Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ambasadorul George Cristian Maior a fost invitat sa conferentieze la Universitatea George Washington pe tema statutului Peninsulei Crimeea


Joi, 19 noiembrie 2015, ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a fost invitatul Universitatii George Washington in cadrul Programului de Drept International si Comparat pentru a sustine o conferinta avand ca tema Consideratii de drept international privind statutul Peninsulei Crimeea. La eveniment au participat studenti si profesori ai Facultatii de Drept, membri ai comunitatii de absolventi ai universitatii, precum si reprezentanti ai corpului diplomatic.
George Cristian Maior revine astfel la universitatea unde a obtinut, in anul 1992, diploma de master (LLM) in Drept International si Comparat, ca beneficiar al International Rule of Law Scholarship. Aceasta bursa i-a permis sa studieze sub indrumarea unor personalitati ale dreptului international precum Louis B. Sohn, profesor care a contribuit la redactarea Cartei ONU in 1945, sau Thomas Buergenthal, ulterior judecator la Curtea Internationala de Justitie de la Haga.
In prezentarea sa, ambasadorul George Cristian Maior a trecut in revista evolutia contextului international in care s-au aplicat normele dreptului international in ultimul sfert de secol, elemente factuale privind evolutiile politice si militare care au dus la desprinderea Peninsulei Crimeea de Ucraina, precum si elemente ale teoriei si practicii dreptului international relevante pentru situatia actuala din regiune. De asemenea, George Cristian Maior a evaluat implicatiile asupra dreptului international pe care le are alterarea echilibrului fundamental dintre principiul integritatii teritoriale a statelor si dreptul la auto-determinare.
Ambasadorul roman a subliniat importanta recursului la corpul solid al dreptului international pentru a intelege complexitatile lumii internationale, lectie pe care si-a insusit-o studiind la Universitatea George Washington. “Dreptul international a fost prezentat aici, la nivel filosofic, drept fundamentul unui sistem etic al arenei politice. Ca diplomat, acest lucru mi-a permis sa inteleg mult mai bine valoarea acestuia pentru evaluarea legitimitatii actiunii statelor“, a afirmat George Cristian Maior.
La finalul conferintei, ambasadorul George Cristian Maior a raspuns intrebarilor participatilor la conferinta.

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page