Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: "Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... .

Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie tu si impreuna cu tine vor intra fiii tai, femeia ta, si femeiile fiilor tai. Sa intre in corabie din toate animalele, din toate taratoarele, din toate fiarele, si din tot trupul, cate doua, parte barbateasca si parte femeiasca, ca sa ramana cu tine in viata". (Facere 6,13-19).

Dupa aceea a zis Domnul Dumnezeu lui Noe: Intra in corabie tu si toata casa ta, caci in neamul acesta numai pe tine te-am vazut drept inaintea Mea. Caci peste sapte zile Eu voi varsa ploaie pe pamant, patruzeci de zile si patruzeci de nopti si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut. Si a facut Noe toate cate i-a poruncit Domnul Dumnezeu". (Facere 7,4-5).

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara...? Si Domnul a raspuns: Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, ...". (Ieremia 9,11-13). „ Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor". (Matei 4,17).

„Dupa ce Dumnezeu odinioara, in multe randuri si in multe chipuri, a vorbit parintilor nostri prin prooroci, In zilele acestea mai de pe urma ne-a grait noua prin Fiul, pe Care L-a pus mostenitor a toate si prin care a facut si veacurile". (Evrei 1,1-2).

(Continuare din editia precedenta)

Precum interventia parintilor in viata copiilor cu critica, morala, ori sanctionare nu este din rautate, sau ca nu i-ar iubi, ci tocmai pentru ca ii iubeste si nu vor ca sa li se intample un rau, tot asa si Dumnezeu intervine cu mustrare, pedepsire in viata noastra, pentru ca ne iubeste si vrea tot timpul salvarea noastra de la rau, si mai presus de toate sa nu ne pierdem sufletele si sa nu dobandim viata vesnica.

„Vremea era frumoasa, fara nori, cand deodata marea a izbit orasul" a spus un martor ocular care a ramas in viata. Si cine stie cate pacate strigatoare la cer se faceau acolo in aceea vreme frumoasa! Minunatele plaje din Sri Lanca, India, Thailanda adunau in fiecare an oameni bogati din toata lumea, care isi cheltuiau banii in cele mai mari pacate si satanice placeri. Multi din continentele cu ierni friguroase au mers pe plajele insorite ale Asiei, nu ca sa multumeasca lui Dumnezeu pentru viata fericita pe care o aveau, ori pentru universul frumos in care traiesc, si ca „fiecare firicel de iarba este un deget ce arata spre Creator" cum spunea un sfant Parinte, ci pentru placeri lumesti.

S-a intamplat exact cum spune Mantuitorul despre cei de la catastrofele din trecut: Cum a fost in zilele lui Noe cand oamenii mancau, beau, se insurau, se maritau pana in ziua in care a intrat Noe in corabie si i-a nimicit pe toti, ori in zilele lui Lot, din Sodoma si Gomora, cand la fel oamenii petreceau pana ce Lot a iesit afara din cetate si a plouat peste iei foc din cer si i-a nimicit pe toti (cf. Luca 17,26-29).

„Minoritatile Sodomice" care pe toate continentele lumii lupta pentru „dreptul la pacat" pe plajele Asiei se simteau in largul lor, devenind majoritati cu drepturi depline. Ultimul stadiu in disparitia unei civilizatii si culturi este, de exemplu, desfranarea diversificata si generalizata din orasul antic Sybaris. Pierderea comandamentelor morale si ale credintei in Dumnezeu duce la caderea omului. Din cauza pacatului au pierit popoare si imperii.

Popoarelor de azi, Milostivul Dumnezeu, le da o prevenire prin avertismentul cutremurului devastator din Asia de sud-est, urmat de valurile tsunami. Ce constructiv si salvator ar fi ca tarile de azi sa se solodarizeze si spiritual pentru intoarcerea la Dumnezeu spre iertarea pacatelor, precum s-au solidarizat economic ca sa ajute pe cei afectati.

La Judecata de Apoi, oamenii vor fi judecati si asezati dupa merit in rai ori in iad, nu pentru ca au pacatuit, ci pentru ca nu s-au intors de la pacatele lor la Dumnezeu cu credinta sa se pocaiasca.

Dupa potopul din vremea lui Noe oamenii nu s-au gandit cum sa-si potriveasca viata dupa poruncile lui Dumnezeu, spre a evita o alta catastrofa, ci s-au hotarat sa construiasca Turnul Babel, care sa-i salveze de catastrofe si sa le ramana un nume (cf. Facere 11,19). La fel se intampla azi in urma catastrofei din sud-estul Asiei, savantii lumii se gandesc cum sa construiasca o aparatura in adancul oceanelor, care sa-i avertizeze din timp pe oameni sa se salveze pe ei si bunurile materiale, nu ca sa se gandeasca sa se intoarca cu pocainta la Dumnezeu pentru iertarea pacatelor, si Nasterea din Nou, la o viata noua in Mesia, Hristos Iisus (cf. Ioan 3,1-8). Dar Cuvantul Scripturii spune: „Cel Ce locuieste in ceruri va rade de dansii si Domnul ii va lasa batjocoriti”(Psalm 2,4), pentru ca nu s-au gandit la salvarea sufletelor, dupa alte cuvinte ale Mantuitorului „Pentru ca ce-i va folosi omului, daca va castiva lumea intreaga, iar sufletul sau il va pierde? Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau?” (Matei 16,25-26).

Ne dor suferintele semenilor nostri de acolo si pierderile ce le-au avut, dar un alt ajutor decat cel material cu care putem veni in ajutorul lor, este Rugaciunea catre Dumnezeu. O, de ne-am cerceta mai adanc mintile si inimile noastre si le-am pune de acord cu poruncile lui Dumnezeu, de cate necazuri si catastrofe am scapa in viitor!

Prin Tsunami in Asia, Dumnezeu a scris in istorie pentru popoarele lumii o mare invatatura de prevenire si avertizare. Milostivul Dumnezeu a scris in istorie cele mai mari carti si opere sub Soare spre invatarea, inteleptirea si salvarea omenirii Sale. Cea mai mare opera a scris-o Dumnezeu pe Crucea Golgotei, cand a lasat rastignirea Fiului Sau, Iisus Hristos, pentru mantuirea din iubire a neamului omenesc.

Sa vedem. Dupa regele Nabucodonosor al Babilonului, care savarsise toate nelegiurile, a urmat fiul lui Belsatar. Acesta in timpul domniei sale a facut un mare chef cu o mie de diregatori.

Cand cheful era in deplina desfasurare regele Belsatar a poruncit sa-i aduca vasele sfinte, care fusesera in Templul din Ierusalim, sa bea vin din ele. Si au adus vasele cele sfinte de aur si de argint si au baut din ele regele, diregatorii sai, femeile sale si concubinele lui. In clipa in care ei beau vin din vasele sfintite, regele a vazut o mana care a scris pe perete urmatoarele cuvinte: "Mene, Mene Techel Peres" (Danil 5,24-30).

Atunci regele Belsatar s-a tulburat si a chemat pe toti inteleptii imperiului Babilonian sa-i talcuiasca scrisul. Dar nimeni nu a putut sa-l talcuiasca. Atunci imparateasa i-a amintit de proorocul Daniel ca are Duhul lui Dumnezeu si poate sa-i talcuieasca visul. Regele a poruncit imediat sa-l aduca pe Daniel care i-a talcuit visul astfel: Ca cele trei cuvinte: „Mene, Mene Techel Peres” inseamna spargerea imparatiei tale pentru ca ai adus vasele sfinte ale Templului si ati baut din ele si nu l-ai considerat pe Dumnezeu in mana caruia este suflarea ta si in toate caile tale nu l-ai cinstit. Si Baltazar a fost omorat chiar in noaptea aceea (cf. Daniel 5,1-30).

Prin Tsunami din Asia Dumnezeu a scris cea mai mare Carte in istoria popoarelor de azi, pentru toti necredinciosii pamantului, din toate treptele sociale care petrec in toate nelegiurile, si nu cinstesc pe Dumnezeu care este suflarea lor de viata , cum a spus cuvantul Bibliei de mai sus, ca se va lua imparatia de la ei si viata si se va da la altii care o sa cinsteasca pe datatorul vietii, Dumnezeu Cel Atotputernic, indelung-rabdator si mult-milostiv si adevarat (cf. Psalm85,14) care asteapta intoarcerea noastra la pocainta. Intrebarea este: Cine va putea sa inteleaga si sa talmaceasca aceasta Carte „Tsunami" ce a scris-o Milostivul Dumnezeu din iubirea, pentru popoarele lumii de azi si de maine, spre salvarea lumii?

Va urma

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page