Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

O rusine nationala ; ESTE ION ILIESCU VINOVAT?

 

Incep cu o parere personala care s-ar putea sa socheze: Ion Iliescu nu poate fi judecat de tribunalele romanesti. In primul rand, pentru ca politica Romaniei sub conducerea sa a dat bataie de cap nu numai tarii noastre ci si intregului spatiu euroatlantic, manifestarile sale de indarjit sustinator al revolutiei bolsevice si, in consecinta, aprig dusman al valorilor occidentale, fiind cunoscute pe plan mondial. Ion Iliescu a savarsit cel mai oribil si costisitor act de tradare a poporului roman la 22 decembrie 1989, cand, la ordinul Moscovei, s-a instalat in fruntea maselor rasculate impotriva comunismului deturnandu-le din drumul pe care pornise tot sud-estul Europei, libertate si democratie, spre intunecatul rasarit, Marea URSS, imperiul raului. Acolo unde "comunistii moscoviti" precum Alexandru Iliescu- tatal si Ion Iliescu-fiul au alimentat si sustinut politica stalinista de dezmembrare si anexare a Romaniei. Cand Iliescu striga rasculatilor: "Noi, romanii, nu dorim sa copiem modelul vecinilor nostri. Protestul nostru era indreptatit impotriva lui Ceausescu, dar era, in acelas timp (un semnal) favorabil mentinerii unei etici socialiste. Avem nevoie de diversitate de opinie si de o ordine socialista" (Scanteia poporului din 23 dec.’89), el trada nu numai poporul roman, el trada sperantele si idealurile intregului sud-est european, dorinta de eliberare a tarilor infeudate de URSS in "Tratatul de la Varsovia". El trada sangele varsat si chinurile inchisorilor suferite de ungurii, cehii si slovacii care au incercat eliberarea de sub jugul sovietic cu mult inainte de caderea URSS, incercari finalizate cu invadarea tarilor respective si represiuni sangeroase, dar si cu exacerbarea urii impotriva ocupantului bolsevic. Si nu in ultimul rand, Iliescu a tradat eforturile incomensurabile depuse de NATO pentru stoparea extinderii cancerului comunist, reusind ca Romania sa fie singura tara din Europa care nu a beneficiat, decat euforic, de victoria SUA asupra URSS in "razboiul rece". Rupand Romania de plutonul tarilor care, acum, fac parte din Uniunea Europeana si se numesc tari occidentale, Ion Iliescu si-a continuat misiunea de cartita a KGB-ului in spatiul sud-est european: s-a manifestat si influentat opinia publica impotriva obiectivelor NATO de restabilire a pacii in fosta Iugoslavie ("brutala implicare a NATO in acest conflict intern"); a implicat Romania in "operatiunea Jimbolia" (bresa strategica a Rusiei spre Balcani)- transportul clandestin de petrol spre Iugoslavia- calcand embargoul ONU; a continuat, si dupa ’89, colaborarea cu organizatii teroriste arabe si cu organizatia Kurda PKK; tratative de achizitii militare cu Saddam; afacerea Costea etc etc. Infractiuni care il prezinta pe Ion Iliescu drept "un pericol social international" ce nu poate fi judecat decat de Tribunalul International de la Haga. Pe urmele tovarasului sau bolsevic si bun prieten, Milosevici.

Ion Iliescu, continuatorul Internationalei a III-a comunista

Cand in noaptea de 20i21 august 1968, la ordinul Moscovei, membrii Pactului de la Varsovia, cu exceptia Romaniei, au invadat Cehoslovacia, inecand in sange, "Primavara de la Praga", Ceausescu a inregistrat un nemasurat succes de imagine in lumea occidentala precum si admiratia intregului popor (cu exceptia cartitelor KGB care nu-l vor fi iertat pana la sfarsitul vietii). Prin curajoasa opozitie fata de atrocitatile sovieticilor, Nicolae Ceausescu s-a dovedit continuatorul politicii predecesorului sau, Gheorghe Gheorghiu Dej, cel care a initiat distantarea de URSS, respingerea categorica a planurilor sovietice de integrare economica a tarilor membre ale CAER si de suprematie asupra miscarii comuniste internationale. Nu intentionez sa fac apologia comunismului din Romania sub cei doi conducatori premergatori epocii Iliescu, dar nici nu pot lasa nerelevat un adevar istoric cunoscut de toti si comentat de nimeni. Si cu atat mai putin acum cand Ion Iliescu trebuie sa ia loc pe banca acuzatilor. Primii doi conducatori comunisti, Gheorghiu Dej si Nicolae Ceausescu, in ciuda contributiei lor, definitorie, la instaurarea regimului comunist, totalitar si opresiv - ca urmare ocuparii tarii de catre armata sovietica -, au infruntat, cu riscul vietii, suprematia agresiva impusa de marea putere mondiala de atunci, URSS, si au luptat necontenit pentru separarea tarii de sub influenta sovietica si cultivarea unui climat de deschidere in politica interna si internationala. Cel de-al treilea (si, poate, cu ajutorul Domnului, ultimul) conducator comunist, Ion Iliescu, a spart toate legile si normele evolutiei si dezvoltarii societatii omenesti, a ignorat valul de transformari politice din Europa anului 1989 si a opus mutatiilor doctrinare ce aveau loc dinspre est spre vest, vechiul si rasuflatul dogmatism al revolutiei proletare, cu care mai intoxica si acum pe cei care au timp sa-l mai asculte. Intr-o draceasca cursa pe contra-sens, atunci cand imperiul sovietic se destrama iar popoarele subjugate se indreptau, libere, spre occidentul democrat, el, Ion Iliescu, distrugatorul Romaniei post-decembriste, printr-o lovitura de stat, organizata si sprijinita de KGB, si o baie de sange, a readus revolutia si tara in lagarul socialist. Nu trebuie sa se uite ca el, Ion Iliescu, insotit de cel de-al doilea candidat la boxa acuzatilor, Adrian Nastase, imediat dupa inhatarea puterii, s-a prezentat la Moscova si a semnat actul de vasalitate fata de tarul de la Kremlin.

Este Ion Iliescu - singurul vinovat?

Intrebare la care raspunde insusi Ion Iliescu: "Eu nu pot fi inculpat. Asta ar fi o rusine nationala ca seful statului roman, care a functionat din cei 15 ani, 11 ani, care a jucat rolul pe care l-a jucat (sac -n.m.) in Revolutia romana, in transformarea democratica (sac,sac -n.m.) a societatii romanesti, sa devina obiect de culpa penala".

Este, intr-adevar, o rusine nationala pentru tara care a suportat timp de 11 ani un presedinte revansard, care a acaparat puterea printr-un act terorist sustinut de o putere straina, a asasinat predecesorul, a tradat revolta maselor, a invrajbit clasele si etniile, a reprimat sangeros oponentii comunismului, a cultivat ura impotriva valorilor democratiei, occidentului, libertatii de expresie. Fara a contesta culpele ce i se atribuie, Ion Iliescu implica in faradelegile savarsite intreaga clasa politica, facand-o responsabila de eventualul scandal intern si international ce s-ar declansa in cazul inculparii sale in gravele infractiuni savarsite sub conducerea sa. El are dreptate cand spune ca nu poate fi inculpat acum, dupa 11 ani in care a fost aprobat, aplaudat, admirat, incurajat si decorat de catre toata suflarea romaneasca, inclusiv adversarii politici, oponentii si chiar victimele actiunilor inumane savarsite de catre subordonatii si la ordinele lui. ". . . asta ar fi o palma pe obrazul Romaniei. Oricine abordeaza o asemenea chestiune sa se gandeasca cu responsabilitate la efectele pentru tara, nu numai pentru un individ", ameninta cinicul invinuit de crime impotriva umanitatii, reducandu-si grandioasa personalitate la dimensiunile unui simplu "individ". Ganditi-va bine la ce faceti, spune Iliescu politicienilor romani, veti baga la puscarie un individ, dar voi toti cum va veti apara in fata poporului, a occidentului si a istoriei pentru faptul ca ati aplaudat un psihopat sau paranoic care a distrus, in 15 ani, ceea ce comunistii au construit in 45 de ani? Partidul creat de Iliescu in focul actiunilor criminale tocmai pentru a-l sustine si legitima, compus din floarea partidului comunist, astazi denumit PSD, este condamnabil atat pentru distrugerea tarii sub scutul temutului kaghebist, dar si pentru ipocrita si falsa aparare a faradelegilor acestuia, dovedindu-si astel complicitatea, vinovatia si imoralitatea. Inca un motiv ca in Romania, numai un tribunal international ii poate judeca pe toti cei care au fost la conducerea tarii timp de 15 ani. Cu mici exceptii, intreaga clasa politica. Pe toti cei care au stiut si au mers inainte cand Iliescu striga in numele lor, "noi, romanii, nu dorim sa copiem modelul vecinilor nostri . . .". Da, este o rusine nationala, o palma pe obrazul Romaniei.

Baltimore - USA - 3 iulie 2005

Gheorghe Tanasescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page