Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Inventator timisorean, medaliat cu aur la Bruxelles pentru un dispozitiv care închide gazele în cazul unui seism


Inventatorul timisorean Remi Radulescu a prezentat, joi, la Timisoara, dispozitivul mecanic pentru inchiderea gazelor in cazul unui seism, pentru care a primit Medalia de aur la recentul Salon International de Inventii EUREKA de la Bruxelles, INOVA 2015.
 Sursa foto: facebook.com/remi.radulescu

'Am participat, ca si la Geneva, cu dispozitivul mecanic pentru inchiderea gazelor, care, ca si in alte dati, a avut un succes deosebit; am avut 23 de comisii de juriu si am obtinut o Medalie de aur, un Premiu special de la Taiwan si un Premiu special de la belgieni', a declarat Remi Radulescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ALDE Timis.

Inventatorul a relatat faptul ca a conceput dispozitivul pentru inchiderea gazelor in timpul cutremurelor de pamant de 5-6 grade pe scara Richter. Dispozitivul va fi inchis de o forta in miscare, care il pune in functiune, creandu-se un impuls mecanic, a precizat el.

'Stim ca, pe la o intensitate a seismului de 5 grade, dupa cum am studiat eu, incep sa cada tencuielile, peretii, iar conductele de gaz se rup. Solutia clasica (electrica, n.r.), recunoscut unanim, s-a dovedit ca functioneaza ca un electro-ventil, iar in timpul cutremurului, curentul electric se intrerupe. Se cauta de mult o astfel de solutie, ca gazele sa fie oprite mecanic la miscarea pamantului. Eu am reusit sa fac acest dispozitiv', a explicat inventatorul Remi Radulescu.

Potrivit acestuia, dispozitivul va fi folosit atunci cand va gasi o solutie pentru a vinde patentul ori pentru o colaborare cu o firma care produce astfel de dispozitive.

"Ideea si principiul de functionare sunt foarte eficiente. L-am supus la multe probe de anduranta, inclusiv la socuri pe avion, timp de un an', a aratat Remi Radulescu, precizand ca a conceput dispozitivul sa arate ca "o butelie".

Pretul unui astfel de dispozitiv poate ajunge pana la 1.000 de euro, in functie de dimensiuni, care trebuie sa fie construita in functie de diametrul conductei si de presiunea gazului la care este montat, iar materialele trebuie sa fie din inox, argintate, pentru a rezista in timp.

Prin actiunea unui astfel de dispozitiv, care poate fi montat in fiecare casa, apartament sau magistrala zonala, se vor evita exploziile si incendiile care apar in timpul cutremurelor, evitandu-se pierderea de vieti.

AGERPRES/(A — autor: Otilia Halunga, editor: Diana Dumitru)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page