Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ambasada Romaniei in SUA - Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia Zilei Nationale

1 decembrie 2015


Mesajul Ambasadorului Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia Zilei Nationale


1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, ziua in care sarbatorim Marea Unire, ne amintim de sacrificiile facute de inaintasii nostri si privim cu incredere spre anii ce vor urma. La 1 Decembrie 1918 romanii au aratat ca pot fi artizanii propriului destin, ca sunt capabili sa-si urmareasca si indeplineasca idealurile, in favoarea binelui comun. Evenimentul istoric prin care s-a infaptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat de romanii din intreaga lume ca un simbol al actului de vointa al poporului roman.
In ziua in care sarbatorim 97 de ani de la Marea Unire, salut contributia remarcabila a intregii comunitati romanesti din Statele Unite ale Americii la promovarea identitatii si valorilor romanesti. Parteneriatul Strategic romano-american reprezinta un reper esential pentru politica externa, pentru securitatea nationala si pentru prosperitatea tarii noastre, legatura profunda dintre Romania si SUA fiind, dincolo de contactele diplomatice si politice, un rezultat al interactiunii umane, al implicarii active a comunitatii romanesti din Statele Unite.
Astazi, dupa135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Statele Unite ale Americii, dezvoltarea continua a relatiei bilaterale, pe dimensiunile sale esentiale: securitate nationala, economie, inovatie, educatie si stat de drept, reprezinta una dintre garantiile cele mai sigure pentru un viitor mai bun al Romaniei. Tara noastra este acum o ancora de stabilitate in climatul regional de securitate actual, preocupant si impredictibil, dar si un partener de incredere al Statelor Unite. Impreuna cu dumneavoastra, putem consolida relatia privilegiata dintre Romania si SUA, mai ales pe dimensiunile in care exista inca mult potential, precum investitiile americane in Romania, dar si cele romanesti in SUA, ridicarea vizelor sau intarirea cooperarii pe domeniile educatiei, stiintei si tehnologiei.  
Rememorarea momentului de la 1918, al carui Centenar il vom aniversa peste putini ani, precum si dialogul cu partenerii nostri pe plan international, carora le exprimam cu acest prilej calde multumiri, alcatuiesc un mesaj de respect, incredere si convingere in participarea proactiva a Romaniei la solidaritatea comunitatii internationale, oricare ar fi contextul istoric si geopolitic.
Cu ocazia Zilei Nationale, accentuez faptul ca Romania transmite un mesaj de unitate in jurul principiilor privind dialogul, intelegerea reciproca, increderea, respectarea pluralismului si diversitatii, care trebuie sa caracterizeze comunitatea internationala si de valori din care facem parte. Sub spectrul amenintarii teroriste care loveste direct in principiile fundamentale ale umanitatii, Romania si diplomatia romana reitereaza implicarea activa in gasirea de solutii si masuri adecvate pentru solutionarea eficienta a acestor situatii de criza.
Exprim pe aceasta cale increderea mea ferma ca in ciuda provocarilor dificile din  ultima perioada, in ciuda tragediilor care ne-au lovit, solidaritatea si unitatea sunt raspunsurile cele mai potrivite pe care le putem avea pentru a-i sprijini pe cei afectati si pentru a schimba lucrurile in bine pentru noi toti.
Va transmit tuturor cele mai bune urari de bucurie, in prosperitate si armonie alaturi de cei dragi.

La Multi Ani, romani! La Multi Ani, Romania!
 

                                                                           Ambasador George Cristian Maior
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page