Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

APEL DISPERAT DIN ROMANIA

REALITATEA ROMANEASCA

Stimata Redactie,

Ma numesc Ana Florescu, sunt din Bucuresti si locuiesc pe strada Vintila Mihailescu, nr 20, bloc 64, sc 2, ap 60, sector 6. Ma adresez Dumneavoastra cu speranta ca in urma unei discutii pe care as avea-o cu un reporter al Dvs, sa ma puteti ajuta in sensul de a publica un mic articol in ziarul Dvs, care ar putea atrage atentia unor magistrati asupra unei nedrepte judecati de care am parte de aproape noua ani de zile.

In fapt, in mare, aceasta este cauza interventiei mele:

In anul 1997 am cumparat de la Carstea Nicolae, in urma unui anunt la mica publicitate, o garsoniera, cu respectarea tuturor formelor legale din acel timp, cu adeverinte de la Administratia financiara si de la Judecatoria sectorului 6, prin care se mentiona ca respectiva garsoniera nu este supusa nici unei interdictii de instrainare. Am mers impreuna cu inspectorul de la agentia imobiliara la cabinetul notarului public Malinschi Tatiana si am incheiat contractul de vanzare – cumparare nr 2708 i 1997 la data de 5 noiembrie 1997.

Trebuie sa mentionez ca atat in actul de identitate, prezentat la notariat, cat si in actul de proprietate al numitului Carstea Nicolae, acesta figura necasatorit. La inceputul anului 1998 am fost chemata in calitate de martor la un proces penal intre Carstea Dorina (fosta sotie a lui Carstea Nicolae) si Carstea Nicolae, moment in care am aflat si eu ca persoana de la care cumparasem garsoniera, Carstea Nicolae, fusese casatorit, iar hotararea de divort se pronuntase in 1997, adica ulterior vanzarii de catre el a garsonierei in cauza.

Ca sa nu prelungesc prea mult, se judeca aceasta cauza, dintre Carstea Dorina si Carstea Nicolae, in sedinta penala si, spre stupefactia mea, se hotaraste condamnarea lui Carstea Nicolae la 6 luni inchisoare cu suspendare, anuleaza contractul meu de proprietate si confisca suma de 17 500 000 lei pe care eu o platisem lui Carstea Nicolae, deci mi s-au luat si casa si banii, iar lui I s-au dat cele 6 luni cu suspendare, adica ei s-au judecat pe casa care, la acea ora, era proprietatea mea, pe care o dobandisem in urma unei tranzactii perfect legale, iar instanta a hotarat ca eu trebuie sa fiu cat mai aspru pedepsita si astfel am ramas si fara bani si fara casa pe care o cumparasem, ma repet, cu respectarea tuturor formelor legale.

Datorita acestei hotarari nedrepte s-a declansat un sir de procese cu hotarari cat se poate de contradictorii, care in final, adica dupa aproape 9 ani s-au concretizat intr-o hotarare judecatoreasca de evacuare, data chiar de Curtea de Apel Bucuresti, iar eu risc la ora actuala sa fiu scoasa in strada. Deci justitia a hotarat ca mie, Ana Florescu, care am cumparat cu buna credinta si cu respectarea legilor in vigoare, o garsoniera in care sa-mi pot duce zilele la batranete (mentionez ca am 82 ani) sa mi se ia casa, sa mi se ia banii pe care i-am dat pe aceasta casa si sa fiu scoasa in strada. Nu am avut copii iar singurul frate ce l-am avut a murit de peste 20 ani.

Daca Dvs credeti ca ma puteti ajuta in sensul rugamintii ce v-am facut, va rog sa ma contactati la tel 221 90 13 ca sa va pun la dispozitie toate actele ce le posed si din care veti constata veridicitatea celor aratate de mine in aceasta scrisoare.

Va multumesc si astept cu speranta raspunsul Dvs,

Ana Florescu

Nota Redactiei:

Unde este mult trambitatul "Stat de Drept", la care faceati referire in campania electorala, Domnule Presedinte Traian Basescu? Unde sunt promisiunile ca veti face din ROMANIA o tara care isi va recastiga prestigiul avut cu sute de ani in urma in fata Cancelariilor Europene? Cum va explicati ca o cerere adresata reprezentantilor Statului Roman din Statele Unite inca din luna noiembrie 2004 nu si-a gasit raspunsul nici in luna de gratie Iulie 2005? In ce stat din lume, o persoana - excludem faptul ca petitionara are 82 de ani- risca sa fie aruncata in strada, dupa ce a intrat in posesia unei proprietati, indeplinind in totalitate procedura legislativa din Romania? Cum credeti ca acest gest "justitiar" al Romaniei va fi privit de tarile civilizate ale lumii?

Iata ce scrie cotidianul Madrilean ”Que”, cu privire la gravele disfunctionalitati din cadrul societatii romanesti: "Haosul total din administratia Romaneasca, lipsa de viziune, lipsa de responsabilitate, debandada, nepasarea, indolenta, lipsa de corectitudine, insolenta, dispretul fata de cetatean si lipsa de rigurozitate sunt, din pacate, caracteristice ale functionarului de stat roman. Fara comentarii....

Desi suntem fizic in Europa, asa cum am mai spus, comportamental suntem departe de standardele lumii civilizate. Nenorocirea este ca nu avem curajul si taria morala sa admitem acest lucru.

Ma simt nevoit a va reaminti cuvintele amiralului japonez Yasushiro Yamamoto dupa ce presa americana a relatat, in cele mai mici amanunte, pierderile suferite dupa atacul de la Pearl Harbor (7 decembrie 1941): "Un popor, o natiune care are curajul si taria morala sa-si admita in cele mai mici amanunte pierderile, deficientele si carentele va fi imposibil de invins". Daca Romania va adopta aceasta politica va putea avea un viitor stralucit. Daca nu, va ramane pe vecie o tara situata la granita dintre Occident si Orient si care conjuctural va patrunde in organismele Europene. Din nefericire, din 1989 si pana in prezent, incercam sa ascundem adevaruri, care sunt foarte cunoscute in lumea civilizata.

 

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page