Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Rudy Roth: Nava „Miscarea Populara” a fost lansata la apa


Cu un unghi de deriva electorala estimat la vreo 2%-3% si cu axul carmei indoit de loviturile succesive venite dinspre DNA, la nici doi ani de la lansarea sa in apele tulburi ale politicii dambovitene, salupa politica prezidentiala Partidul Miscarea Populara (PMP) a fost andocata zilele trecute pentru reparatii in regim de urgenta. Imposibilitatea de a remedia defectiunile in Santierele Navale Cotroceni – preluate intre timp de catre un concern rival de interese conjuncturale (PDL-PNL), dar si faptul ca famiglia PSD a fost bagata in silenzio stampa de noul nas ideologic din Kiseleff, nr.10, a facut ca operatiunile sa se desfasoare intr-un cadru aproape provincial, departe de valtoarea mediatica din perioada 2010-2014.
Evaluarea starii tehnice a corpului navei si a echipamentelor si instalatiilor montate la bord s-a dovedit insa necrutatoare: pe langa vizibilele probleme de stabilitate si flotabilitate electorala, inspectia a confirmat gravele deficiente ale aparatului propulsor marca Tomac, instalat de armator dupa avaria motorului prezidential Udrea (cu care ambarcatiunea a fost echipata de fabricant). Fata in fata cu pericolul iminent al ramanerii in stare de deriva inainte de cursa legislativa din 2016, echipajul si armatorul Partidului Miscarea Populara au avut o singura optiune: renuntarea la experimente cu motoare alternative si scoaterea de la naftalina a proaspat pensionatului impingator „Traian”, o nava tarsita prin campanii electorale si referendumuri, capabila sa propulseze salupa ideologica deasupra pragului electoral de 5%.
Asa se face ca, intr-o sambata de octombrie 2015, peste 5000 de persoane (membri ai echipajului si rude ale acestora), au umplut pana la refuz Sala Palatului din capitala, aplaudand frenetic momentul in care batrana ambarcatiune politica „Traian” a ancorat la cheu. Ritualul conectarii impingatorului la salupa a fost, in egala masura, solemn si plin de profunde incarcaturi emotionale pentru cei prezenti, mai ales ca un nou ansamblu navigant – rezultat din uniunea simbiotica dintre Partidul Miscarea Populara si impingatorul „Traian” – a vazut lumina zilei.
Ceremonia de botez a noului prunc ideologic numit Miscarea Populara, a fost evident, spumoasa, facand masele de populari sa plonjeze intr-o stare de paroxism cu nuante electorale… Si la urma urmei, nu chiar atat de nemotivat pe cat ar putea parea la prima vedere. In primul rand, pentru ca „Traian” – chiar si cu o fiabilitate a motoarelor inferioara parametrilor standard din era in care isi auto-propulsa hegemonia carismatica prin reteaua navigabila nationala, chiar si cu carena ruginita si cu multe nituri care stau sa plesneasca – ramane singurul impingator veritabil din lumea ambarcatiunilor care populeaza apele politicii dambovitene si, probabil, singura optiune pentru ca Miscarea Populara sa ajunga in portul elitist al consumatorilor de ciolan parlamentar. Ceea ce, realist vorbind, nu o poate face nici propulsia sforaitor-patetica a M10, nici panzele carpite ideologic ale PSRO, nici vaslitul haotic al protocronistilor din PRM si PRU si, cu certitudine, nici parasailing-ul smecherilor din ALDE. In al doilea rand, pentru ca – in afara de UDMR – „Traian” este singura ambarcatiune care, indiferent de apostaziile doctrinare sau ideologice, va beneficia in permanenta de un semnificativ surplus de combustibil electoral venit din zona Romaniei minoritare. Si nu in sensul celor 200 de prieteni hipsteri care voteaza constant cu Remus Cernea, ci in sensul a sute de masinarii de partid neo-prostestante, care vor pompa la greu voturi in rezervoarele supra-dimensionate ale impingatorului.
Un material realizat de Rudy Roth – Occidentul Romanesc/Editia de Spania

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page