Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GUVERNUL SMURD ÎN ACTIUNE !

Cu 389 voturi pentru, 115 impotriva (or fi penalii !?!) si trei abtineri, guvernul de tehnocrati a depus juramantul la Cotroceni. In cea de a saptea zi de la desemnarea lui Ciolos ca premier.
Modul in care s-a nascut actualul guvern a starnit comentarii aprinse in intreaga societate romaneasca. S-a dovedit, in cele din urma, ca propunerea Evropei, intamplatoare sau nu, sa fie cea mai buna. Personal nu am mai nimic nici cu Voinea, nici cu Olteanu, Predoiu sau Tiriac, insa Ciolos a demonstrat ceva ! Si nu la nivel national. A reformat radical politica agricola europeana !
In Ziua I, Ciolos a facut turul partidelor. Declaratii doar de la liderii partidelor vizitate. Ca harr, ca marrr ... Mai vedem !
Joi - Ziua a II-a. Ciolos a continuat turul partidelor. Multi reproseaza vizita la partidele bastarde (UNPR, ALDE, PMP, PSRo) nascute cu forcepsul in Parlament si nu la urne. Diplomatia ii obliga, insa, pe Ciolos sa stea de vorba cu toti traseistii. Asa e jocul democratiei ! Nu ai ce face ! Declaratii tot cu harr si marrrrrrrrrrr !... Normal, daca sunt multe javre prin politica romaneasca !?! Vezi Basescu „- Il votam, dar pe urma trecem in Opozitie !” Curat murdar ! Cica marti am avea guvern !?!, spune Lelea Safta, avand sursele ei.
Cade si gulguta cu „Sariti, Ciolos cetatean francez !”, plus alte fitile. Am urmarit petardele lansate pe televiziuni si retelele de socializare: vanzarea tarii, Söros face jocurile, lovitura de stat, Europa dicteaza, urmeaza taierea salariilor, mai lipseau agenturili !
In sfarsit, in Ziua a III-a, Ciolos deschide gura cu o declaratie ce cutremura Sistemul Mafiot Roman. Va reevalua intregul sistem administrativ romanesc dupa criteriile Comisiei Europene (guvernul Uniunii Europene) ! Vai, vai, vai ! Domnu' Ciolos vreti sa ramanem fara cei 14.000 de specialisti in ale furtului cu acte si spagii fara chitanta ?
Ziua a IV-a - sambata - a fost acoperita de tragicele evenimente pariziene. Ne-am facut, temporar, francofili. Pe facebook. Cativa au reprosat gestul de solidaritate. „- Ce, ei s-au solidarizat cu noi ?” De fapt, nu au inteles semnificatia celor doua evenimente tragice. La Paris a fost terorism, la Colectiv a fost tembelismul organizatorilor. Cred ca evenimentele de la Paris vor grabi coagularea Statelor Unite ale Europei ca stat federal de sine statator. Altfel, U.E. va deveni extrem de vulnerabila. Cat priveste valurile de refugiati as primi copiii, femeile si batranii. Adultii si tineri sa fie instruiti si sa-si apere tara / tarile.
Am uitat ! Ciolos s-a intalnit, pe aeroport, cu premierul si presedintele Europei Unite. Sa vezi ca ne vinde spatiului Schengen !?!
Se anunta ca a doua zi se va da prima lista a viitorului guvernului. N-a mai spus-o Lelea Safta, ci insusi premierul desemnat.
Urmarim, in continuare, cu sufletul la gura petardele si gulgutele lansate de televiziuni. B1 conduce detasat ! Urmeaza Romania TV !
Pentru cei care nu cunosc economie elementara. Cresterea economica nu se datoreaza primului ministru Ponta. Ea este datorata sectorului privat. Daca vreti sa analizati activitatea economica a Statului, recte a Guvernului, priviti in curtea firmelor de Stat, unde lucrurile nu sunt deloc roze. Din contra, majoritatea, prin prostul management, trag economia tarii in jos.
Celelalte indreptari, in special de ordin financiar, erau absolut normale. Insa, doar simplele reparatii nu au fost suficiente. O marea „realizare” ramane si indatorarea Romaniei cu inca 10 miliarde de euro. http://www.capital.ro/guvernul-ponta-a-crescut-cu-10-miliarde-de-euro-datoria-publica.html
In mod normal, trendul cresterii economice se va mentine, in conditiile actuale. Alde Razvan Dumitrescu, Radu Tudor&Co stiu toate aceste lucruri, dar se fac ca nu le cunosc. Cui prodest propaganda ? Sistemului Mafiot Roman.
Duminica, ziua a V-a, trece cu mursecarea viitorilor ministri. Despre noul guvern auzi doar: - Au, au, au si vai, vai, vai ! Nu vor face nimic ! Nu-i mai bine sa asteptam primele o suta de zile ? ?i dupa aceea sa ne „esprimam” fiecare cu argumente ? Un „catindat”, care s-a pozat prin baie in tinerete, cade la rafalele mass media. Adevarul real ? Prea crud si cu un CV subtire rau !
Apare si un proiect de program. De guvernare. Cam à la Congresul al XIV-lea. Se precizeaza ca dupa aprobarea Bugetului, noul guvern va veni cu angajamente punctuale ! Oricum, situatia produce alte zgomote in Agora.
Veni si ziua a VI-a. Audierea la foc automat a listei up-gradate. Tocmai la Comisia Juridica sparlamentarii primesc o lectie usturatoare ! Desi „catindata” era tamaie, membrii comisiei, juristi de profesie (sic!), ii dau avizul ?!? Toata stima pentru membra comisiei care si-a dat demisia in urma votului imoral. Asta dovedeste putreziciunea acestui parlament cu zeci si zeci de penali si sute de imorali. Dupa miezul noptii, Ciolos rupe din nou lantul slabiciunilor scotand din traista inca o rezerva de calibru. Dupa cea de la Sanatate ! Cu adevarat o noapte furtunoasa ! Era sa uit ! Dancu, favoritul PSD, face un puseu de tensiune si nu poate fi audiat in acea zi de luni !
Precipitat, a venit ziua a VII-a ! Dancu revine surazator, rezerva de la Justitie trece cu brio prin furcile Comisiei. Multi aplauda modul in care Ciolos a rezolvat rapid momentele ilare.  
Parlamentul voteaza si la ora 7 p.m. se depune juramantul. Pentru cel putin un an de zile, neamtul are guvernul lui. Poze ... Cucuveaua a cerut azil politic !
In cate zile a facut Dumnezeu lumea ?
Guvernul SMURD, la munca ! Arma principala - transparenta !
Sa nu credeti ca Sistemul Mafiot Roman doarme !    

Pilula destresanta
Tare mi-e ca romanul nu s-a nascut scriitor, ci infractor. Scriitor s-a facut dupa aia, ca sa-i scada din pedeapsa !

N.B. Ca de obicei, o suta de zile ma voi abtine in a arunca cu piatra in noul guvern.

Toate bune !

Sergiu Gabureac

VIZITAtI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page