Comunicat de presa - Ambasadorul George Cristian Maior, cu ocazia sarbatoririi la Washington a Zilei Armatei României

Ambasadorul George Cristian Maior, cu ocazia sarbatoririi la Washington a Zilei Armatei Romaniei: „Politicile de aparare si securitate, un pilon cheie al Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii”

La 23 octombrie 2015 a fost celebrata, la Washington D.C., Ziua Armatei Romaniei. La receptia organizata de Biroul Atasatului Apararii cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Washington, au fost prezenti peste 150 de invitati, Romania fiind onorata prin participari numeroase de nivel inalt, incluzand reprezentanti ai Departamentului Apararii al SUA, ai Departamentului de Stat si altor institutii si agentii ale Administratiei americane, atasati militari si diplomati din cadrul ambasadelor acreditate in capitala americana.
Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat cu aceasta ocazie importanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, punand accent inclusiv pe contributia deosebita pe care tara noastra o aduce in teatrele de operatii externe. “Intreg spectrul politic din Romania a fost de acord cu cresterea procentului din Produsul Intern Brut alocat cheltuielilor pentru aparare, intr-un context international si regional deosebit de complicat. Acest lucru ne va permite sa continuam modernizarea apararii si intarirea operationala a structurilor Armatei, pentru a putea face fata noilor provocari.”, a afirmat ambasadorul George Maior. Ambasadorul George Maior a mai mentionat ca operationalizarea facilitatii de la Deveselu pana la sfarsitul anului 2015 reprezinta o dovada clara a capacitatii Romaniei de a se incadra in ansamblul masurilor de protectie ale NATO in regiune.

La randul sau, atasatul apararii din cadrul Ambasadei Romaniei la Washington, colonel Constantin Iacobita, a salutat cooperarea excelenta la nivel militar pe care Romania o are cu Statele Unite ale Americii, aratand ca tara noastra este un partener solid si un aliat de incredere al SUA.
Generalul Charles Gable, reprezentant al Garzii Nationale a Statului Alabama, a apreciat in discursul sau excelenta si indelungata colaborare pe care Garda Nationala a Statului Alabama o are cu Armata Romaniei, mentionand sprijinul acordat in privinta exploatarii aeronavelor F-16.
In cadrul evenimentului au mai fost prezentate materiale video referitoare la procesele de transformare si modernizare a armatei romane si la contributia pe care tara noastra o aduce la operatiunile NATO privind securitatea regionala si internationala.

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii