Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România are o lege a votului prin corespondenta


PNL Diaspora saluta promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis a Legii privind votul prin corespondenta. Aceasta lege permite romanilor din strainatate sa isi exercite dreptul la vot de la distanta incepand cu viitoarele alegeri parlamentare, act normativ care aduce un plus de normalitate in democratia romaneasca.

Avand in vedere experienta alegerilor din ultimii zece ani, Diaspora a jucat un rol electoral deosebit, care va creste exponential de acum inainte.

Dupa cum se stie, Partidul National Liberal a fost principalul promotor al votului prin corespondenta, facand din aceasta tema un pilon politic de maxima importanta pe tot parcursul anului. Astfel, PNL are obligatia morala sa isi cimenteze capitalul pozitiv de imagine de care se bucura in randurile alegatorilor romani din strainatate si sa castige alegerile la votul din afara tarii exprimat prin corespondenta.

"Dupa aproape un an de lupte parlamentare si constitutionale, timp in care fosta coalitie de guvernare a pus toate piedicile posibile acestui proiect de lege si a mers pana la a trage democratia de par, pentru ca nu cumva romanii din strainatate sa beneficieze de o solutie civilizata de a evita statul la cozi kilometrice si alte umilinte electorale, iata ca am reusit sa ne onoram promisiunea fata de Diaspora. La alegerile parlamentare de anul viitor absolut toti romanii care vor vrea sa voteze, indiferent de locul unde se afla, vor avea stampila la ei, prin accesarea sistemului de vot prin corespondenta. Cu aceasta ocazie, indemnam pe concetatenii nostri din strainatate care doresc sa foloseasca acest instrument electoral, sa se documenteze din timp asupra metodologiei si conditiilor legale de exercitare a votului prin corespondenta. In acest sens, PNL Diaspora va edita si publica materiale informative  care vor contine toti pasii care trebuie indepliniti pentru ca votul trimis de la distanta sa fie valid, acestea se vor gasi atat in format electronic, cat si la organizatiile PNL din Diaspora", a declarat co-presedinele PNL Diaspora, Victor Ionescu.
 

Biroul de presa al PNL Diaspora

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page