Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vederi de pe prispa

       









SAU   
   



Escrocheriile se tin lant in jurul nostru. Cine se plimba prin internet sau lucreaza intens cu acest mediu imi va da dreptate. Dar Volkswagen ? Tehnica, cinstea si statornicia industriilor germane, pilonii succesului economic al acestei tari pe toate meridianele lumii, aveau ele nevoie de asa ceva ? Pai ce masina mai e asta care muta fumul de la un esapament la altul de cum e supusa la test sau la drum lung. Ce porcarie calculatorica le-a trecut in cap la nemti ca sa manipuleze gazele ? Au incercat cu o varianta ecologica(vezi foto de mai jos) dar americanii au descoperit dupa lungi studii de cercetare ca si asta lasa gaze nocive pentru cel care sta pe capra !


Concernul a luat masuri drastice si a rechemat in atlierele proprii de ( unde oricum nu mergea nimeni, serviciile fiind prea scumpe) peste opt milioane de propietari de VW pe care urmeaza sa-i satisfaca cu o reimprospatare radicala a programului electronic de management al motorului (Update, in limbaj de specialitate). Urmare acestei aducere la zi, automobilul va esapa acelas nivel de gaze atat in starea de testare cat si in exploatarea normala !??! Prin acest tric de calculator VW va satisface normele americane pe care ei le-au inventat doar, doar ca masina sa nu patrunda pe piata lor in varianta Diesel unde au pierdut trenul fata de europeni si japonezi. Varianta ecologica din fotografia anterioara au respins-o intrucat prin preriile texane zburda doar mustangi, care sunt deja obiect de marca  pentru papa „FORD“. Iar FORD MUSTANG e un credo, un mit de mare rezonanta.
Sa rechemi peste opt milioane de masini costa o roaba de bani.Ori cat de bogati ar fi nemtii astia, dar sa arunce banii cu roaba ca sa faca pe plac americanilor nu se poate. Asa ca au cerut sfat pe Wall Street si uite ce bine ca exista aceasta alianta transatlantica prietenoasa si gata de ajutor (reciproc, bineinteles !). Valoarea de bursa a concernului si a actiunilor sale a scazut la jumatate si acum se inghesuie toti investorii de prin Cayman Islands, Porto Rico, Jersey si Monaco sa cumpere actiunile firmei, asa ca plata amenzilor si actiunii de rechemare este mai mault decat asigurata, actiunile VW fiind in crestere constanta. Sa nu crezi ca bursa are si ea parti bune !
Din Dresda, unde se fabrica VW.-ul cel mai plin de ifose, vine o propunere pe care o discuta cu aprindere noul consiliu de administratie al concernului : schimbarea numelui din VW in AM prin simpla rotire cu 180 grade a actualului logo. Aceasta noua denumire ar corespunde pe deplin evenimentelor actuale ce au loc intre Dunare si Rin : AUTO MIGRANT ! Se pare ca populatia autohtona se afla total in disparitie sub tavalugul migrantilor islamici ce vor sa beneficieze si de masina lor proprie.
Deciza finala a schimbarii numelui concernului si a Logo-ului marcii sale se va lua se pare de catre sefa de guvern insasi, care a fost rugata sa faca si primul selfie la volanul noii masini. Se pare insa ca doamna A.M. nu s-a hotarat inca. E timpul insa ca migrantii sa primeasca si ei masina lor  doamna Angela Merkel !

Robert Pugler
Fürth – Germania 21.10.2015
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page