Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Digestia Alimentelor si Geneza Cosmosului


Legatura fiintei umane cu pamantul se realizeaza in principal prin intermediul aparatului digestiv, care absoarbe energia terestra aflata in alimente si o uneste cu elementul de intretinere a combustiei, oxigenul, prezent in atmosfera planetara. Astfel, aerul, apa si pamantul se contopesc datorita focului stelar aflat la nivelul tubului digestiv. In continuare, transformari plasmatice profunde se produc prin arderi ce descompun alimentele in structurile fundamentale ale nutritiei: proteinele, sau caramizile fundamentale ale vietii, lipidele, sau cimentul care asigura coeziunea, si glucidele, ce intretin focul vietii.
Prin aceasta lectie nepretuita, marele univers ajunge sa se reflecteze in noi prin intermediul angrenajului delicat al digestiei, prin care se preiau structurile fundamentale ale cosmosului pentru a fi transpuse in tesatura complexa a corpului omenesc. Similar privirii prin lentilele unui telescop, transformarea alimentelor in substante nutritive proiecteaza nemarginirea macroscopica in spatiile minuscule ale infinitului mic prezent la nivelul celulelor. Prin acest act profund al sustinerii vietii, misterele existentei se descopera in toate splendoarea lor. Vibratii profunde de inalta frecventa sunt emise constant din acest miez cald in care energiile primordiale sunt descatusate sub forma lor elementara prin caldura ce dezintegreaza structurile fundamentale in compusi moleculari si atomici.
Prin acest act sublim al asimilarii alimentelor, se destainuie intr-o maniera intuitiva geneza lumii si sunt anuntate mecanismele ascunse ce vor realiza marele salt al umanitatii in noul ev. Mai precis, digestia alimentelor ne trimite la perioada formarii universului, cand din haosul primordial s-au inchegat marile sisteme pe care le vedem astazi si carora le atribuim o vechime de miliarde de ani. In aceeasi masura, tot pe baza observarii aceluiasi fenomen, putem viziona refacerea cosmosului degradat prin reluarea actului primordial al creatiei.
Aceasta forta regeneratoare de exceptie va descompune la nivel elementar tot ce exista si va recombina sub o noua forma intreaga existenta. Astfel de fenomene cosmice grandioase, marcate prin creatie si regenerare, sunt obligatoriu insotite de conversia masei in energie pe baza descompunerii si recompunerii structurilor stabilite ale materiei si energiei. Astfel, cuantele de materie, cum ar fi atomii si moleculele, devin vibratii fotonice, adica in cuante de lumina de foarte inalta frecventa. Ordinea devine haos pentru scurt timp sub forma unui foc stelar general, insa numai pentru a oferi material pentru o noua creatie. Reciproc, in procesul compunerii, situatia se inverseaza printr-un proces magnific de conversie a energiei in masa, cand lumina devine din nou materie, dar sub o forma diferita, renascuta din focul stelar al vibratiilor electromagnetice de mare putere, ce topesc haosul si recladesc o ordine noua, superioara celei existente.
La scara restransa, dar de data aceasta mediata biochimic si bio-electromagnetic, in procesul digestiei are loc descompunerea materiei alimentelor in substante chimice elementare, activitate insotita de conversia maxima a acestora in energie calorica, electrica si electromagnetica. Gestiunea acestui tainic proces de conversie are loc in cavitatea abdominala sub actiunea enzimelor produse de catre organele direct implicate: intestinele si glandele anexe, in genul ficatului, pancreasului si splinei.
Ulterior, acesti combustibili primordiali sunt preluati si transportati la toate organele prin intermediul hematiilor, adica al celulelor rosii, care circula necontenit pe magistralele mari si mici formate din vase de sange dispuse in tot corpul. Acesti carausi energetici minunati livreaza tuturor celulelor din organism combustibilul vital, fara de care metabolismul nu ar mai putea continua.
Mai departe, la nivelul tesuturilor din organe, are loc conversia inversa a substantelor elementare, ce incorporeaza energia biochimica fundamentala, in nutrienti legati de activitatea specifica a acestora. Aici procesul este incheiat prin constituirea de noi celule si prin intretinerea structurilor apte sa isi indeplineasca pe mai departe misiunea. Energia biochimica eliberata devine astfel o baza trainica pentru constituirea noii materii vii, ce o inlocuieste treptat pe cea perimata, si pentru combustia arderilor de sustinere a activitatilor fiecarui organ in parte.
Paralela ne devine astfel evidenta prin faptul ca de fiecare data cand mancam chiar si cel mai umil aliment, un mic fragment din universul exterior se desprinde pentru a ne sustine viata noastra cea de toate zilele. Aceste produse alimentare, pe care le tratam ca pe niste obiecte ce ni se cuvin, ni se prezinta sub forma delicioaselor fructe, legume, seminte, cereale si condimente ce ne amintesc mereu despre legatura noastra cu marele univers.
Aceste articole, deseori ignorate privind importanta lor, sunt ulterior utilizate pentru a compune in interiorul nostru un nou fragment de univers. Visele noastre, cele mai inalte, dar si cele mai neinsemnate, depind direct de ceea ce se intampla in corpurile noastre, unde sunt realizate mereu noi celule, ce se prind trainic in tesaturile tainice ale corpului si mintii. Si astfel, clipa de clipa, universul exterior se consuma continuu in favoarea noastra, pentru ca existenta fiecaruia dintre noi sa se desfasoare neperturbat mai departe pe cararea fiecarei zile, pe care o dorim mereu noua si proaspata, pe drumul unei vieti de dorit cat mai lunga, si daca este posibil, mai precis dupa Marele Salt, la nesfarsit!
Octavian Lupu
Bucuresti
26 octombrie 2015


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page