Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

S-a infiintat "Asociatia ProDiaspora e.V."


Madalina Corina Diaconu

Asociatia ProDiaspora e.V. isi propune sustinerea si promovarea artei si culturii romanesti de reala valoare in spatiul autohton, european si international, prin initierea de proiecte specifice vizand manifestari ale artei contemporane din toate domeniile, precum si prin proiecte avand drept scop cunoasterea si pretuirea artei, culturii nationale, traditiilor, mestesugurilor traditionale, etc.

Ne propunem sa sustinem proiectele creatorilor si ale jurnalistilor, a grupurilor de editura si presa, a institutiilor culturale, precum si promovarea colaborariilor cu institutii similare din tara sau din strainatate, incurajarea cooperarii culturale si a proiectelor internationale. De asemenea prin efortul membrilor acestei asociatii ne propunem identificarea si organizarea unor proiecte de anvergura care sa promoveze cultura romaneasca atat pe plan intern cat si international.

Isi propune sa contribuie la coagularea comunitatilor romanesti din diaspora printr-un liant ce vizeaza pattern-uri traditionale si culturale in contextul unei societati globalizate, a unei piete, a muncii rigide, a prejudecatilor si excluziunii.

O definire articulata a comunitatilor romanilor din strainatate si gruparea in jurul valorilor nationale, identificarea cu actiuni, personalitati si evenimente valorizate pozitiv ce contribuie la imbunatatirea stimei de sine, la cultivarea romanismului si la constientizarea rolului fiecaruia in cadrul societatii in care traieste si munceste (la nivel macrosocial) in cadrul comunitatii, a grupului de apartenenta si al familiei (la nivel microsocial).
Asociatia ProDiaspora e.V. se bazeaza pe cateva concepte-cheie: interactiune, solidaritate, utilitate, dialog, autenticitate, comuniune si traditie mobila. Scopul lui este acela de a angaja decisiv comunitatile de romani in sensul unor actiuni reflexive de identificare cu locul natal, cu muzica traditionala, cu obiceiurile, printr-o serie de manifestari artistice cu tematica variata astfel incat sa acopere o gama cat mai variata de gusturi, in acord cu specificul fiecaruia, in functie de criterii socio-demografice (zona geografica de origine, varsta, nivel de educatie), preferinte de consum cultural.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page