Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (693)

Din start, trebuie sa va clarific ca sunt adeptul filosofiei lui Antony Hope: "A explica adevarul oamenilor care nu sunt structurati mental sa-l inteleaga, este similar cu a promova falsitatea". Desi sunt ferm convins ca nu veti intelege ceea ce incerc sa va explic, ratiuni care tin in exclusivitate de conduita, termen care unora dintre d-voastra le lipseste cu desavarsire, ma obliga sa va incarc memoria existenta cu niste lucruri, pe care personal le consider utile.

Inca din 21 apr.1649, in tara in care ati imigrat exista "Maryland Toleration Act". Pentru cei dintre d-voastra pentru care engleza nu constituie o necunoscuta, aceasta Lege poate fi consultata la orice biblioteca americana. Fiind o revista independenta nu putem refuza servicii celor care au un mod diferit de a se adresa Divinitatii sau nu impartasesc in totalitate opiniile noastre. La inceputurile existentei, revista a avut ca motto un citat dintr-o scrisoare a lui Voltaire, adresata lui Piron: "Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de a spune ceea ce gandesti". In plus, inca din 25 Martie 1789, Congresul SUA a aprobat cele 10 amendamente la Constitutia Americana, intre care si “Freedom of Speech”. Aceste amendamente au intrat in vigoare in anul 1791. Numai ignorantii pot cere ca in anul 2005 sa nu respectam ceea ce Legea Suprema a SUA, a stabilit in urma cu 214 ani. Ati imigrat intr-un “wrong place”. Gandirea d-voastra este tipica regimurilor dictatoriale si nu leaganului democratiei mondiale. In aceste circumstante, nu avem nimic in comun domnilor! Ne separa ani lumina, in foarte multe domenii. Daca l-ati fi citit pe Jefferson, Madison sau Lincoln, sunt sigur ca nu aveati o gandire asa de obtuza. Sunteti niste ignoranti.

Faptul ca v-am acceptat compania s-a datorat in exclusivitate emanatiei cerebrale a lui Montaigne, scriitor si filosof francez(1533-1592), care pune in centru observatia si meditatia morala asupra persoanei, si de la care am retinut: "I prefer the company of peasants because they have not been educated sufficently to reason incorrectly”. Traind in aceasta tara ar fi trebuit sa stiti ca "whoever would overtrow the liberty of a nation must begin by subduing the freedom of speech". Sunt cuvintele unuia dintre artizanii Constitutiei Americane - Benjamin Franklin. Si, in final, desi stiu ca n-ati auzit de el, Rev. Sidney Holmes ne-a spus: "Libertatea de gandire este o parodie daca se refuza libertatea de exprimare si actiune" (Liberty of thought is a mokery if liberty of speech and action is denied). Va promit ca este ultima data cand ma mai adresez, celor care ar fi trebuit sa se simta onorati ca le acord o nemeritata atentie. Nu aveti dreptul sa va transformati in acuzatori sau inchizitori, chiar daca aveti numele predestinat de Grigore! Apropo, de la Papa Grigore IX(Ugolino Seni;1170-1241) ne-a ramas inchizitia iar Papa Grigore XVI(Bartolomeo Alberto Cappellari; 1765-1846) a fost cel mai inversunat dusman al libertatii de gandire. Chiar nu va cunoasteti lungul nasului ! Este nevoie de interventia justitiei sa va reaminteasca faptul ca traiti in USA ?

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page