Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PARADOXURI ROMÂNESTI


Citind o suma de stiri privind realitatile romanesti din ultimii 26 de ani nu poti sa nu constati ca agenturili (de informatii) ne vor raul.
Voi nominaliza cateva, in timp ce noul guvern lucreaza si in weekend pentru aflarea unor adevaruri ascunse abil prin sertarele fostului guvern. Se fac pasi importanti in dezamorsarea rapida a tot felul de stiri alarmante cu care ne-am obisnuit in cei 26 de ani. Sa ne intoarcem la subiect.
„Romania este tara cu cel  mai mare procent de insatisfactie la adresa clasei politice; romanii se plang in mod constant de coruptia si incompetenta politicienilor lor. Dar este singura tara unde nu a avut loc nici un miting anti-coruptie in ultimii 26 de ani si unde participarea publicului la actiuni anti-coruptie este minima.”
Lelea Safta sare si-mi da exemplul ultimei rascoale bucurestene, la care s-au raliat peste 70.000 de cetateni din multe orase ale patriei, exact sub sloganul CORUPTIA UCIDE ! Poti sa o contrazici ?!?
Ma intreb daca s-ar fi reactionat prompt de catre societatea civila inca de la devalizarea Bancorex-ului de catre scumpii (sic!) nostri mafioti cum ar fi decurs lucrurile. Din punct de vedere politic ?
Nu credeti ca „onorabilii” membri ai Comisiilor juridice ale Parlamentului, care au votat pentru nominalizarea lui Guseth ca ministru tehnocrat (= meserias), ar fi trebuit sa-si dea demisia ? Au trecut sapte zile si nici un gest de onoare ! Ce credibilitate mai au aceste comisii cu asemenea specialisti imorali ? Suntem iar de rasul Europei ! A reactionat cumva noua societate civila prin PUB ?

Scuze ! A existat un gest de onoare. Si-a dat demisia, din celebrele Comisii, tocmai un parlamentar care a votat impotriva nominalizarii tutei !?!
Urmeaza „spalarea” partidelor in gerurile iernii. PNL-ul anunta timid retragerea unor rapandule la viitoarele alegeri. Toti cei care au facut parte din cabinetele Tariceanu si Boc nu vor mai putea candida la viitoarele alegeri ! Parca nu e suficient !? Corect este retragerea tuturor analfabetilor politic si a celor care au probleme cu justitia sub orice forma ! La nivel local si national.
Vom vedea ! La noi nu-i problema sa-ti dai cuvantul, ci sa te tii de cuvant !
„Romania este tara cu cea mai mica absorbtie a banilor europeni, dar este tara cu cel mai mare procent de bani europeni furati (din putinul folosit) motiv pentru care Uniunea  Europeana a taiat fondurile pentru infrastructura?.?”
Ceea ce a comis, acum vreo trei cincinale, madam sparlamentar Carola Hildegard Puwak, pe atunci ministru al Integrarii Europene, pare o bagatela, pe langa ce ne aud urechile in prezent. Confirmat tot mai mult de organele abilitate.
„Romania este tara unde scoala este obligatorie pana la sfarsitul liceului (in sensul ca liceul e gratuit), dar este pe locul I in Europa la scolari  analfabeti (30%), iar 42% dintre romani cred ca Soarele se invarteste in jurul Pamantului.”
Ei, aici se afla explicatia multor paradoxuri romanesti. Educatia de pospai din ultimii 40 de ani (sic!) sta la baza involutiei societatii romanesti. Vrem sau nu vrem sa recunoastem, acesta este un mare adevar.
Cum sa reactioneze vechea si noua „societatea civila” daca predarea civismului a fost ocolita cu grija de educatorii nostri. Avem un popor cititori de litere, cu mari probleme in intelegerea propozitiilor simple. Apropo ! Am primit un mesaj umoristic, vizavi de terorismul manifestat in ultimul timp in batrana Evropa. Un subiect tragic, dar romanul nu se dezminte cu umorul sau cel de toate zilele ! „Minciuna sfruntata ! Ioroparlamentara noastra nu se teme sa mearga la Bruxelles ! Din contra: inarmata cu doua bombe cu prepozitii, cu chimirul plin de cratime si vesta burdusita cu diftongi si triftongi a pornit in cautarea teroristului neprins. Nu va amagiti - salul e pentru inducerea in oroare a teroristului pe care il va pali drept in moalele capului cu un citat !” imi susura candid Luminita. De la capatul tunelului !? Iata un produs al scolii romanesti ajunsa, politic, europarlamentar ! Nu stiu daca a fost intrebata cum se invarte Soarele !  Cum s-a invartit ea, se vede !
Informatia „Romania este printre tarile cu cei mai multi absolventi de universitate din lume, dar este tara fara nici o universitate in top 500 (sub tarile africane) si ale carei diplome nu sunt luate in seama la angajare, nicaieri in Europa.” este usor tendentioasa. N-om fi noi in top 500, dar in Top 700 existam ! Miile de medici romani, plecati in lume unde au fost imediat angajati si recunoscuti ca atare, dovedesc recunoasterea scolii medicale romanesti. Si ar mai fi multe de adaugat. Problema grava a invatamantului universitar e pregatirea in nestire a tineretului nostru in profesii ce nu raspund cererilor pietii muncii.
„Romania este printre putinele tari care interzic complet prostitutia (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeana (peste Rusia si Ucraina)”, conform EU Observer.
No comment, deoarece nu-mi dau seama cat de mare e cererea ! Am auzit, doar, ca e o concurenta acerba cu reprezentantele tarilor primitoare. Legale. Constat ca la prostitutia politica cererea e foarte mare. Pe piata interna !
N.B. Vine un nou 1 Decembrie !
Vom canta, cu siguranta, Desteapta-te romane !
 
ULTIMA ORA !
 
Se aude ca DNA&echipa nu au liber nici de Ziua Nationala ! Unii sunt in stare sa ia spaga si la parade, nu doar prin parcari si cimitire.

Toate bune !


Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica ! 
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page