Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Spectacol extraordinar la Washington DC, "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale

 

Societatea romana de schimburi culturale din Charlotte, North Carolina, prin bunavointa doamnei Elena Caragiu si a ASTROM - Asociatia Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani din Washington DC, cu sprijinul Institutului Cultural Roman si al Ambasadei Romaniei la Washington, au placerea sa va invite la spectacolul „O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale, in regia lui Toma Enache, sambata, 15 mai 2010 incepand cu ora 18:00 in sala de teatru a Bell Multicultural High School, 3101 16th Street, NW, Washington, DC 20010.
In debutul la Washington al celebrei piese, apartinand celui mai renumit dramaturg roman, I.L. Caragiale, regizorul Toma Enache ne prezinta „O noapte furtunoasa" intr-o varianta oarecum inedita, moderna, pastrandu
-i, in acelasi timp, izul specific balcanic. Aroman la origine, regizorul propune publicului un spectacol in care actiunea se desfasoara intr-o familie de machedoni si in care actorii poarta straie romanesti si aromanesti, cu elemente stilizate plastic, care parca dau o identitate si un caracter aparte personajelor lui Caragiale. Spectacolul se doreste, in acelasi timp, sa fie si unul interactiv creind astfel premizele unui permanent dialog intre actori si spectatori.

Distributia: Claudiu Bleont (Rica Venturiano); Sorin Francu (Jupan Dumitrache); Maria Teslaru (Veta); Ioan Haiduc (Nae Ipingescu); Dana Pocea (Zita); Marcelo Cobzariu (Chiriac) si Vasile Nitoi (Spriridon).

Spectacolul va fi sustinut in limba romana, iar in paralel se va face o proiectie in limba engleza cu sumarul piesei.

Intrarea este gratuita. Sugeram o donatie de minimum $15 pentru acoperirea cheltuielilor organizatorice.

Pentru confirmarea participarii si pentru informatii suplimentare puteti contacta organizatorii la numarul de telefon 202.531.8776 sau prin e-mail: astrom"astromdc.org.

Accesul cu masina: Exista locuri de parcare gratuite pe strazile din apropierea liceului sau parcare cu plata la subsolul magazinului Target aflat in spatele cladiri liceului.

Acces cu metroul: Liceul se afla la numai doua strazi de statia de metrou Columbia Heights accesibila de pe liniile galbena si verde. Folositi iesirea catre sud (Southbound) si mergeti o scurta distanta pe strada Irving pana la intersectia cu Strada 16. Liceul se afla la colt pe partea dreapta.

Transport in comun: Liceul se afla langa liniile de autobuz care circula pe strada 16, respectiv: S1, S2, S4, si S9; pe strada Irving – 42, 43, D32, H1, H2, H3, H8, W47; cat si in apropierea statiei de autobuz de pe strada 14 – 52, 53 si 54.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page