Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (941)

* Nu va spun o noutate, afirmand ca am fost fascinat intotdeauna de studierea culturii si civilizatiilor care s-au perindat pe acest necivilizat mapamond. Am un respect deosebit pentru persoanele al caror numar de circumvolutiuni depasesc media inregistrata pe planeta. Iubesc oamenii, care la "parasirea" acestei imperfectiuni, au lasat posteritatii opere capitale, cu reverberatii adanci asupra dezvoltarii ulterioare a pretinselor civilizatii, care s-au perindat de la facerea lumii. Generatia mea, si nu numai, este la curent cu numele de Bertrand Russel, filozof si logician britanic, "creierul" care a fundamentat logicismul si teoria tipurilor. Daca ramanea numai la filozofie, domeniu in care a excelat, prin lucrari ca, Probleme de filozofie, Analiza spiritului, Analiza materiei, Introducerea in filozofia matematica etc. as fi ramas unul dintre cei mai ferventi admiratori ai lui. Din nefericire, domeniul Machiavelic al politicii l-a atras si pe Bertrand Russel, care a creat un tribunal international care i-a purtat numele, menit sa judece crimele savarsite in timpul conflictului din Asia de Sud-Est. Sunt adeptul vechiului dicton latin, "Fiat Justitia Et Pereat Mundi"- sa se faca justitie, chiar daca -ar pieri lumea- dicton atribuit eronat lui Ferdinand I din Casa de Habsburg, dar, indiferent de zona conflictuala, place nu place, la vreme de razboi, legile amutesc - Inter Arma Silent Leges.

Se pare ca Bertrand Russel, innobilat cu titlul de Conte desi nu si-a ascuns simpatizanta pentru un sistem socialisto-comunist, nu a fost la curent cu incidentele din Golful Tonkin, 2 august 1964, cand crucisatorul American Maddox a fost atacat de vase nord vietnameze, nici cu faptul ca primul corp expeditionar American a ajuns la baza militara de la Da Nang numai la 3 Martie 1965, nici cu tratamentul "uman" aplicat prizonierilor americani la Ho Ho - Hilton Hanoi, celebra inchisoare nord vietnameza si nici cu faptul ca 38.229 militari americani si-au pierdut viata in Vietnam in incercarea de a se opune expansiunii comuniste.

I-am iertat ignoranta, pentru faptul ca desi fiind socialist convins ne-a lasat o cugetare de o mare insemnatate filozofica, cu aplicativitate perfecta la timpurile curente, cand am avut nesansa sa fim condusi de Pontifus Maximus.

Ca titlu informativ, in anul 1920 Bertrand Russel a vizitat Rusia Sovietica, dupa care scrierile lui au fost marcate de o critica acerba la adresa bolsevismului. Dar sa revin la cuvintele lui Bertrand Russel: "Cand statul intervine sa asigure implementarea unei anumite doctrine, o face pentru ca nu sunt evidente convingatoare in favoarea acelei doctrine." (When the state intervenes to ensure the indoctrination of some doctrine, it does so because there is no conclusive evidence in favor of that doctrine).

Pentru cei care urmaresc zilnic politica Americana, nu mai este un secret ca toate institutiile statului si factorii decizionali sunt in exclusivitate de extrema stanga, iar actuala America poate fi regasita perfect in cuvintele filozofului grec Aristotel: Democratia este un guvern in mainile oamenilor de joasa calitate, lipsiti de scrupule si fara nici un fel de inclinatii. Va recomand sa analizati nu numai comportamentul celor care ne conduc, dar si reactiile lor cand se afla in fata camerelor de luat vederi sau al microfoanelor. Nu trebuie sa fii medic psihiatru, sa realizezi ca ceva nu este normal cu aceste persoane. Ne-a ramas de la John Webster, dramaturg englez din secolul al XVII-lea, ca omul poate sa-si prevada soarta, dar sa n-o poata preveni. Eu, personal, cred ca putem preveni distrugerea totala a Americii si a perceptelor pe care s-a fundamentat aceasta tara.

Senatul Statelor Unite, mai exact senatorul Chris Dodd, presedinte al Banking Committee, ne pregateste un nou act normativ de peste 2000 pagini, prin care se vor infiinta doua noi agentii federale, The Office of Financial Research si The Consumer Financial Protection Bureau, menite sa colecteze date despre fiecare individ, incepand cu identificarea bunurilor achizitionate si terminand cu stabilirea tuturor tranzactiilor si platilor efectuate. Adio, Clan McGregor ! Aceasta este o noua monstrozitate legislativa, adaugata celuilalt act normativ, referitor la asigurarile medicale, pe care nimeni nu l-a citit, iar putinii cititori, nu-l pot intelege. Apropos, de citit. Comparand in fata Comisiei Juridice a Senatului, Eric Holder, Procurorul Sef al Statelor Unite, a afirmat condescendent ca nu a citit legislatia statului Arizona, privitoare la emigrare, dar nu este de acord cu ea !?!. Ati citit bine, domnia sa este Ministrul de Justitie al Statelor Unite si prieten apropiat al lui Pontifus Maximus. Fara alte comentarii, concluziile care se desprind fiind mai mult decat evidente.

La toate necazurile existente, col. Ralph Peters, ne avertizeaza in cartea sa, "The Endless War", ca luptele intre cartelurile de droguri mexicane, vor trece Rio Grande, noile teatre operationale fiind pe teritoriul American. Deja Phoenix, capitala statului Arizona, detine tristul record de "capitala Americana a rapirilor de persoane", fiind devansata la nivel mondial numai de orasul Medellin, Columbia, multi americani fiind deja victime ale celor patrunsi ilegal in aceasta tara si care paradoxal se bucura de sprijinul clasei politice conducatoare. Cei care doresc sa protejeze populatia si sa implementeze legea sunt catalogati nazisti, fascisti si continua sa fie ridiculizati de presa liberalo-stangista, din nefericire, majoritara in America.

In final, la 13 Mai, 2010, s-au implinit 70 de ani de la fulminantul discurs al lui Winston Churchill, tinut in fata Parlamentului: "Nu am nimic de oferit decat sange, munca istovitoare, lacrimi si sudoare". (I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat.) Desi stiu ca invatatul comporta anumite riscuri, pentru ca din necessitate trebuie sa inveti si de la inamici -Leon Trotski- puneti mana pe carte, domnilor politicieni, nu va jenati, desi persista vremea imposturii si a impostorilor.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page