Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Un studiu clinic va testa eficacitatea aspirinei împotriva cancerului


Cel mai amplu studiu clinic menit sa testeze eficacitatea aspirinei in stoparea sau intarzierea recidivei cancerului a fost lansat joi in Marea Britanie, informeaza agentia France Presse.
 Acest studiu, intitulat "Adauga Aspirina — faza a III-a", este planificat sa dureze 12 ani si implica 11.000 de persoane care primesc sau au primit tratament pentru cancerul de san, esofag, intestin, prostata sau de stomac, a mentionat intr-un comunicat institutul britanic de cercetare a cancerului.

Pentru efectuarea acestui studiu, circa 9.000 de pacienti vor fi recrutati in Marea Britanie si 2.000 in India, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al institutului.

Participantii vor fi impartiti in trei grupuri: unul va primi timp de cinci ani 300 mg de aspirina pe zi, altul, 100 mg, iar cel de al treilea va fi un grup placebo sau echivalent. Pacientii vor fi urmariti apoi, din punct de vedere medical, inca cinci ani.

Acest studiu poate "schimba jocul", a declarat dr. Fiona Reddington, de la institutul pentru cercetare in domeniul cancerului. "Efectele potentiale ale aspirinei asupra cancerului sunt fascinante si speram ca acest test ne va da un raspuns clar" privind eficacitatea acestuia in ceea ce priveste prevenirea, a adaugat ea.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine medicamente pe plan mondial — aspirina — poate ajuta la prevenirea evenimentelor cardiovasculare iar studii anterioare au aratat beneficiile sale in prevenirea unor forme de cancer.

"Aceasta lucrare vizeaza oferirea unui raspuns o data pentru totdeauna", a spus profesorul Ruth Langley, un responsabil al unitatii de cercetare de la University College din Londra (UCL).

"Daca descoperim ca aspirina poate opri recidiva acestor tipuri de cancer, aceasta ar putea sa schimbe tratamentele viitoare si oferi un mijloc simplu si mai ieftin de lupta impotriva bolii", a adaugat sursa citata de AFP.

AGERPRES/(autor: Constanta Nita, editor: Mariana Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page