Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Intoxicarea României

    Da, stimabililor si nestimabililor, maicuta Romania este tot mai intoxicata, ca atare tot mai suferinda de la o zi la alta. Iar odata cu ea se duc si fiii ei cei mai vrednici, care tinand mortis sa-i usureze suferinta dupa slabele lor puteri politico-financiare (nu si moral-spirituale), mor cu zile asistand neputinciosi la cumplita ei agonie.
    In tot acest timp, care se cheama atrocele sfert de veac postdecembrist, ciocoii mari si mici mai tare se ingrasa, caci pentru alde astia – avortoni prin nastere, hoti prin vocatie si ticalosi prin crez – existenta este totuna cu traiul fara simtire si gandire, adica musai cu lant de aur la gat de taur, cu masini bengoase si case fatoase.
    Pentru ei, cei care-si permit vacante de lux cu purcoaiele de bani sutiti cu legea-n mana, de unde revin la afacerile lor curat murdare doar cu ceva mai tuciurii la piele, dar mult mai negri la suflet, pentru ei, deci, ar fi floare la ureche sa se stabileasca oriunde-n lumea asta,  si la dracu-n praznic. Dar ti-ai gasit sa le faca un asemenea pustiu de bine milioanelor de romani adusi la o atare disperare, incat mamele cu copiii in brate se arunca in fata trenului, cand Romania continua sa fie tara tuturor posibilitatilor pentru talharii interni si externi!
    Da, Romania este grav intoxicata prin politicile à rebours indreptate impotriva ei si a romanilor (vezi inumanul experiment Codex Alimentarius), prin starea critica a sistemului sanitar si cea sfidator-infloritoare a retelei farmaceutice (in 25 de ani numarul farmaciilor a crescut de aproape 20 de ori!), prin nocivitatea alimentelor straine din supermagazine si a informatiilor improscate pe piata intru ascunderea sau distorsionarea adevarului, prin fraternizarea ipocriziei politicianiste cu cea pastoreasca, prin spectaculoasa prabusire a scolii si educatiei, pe scurt, prin tot mai ingrijoratoarea stare de sanatate biologica si moral-spirituala a Natiunii.
    Toate statele din Uniunea Europeana si din lumea intreaga cauta prin mijloacele ce le stau la indemana sa asigure fericirea tuturor cetatenilor (asta-i adevarata democratie!) printr-o valorificare superioara a resurselor nationale, aceasta fiind la urma-urmei insasi ratiunea lor istorica de a exista. Numai Romania, codasa intre tarile din UE isi permite sa dea cu piciorul la (inca) insemnatele ei resurse umane si geografice: lasa inteligenta romaneasca sa-i imbuibe pe cei putrezi de bogati, lasa in paragina milioane de hectare (pamant bun de uns pe paine), la comanda straina, dar mintind ca sunt nerentabile, guvernantii ei de nimic au inchis pana si acele rare mine (sunt doar cateva pe planeta) in care aurul se gaseste in stare nativa si, desigur, face pe dracu-n patru sa-i scoata din puscarii pe talharii cu staif, ca acestia sa se poata bucura pana la adanci batraneti de averile sterpelite, altfel spus, face tot ce-i sta in puteri sa dispara de pe fetele milioanelor de romani luminosul zambet al impacarii lor cu Dumnezeu, cu viata si cu semenii.
    N.B.In urma cu ceva timp am citit pe internet ca in Buthan, micutul stat de la poalele Himalayei, exista un minister al fericirii cetatenilor. Normal, avand in vedere ca Buthanul este supranumit Regatul fericirii. Doamne, la ce distanta in timp si spatiu este Romania de asa ceva!...

    Sighetu Marmatiei,                                                         
George PETROVAI
                17 nov. 2015
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page