Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: "Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... .

Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie tu si impreuna cu tine vor intra fiii tai, femeia ta, si femeiile fiilor tai. Sa intre in corabie din toate animalele, din toate taratoarele, din toate fiarele, si din tot trupul, cate doua, parte barbateasca si parte femeiasca, ca sa ramana cu tine in viata". (Facere 6,13-19).

Dupa aceea a zis Domnul Dumnezeu lui Noe: Intra in corabie tu si toata casa ta, caci in neamul acesta numai pe tine te-am vazut drept inaintea Mea. Caci peste sapte zile Eu voi varsa ploaie pe pamant, patruzeci de zile si patruzeci de nopti si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut. Si a facut Noe toate cate i-a poruncit Domnul Dumnezeu". (Facere 7,4-5).

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara...? Si Domnul a raspuns: Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, ...". (Ieremia 9,11-13). „ Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor". (Matei 4,17).

„Dupa ce Dumnezeu odinioara, in multe randuri si in multe chipuri, a vorbit parintilor nostri prin prooroci, In zilele acestea mai de pe urma ne-a grait noua prin Fiul, pe Care L-a pus mosteniror a toate si prin care a facut si veacurile". (Evrei 1,1-2).

(Continuare din editia precedenta)

Omul zilelor noastre impartasindu-se din toate acestea, in loc sa aduca slava si multumire lui Dumnezeu, ca si Creatorului si Sustinatorului sau, el legalizeaza pacatul sub toate formele, sfidand legile lui Dumnezeu. Dar sa nu uite omul vremurilor noastre, ca Domnul Dumnezeu are toata puterea in cer si pe pamant. „Pamantul s-a cutremurat, si cerurile s-au topit si Sinaiul s-a clatinat de la fata Dumnezeului lui Israel" (Psalm 67,9), cand Dumnezeu mergea prin pustie inaintea poporului Sau. Prin Tsunami in Asia popoarele lumii au putut afla, ca intr-adevar, Dumnezeu are toata puterea in cer si pe pamant, si El tine functionarea legilor Universului in care traim, si nu dupa explicatiile stintifice ale vremurilor, in afara lui Dumnezeu.

Parca nu se poate sa nu ne mai oprim la revelatiile lui Dumnezeu pentru fiecare suflet si popoarele lumii: „Tu ai deschis izvoare si paraie; Tu ai secat raurile Iatanului. A Ta este ziua si a Ta este noaptea. Tu ai intocmit lumina si soarele. Tu ai facut toate marginile pamantului; vara si primavara Tu le-ai zidit.” (Psalm 73,16-18). „In Soare si-a pus lacasul Sau; si El este ca un mire ce iese din camara Sa. ... si nu este cine sa se ascunda de caldura Lui" (Psalm 18,5-7).

Deci, omul nu se poate lauda ca a facut sau a adaugat ceva, la cate s-au facut in cer si pe pamant, in mari sau in oceane etc. si nici ca poate sa fuga undeva de la fata lui Dumnezeu. El si-a pus lacasul Sau in Soare, si ne-a asezat in univers ca beneficiari credinciosi sub binecuvantarile Sale.

Dumnezeu vorbeste, previne si scrie, cu iubire, in istorie prin Tsunami din Asia pentru salvarea popoarele lumii.

„Si erau de fata in acel timp, unii care-i vesteau despre Galileienii a caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. "Credeti voi -le-a raspuns Iisus- ca acesti Galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti Galileeni, pentru ca au patit astfel? Eu va spun: Nu! ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.

Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam, si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni, care locuiau in Ierusalim? Eu va spun: Nu! ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel."

El a spus si pilda aceasta: „Un om avea un smochin sadit in via sa. A venit sa caute rod in el, si n-a gasit. Atunci a zis vierului: „Iata ca Sunt trei ani, de cand vin si caut rod in smochinul acesta, si nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda si pamantul degeaba?"

„Doamne" i-a raspuns vierul „mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate ca de acum inainte va face roada; daca nu, il voi taia." (Luca 13,2-9).

Din versetele de mai sus, din Evanghelia de la Luca, putem vedea starea de vorba a Mantuitorului Iisus Hristos, in fata multimilor de oameni, cu aceia care au venit si i-au spus despre oamenii din Galileia al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor.

Iar Domnul i-a intrebat: daca ei cred ca acei galileeni omorati de Pilat au fost mai pacatosi, decat toti galileenii pentru ca au suferit aceasta? Domnul le-a raspuns: ca Nu au fost mai pacatosi, dar daca nu se vor pocaii, toti vor pieri la fel! (cf. Luca 13,2-3).

In continuare Domnul le aminteste despre cei 18 insi din Siloam peste care a cazut turnul din Siloam si au murit, daca ei gandesc ca acei oameni au fost mai pacatosi decat toti oamenii care au locuit in Ierusalim? Domnul le-a raspunsca: Nu au fost mai pacatosi, si le-a spus ca daca nu se vor pocai, toti vor pieri la fel! (cf. Luca 13,4-5).

Apoi Mantuitorul a incheiat cu Pilda Smochinului, prin care le-a vorbit si i-a prevenit pe ei si pe toate popoarele lumii, peste veacuri, ca Dumnezeu cauta roade de credinta si fapte bune la ele, ca la Smochinul, pe care cineva il avea in via sa, si a mers trei ani la rand sa caute roade dar nu a gasit, si atunci a zis vierului sa-l taie pentru ca ocupa un loc in zadar. Dar vierul a intervenit si l-a rugat sa-l mai ingaduie si anul acesta, sa-l mai ingrijeasca si daca tot nu va aduce roade sa-l taie (Luca 13,6-9).

Rugaciunile si slujbele celor credinciosi din Biserici, ce reprezinta pe vierul ce l-a rugat pe Stapan sa mai lase Smochinul si Anul acesta, mijlocesc inaintea lui Dumnezeu pentru popoarele lumii, sa le mai lase in Anii de viitor, ca vestindu-li-se Evanghelia mantuirii poate vor primi-o si se vor intoarce.

Astfel, Mantuitorul si Salvatorul popoarelor lumii, Iisus Hristos, spune natiunilor de azi, ca cei din tarile Asiei, si cei care erau in vizita si au murit de la catastrofa Tsunami, Nu, au fost mai pacatosi decat noi ceielalti, si daca nu ne vom intoarce de la pacatele noastre la Dumnezeu cu credinta sa ne pocaim, vom pieri la fel cu totii!!!

Prin aceasta trebuie sa vedem iubirea lui Dumnezeu pentru popoarele lumii, de a ne salva prin prevenirea ce ne-a facut-o prin Tsunami si prin alte catastrofe care s-au intamplat in istorie. Potopul din vremea lui Noe, focul care a venit din cer peste cei din Sodoma si Gomora, inundatiile din Florida si Romania din vara anului 2004, despre care scriam in articolul „Dumnezeu vorbeste celor din Florida si celor sase judete din Romania" prin fenomenele naturii, si cate alte catastrofe care s-au intamplat in univers din cauza pacatelor etc.

Sa nu uitam ca Dumnezeu datorita iubirii Sale nemarginite pentru popoarele care le-a creat, Nu a crutat nici pe Unul Nascut Fiul Sau sa-L jertfeasca pentru mantuirea lumii: „Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”(Ioan 3,16), tot asa Dumnezeu Nu va opri nici alte preveniri, chiar catastrofe ca sa nu le trimita si pe viitor, ca urmare a pacatelor si dreapta judecata, din iubire de prevenire in univers cu avertizarea trezirii popoarelor lumii de la pacat, ca sa se intoarca la pocainta.

Toate cu scopul suprem ca oamenii sa nu se perverteasca si sa se distruga de tot prin urmarile bolnavicioase ale pacatelor de tot felul, care conduc la caderea omenirii, ori explodarea ei prin oamenii necredinciosi in manuirea tehnicii avansate.

Interventia astfel a iubirii lui Dumnezeu, o putem asemana cu interventia iubirii parintilor in disciplinarea copiilor, ca sa nu se distruga pornind pe drumurile rele ale vietii. Dumnezeu nu vrea sa piarda familia Sa, care este cumpusa din toate popoarele lumii, si de aceea intervine in istorie cu iubirea, in dreapta judecata, ca sa ne opreasca de la raul care pot popoarele lumii sa si-l faca si sa se distruga. Aceeasi iubire a lui Dumnezeu a dat si fiecarei familii grija de a Nu se distruge si de a se salva prin intreventia unuia in viata celuilat din membrii familiei.

V a urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page