-un stat de drept, personal nu m-au surprins cele intamplate la Tg. Secuiesc, in judetul Covasna. Parlamentarii vinovati de crearea unei asemenea psihoze interetnice ar trebui sa apara in “banca acuzatilor”, alaturi de cel sau cei care se presupune ca s-au dedat la actiuni teroriste, Parlamentul Romaniei este singurul vinovat de crearea unui asemenea cadru juridic si nimeni altul. I-am mai scris presedintelui Klaus sa desfiinteze Parlamentul; nu-mi ramane decat sa ma adresez si lui … Hans.
Indiferent de ceea ce s-a intamplat si… urmeaza sa se mai intample, pentru ambele parti - romani, maghiari etc- chipurile beligerante, o recomandare extrasa dintr-un discurs al presedintelui John F Kennedy, tinut la Ottawa, in fata Parlamentului Canadian, la data de 17 Mai 1961: ” Geografia ne-a facut vecini, Istoria-Economia ne-a facut parteneri si necesitatea ne-a facut aliati; cei pe care natura i-a pus impreuna, omul sa nu-i desparta. Ceea ce ne uneste pe noi, este mult mai mare decat ceea ce ne desparte - Geography has made us neighbors. History-Economy has made us partners. And necessity made us allies. Those whom nature hath so joined together, let no man put asunder. What unites us is far greater that what divides us.” Daca, prin absurd, as fi factor decizional in Romania, prin legislatie as impune expunerea acestui genial discurs in toate institutiile publice din tara in general si in Transilvania in special.
Indiferent de efectul avut sau instaurarea unei “Pax Romana” sau “Pax Americana”, doresc sa va refamiliarizez cu “Die Soziale Grundforderung Unserer Zeit - Cerinta Sociala de Baza a Timpului Nostru”, in care autorul Rudolf Steiner ne spune ca in final omenirea se va imparti in doua societati : Orient si Occident. Acest lucru va fi posibil pentru ca nu poate exista o sinteza intre credinta Estului si stiinta Vestului. Urmarea va fi ca oamenii de stiinta din Vest nu vor avea niciun sentiment pentru religiile din Est, iar credinciosii din Est vor respinge stiinta Apusului. Sper ca inca mai dispuneti de dotarea cerebrala suficienta ca sa admiteti ca aceste schimbari se vor face prin … forta. Toate, dar absolut toate, schimbarile de ordin teritorial cu delimitari de noi granite vor fi urmarea unor conflicte militare majore. Deci, atentie la cele anticipate de Herr Rudolf si nu mai lasati actualii parlamentari sa hotarasca soarta TARII. Nu-i vedeti ca nu sunt capabili de nimic, dar absolut nimic?
La terminarea razboiului rece, o minte cerebrala, senatorul Pat Moynihan a avertizat ca pasiunile religioase, inghetate zeci de ani, vor exploda aducand omenirea in pragul colapsului. Retineti, asta daca aveti cu ce, ca in politica nimic nu este intamplator si daca se intampla fii sigur ca a fost planificat sa se intample - Franklin Delano Roosevelt.
Intergalacticul, Interplanetarul nostru presedinte, scolat la crema Universitatilor existente si inexistente din lume, este singurul locuitor al Mapamondului care nu cunoaste faptul ca daca nu ai o strategie este parte - component al strategiei altora. Evenimentele din orasul vecin San Bernardino, statul California, soldata cu uciderea a 14 persoane si ranirea altor 21, demonstreaza din plin acest lucru.
In rest, in USA si nu numai, nu se admit demonstratii de sprijin cu cei care comit fapte antisociale, acest lucru te eticheteaza ca fiind “instrument of committing a similar crime". Si aici, Romania are o politica diferita; pentru curiosi, a se vedea evenimentele din 5 Decembrie 2015, petrecute la Tg. Secuiesc. Cu astfel de atitudine, sa nu ne miram ca mai repede de cat va imaginati, Transilvania va trece…..Tisa.   
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page