Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Oferta de carte =OCTOMBRIE-2015=


Parohia Malovat
Loc. Malovat - Jud. Mehedinti
Romania
Tel.0724.99.80.86
E-mail: stanciulescubarda@gmail.com
        
Oferta de carte
=OCTOMBRIE-2015=
(CU PREMII)

                
                    Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam  lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta,  ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs.  spirituale, cat si ale celor dragi.
                  Parohia noastra pune la indemana tuturor carti ziditoare de suflet, de literatura, de istorie, filozofie si din alte domenii, tocmai in aceasta perioada, cand, pe toate canalele de informatie, suntem bombardati cu  tot felul de produse menite sa ne indeparteze de Dumnezeu. Cartile propuse de parohia noastra pot fi hrana pentru sufletul Dvs., dar si un cadou fericit, pe care il puteti oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, desi multe sunt doar simbolice si de circumstanta. Noi va punem la dispozitie carti, care sa fie un prieten de nadejde pe drumul catre Dumnezeu, atat pentru Dvs., dar si pentru cel ce le primeste ca dar din partea Dvs.  O scurta privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achizitionate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea si competenta publicatiilor in domeniile mentionate mai sus.
                 Intelegem ca aceasta activitate de raspandire a publicatiilor religioase crestine ortodoxe face parte din insasi misiunea noastra de a raspandi, cu timp si fara timp, cuvantul lui Dumnezeu. Datorita acestei lucrari, putem sa desfasuram si o serie de activitati misionar-pastorale in parohie, de ajutorare a unor familii si persoane aflate in dificultate, donatii de carti in parohie, gratuitatea serviciilor religioase si multe altele.
                 Va multumim cordial celor care ati comandat deja carti. Va multumim celor care ne-ati incurajat, celor care ne-ati indrumat. Va multumim si celor care nu ne-ati raspuns. Din toate am inteles ca doriti sa avem lucrari cat mai bune, cat mai ziditoare de suflet si cat mai diverse. Ne straduim sa implinim aceasta dorinta a Dvs. Speram ca prezenta oferta sa fie mult mai interesanta. Regretam, insa, ca stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc in cele mai multe cazuri la cate un singur exemplar.
             Trimitem carti si in strainatate, daca ne sunt solicitate, adaugand la pretul cartilor din colet suma de 13 lei pentru fiecare 2 kg., pentru taxele postale. Pentru trimiterile in tara taxele postale sunt suportate de parohie.
               Incepand cu aceasta luna, acordam o carte drept cadou pentru fiecare comanda de carti adresata parohiei noastre. Asadar, va asteptam comenzile!
              Precizam, de asemenea, ca publicam, de doua ori pe luna, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de persoane din afara parohiei, prin posta sau pe e-mail. Daca va intereseaza, comunicati-ne si va putem trimite si Dvs. aceasta publicatie a noastra gratuit. Gasiti acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.
               In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn, ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre. Oricum, sa dea Dumnezeu ca acesta sa fie singurul necaz al Dvs., altele sa nu mai aveti.
              Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:
A.  Carti recent aparute:                 


1.    Pr. D. Balasa, Dacii de-a lungul mileniilor, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 286 pag., 20 lei
Parcurgand cartile Parintelui Dumitru Balasa dedicate istoriei dacilor, sesizezi cu usurinta ca sunt scrise de un mare patriot si detin ele insele o mare doza de patriotism, care te copleseste. Datorita cartilor Parintelui Dumitru Balasa, dacii isi regasesc vadul in istorie, in ciuda celor ce-au facut tot ce le-a stat in putinta sa-i faca sa dispara de pe scena ei. Parintele Dumitru Balasa este un invingator, fiindca a plecat dintre noi cu convingerea ca a facut ceea ce trebuia sa faca in calitate de roman, de crestin si de preot. Chiar daca unele dintre tezele si ipotezele pe care le propune vor fi contestate, poate infirmate, despre autor se va vorbi mult de aici inainte, cartile sale vor fi tiparite  si retiparite, cititorii vor gasi in ele mereu prospetimea informatiilor  documentate, iar dacii vor reveni mereu in constiinta acestora si datorita istoricului Dumitru Balasa.
2.    Pr. D. Balasa,  tara Soarelui sau Istoria Dacoromaniei, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 344 pag., 25 lei.
            Cand citesti cartile Parintelui Balasa, - tu insuti fiind roman-, te simti mai puternic, mai mandru, mai optimist, mai increzator in viitorul natiei tale, cu mai multa speranta in propriul tau viitor. Batranul istoric se dovedeste a fi, cu prisosinta, un batran al natiei sale, un invatator, un dascal. Scoate la lumina acele momente inaltatoare ale trecutului, care ne pun la loc de cinste in randul marilor popoare ale Europei,  ce-au reusit sa-si croiasca demn drumul prin veacuri, convingandu-ne ca avem toate sansele sa redevenim noi insine; aduce in discutie situatiile critice ale istoriei noastre, poticnirile si insuccesele, felul cum am stiut si am reusit sa le depasim, convingandu-ne ca vom gasi intotdeauna resursele necesare sa revenim pe linia de plutire, ne convinge, vorba poetului, ca romanul ,,are sapte vieti in pieptu-i de arama”. Astazi, in contextul unei perioade critice, in care romanii sunt atat de incercati pe plan intern sub toate aspectele si atat de discreditati in plan extern, cand sunt tratati de multi ca niste rude sarace si inapoiate ale europenilor, Parintele Balasa ne aduce destule argumente, care ne fac sa intelegem ca acestea sunt incercari si crize de moment si ca valorile adevarate de care dispune poporul roman sunt perene si nu sunt distruse, asa cum spera vrajmasii lui.

3.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol, VII, Barda, Editura  Cuget Romanesc, 2015, 674 pag., tipar offset, hartie offset, coperta policolora, plastifiata, 40 lei.
       Volumul acesta cuprinde ,,scrisorile” nr. 141-180, aparute in perioada 1 nov 2011-30 iun. 2014. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-al lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor.
4.    D. Balasa, Marele atentat al Apusului papal, Barda, Editura Cuget Romanesc, 2007, 190 pag., 16 lei;
       "Parintele Dumitru Balasa se dovedeste a fi, -si in cazul de fata-, ca preot si istoric, un adevarat batran al natiei sale. Repune in discutie fapte si evenimente istorice, documenteaza fiecare afirmatie, ne prezinta lucruri, pe care le credeam arhicunoscute, ori altele mai putin cunoscute si ne face sa cadem pe ganduri. Ne da sfaturi cu discretie, dar mai degraba ne ajuta sa ajungem la concluzii. Nu indeamna la ura, la sovinism, ci doar la cumpatare, prudenta si obiectivitate. Papalitatea pentru el este elementul cheie, care a condus din umbra multe dintre evenimentele ce au adus atata suferinta stramosilor si mosilor nostri, care au provocat ura si razboaie intre popoare. Neamurile au fost adevarati pioni de sah, pe care papa i-a folosit ca sa-i atinga scopurile, sa-si intinda stapanirea. Daca astazi atatia considera legaturile ce se tes vizibil intre lumea ortodoxa si cea catolica drept o binecuvantare, un dar al papalitatii, parintele Balasa ne indeamna la prudenta si la multa, multa atentie. Calul troian prezinta multe surprize si de aceea e bine sa fim suficient de maturi in abordarea evenimentelor. Istoria sta marturie in acest sens. Cine are urechi de auzit sa auda! Acestia ar trebui sa fie cititorii de toate categoriile, diplomatii, dar mai ales cei ce-si iubesc cu adevarat tara. Cartea parintelui Balasa este un act de autentic patriotism intr-o vreme in care globalizarea si instrainarea devine crezul unor intregi generatii. Dupa ce o citesti, nu poti decat sa exclami: Intr-adevar, cine n-are batrani sa-si cumpere!"

5.    Talisman, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
       De multa vreme circula o scriere anonima, intitulata Talisman. Daca ar fi sa ne luam dupa cele scrise in ea, nu am mai avea nevoie de Dumnezeu. Ar fi suficienta aceasta carticica pentru a le rezolva pe toate, pentru a fi feriti de rele de tot felul. In lucrarea de fata este prezentata pozitia unui   preot ortodox  fata de aceasta scriere, in conformitate cu invatatura crestina-ortodoxa;

6.    Tatal nostru(in zece limbi), Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
       Tatal nostru este rugaciunea al carui autor este Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Este cea mai completa rugaciune, cuprinzand cereri pentru toate trebuintele sufletesti si trupesti ale omului. Este tradusa in toate limbile pamantului, asa cum este tradusa si Sfanta Scriptura. In lucrarea de fata sunt redate variantele in zece din cele mai  des intalnite limbi de circulatie. In actualul context de globalizare, asemenea lucrari sunt foarte necesare, pentru ca valorile religiei crestine sa fie cat mai cunoscute.
 
7.    Pr. Stelian Zoican, Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Oameni. Fapte. Intamplari, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc, 2015, 224 pag., 16 lei, tipar offset, hartie offset, coperta policrma, plastifiata.
Am adunat pe filele acestei carti o multime de amintiri, de fapte si intamplari petrecute in satele de la poalele Muntilor Mehedintiului de la inceputul veacului al XIX-lea, pana intr-a doua parte a celui urmator. Ele se constituie ca un document memorialistic, care incearca sa reinvie niste epoci demult apuse, sa contureze mai ales portrete spirituale, momente din viata multora care au trecut pe taramul dorului, sau ale celor care continua sa urce sub crucea vietii. Dupa ce le citesti, nu poti decat sa spui, soptit, cu glas de rugaciune: ,,Doamne, cat de frumoasa este viata! Iti multumesc pentru fiecare clipa pe care mi-o daruiesti!”

8.    Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol. X. La hotarul dintre viata si moarte, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 282 pag., 20 lei;             
              Scrierile Parintelui Grigore Maerean sunt un unicat in literatura de specialitate. El este un om venit din lume, lucrand in tinerete in minele de pe Valea Jiului. S-a retras la Sfanta Manastire Lainici si aici si-a dedicat viata slujirii lui Dumnezeu si studierii invataturii crestine, in ciuda bolilor profesionale, pe care le capatase in subteran. A citit cu aviditate multe si de toate si apoi a simtit nevoia sa scrie. In ultimul capitol al volumului al zecelea dezvaluie ca i s-a dat in mod minunat misiunea de a propovadui invatatura crestina intr-o lume atat de debusolata si atat de incercata.                   
                Spre deosebire de predicile menite sa fie rostite in public de catre preoti, discursul Parintelui Grigore Maerean se opreste asupra celor mai scabroase pacate care bantuie astazi lumea, in special tineretul. Ca un chirurg, diseca fiecare astfel de pacat fara jena,  cu curaj si cu constiinta ca numai asa poate salva sufletul pacatosului. Aproape fiecare tema pe care o abordeaza face referire si la ratacirile sectare, combatandu-le si indemnand parinteste pe crestinii ortodocsi sa nu le dea urmare. Este aproape o obsesie combaterea ereziilor si sectelor in gandirea si scrierile Parintelui Grigore Maerean.                   
                Ne-am facut o datorie de suflet fata de Biserica, de autor si de credinciosii crestini, care vor degusta cu placere aceste cuvinte scrise de autor cu putin inainte de Marea Trecere. Bucuria ar fi deplina, daca aceste seminte de invatatura crestina ar ajunge pe pamant bun si ar da roade inmiite. Aceasta ar fi mana cereasca si pentru sufletul autorului, ar fi o mangaiere bine meritata, dupa o viata plina de greutati si privatiuni.                    

9.     Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. VI, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 675 pag., cu numeroase imagini color, 40 lei;              
                   Cel de-al saselea volum din aceasta serie cuprinde numerele 201-240 din publicatia parohiei noastre, ,,Scrisoare pastorala”. Volumul de fata, asemenea celorlalte din aceasta serie, constituie o dovada ca Biserica se poate mentine si in vremea noastra pe linia traditiei romanesti si crestinesti de a fi factor de progres in viata comunitatii rurale in plan spiritual, cultural, pastoral-misionar si economic. Daca lucrarile desfasurate de parohia noastra de-a lungul anilor se pot constitui ca un sambure de lumina in candela sufletului romanesc, inseamna ca truda noastra este pe deplin rasplatita. Nu a fost greu, ci dimpotriva! Le-am savarsit cu bucurie, cu constiinta ca-I slujim lui Dumnezeu si oamenilor si prin asta nu ne facem decat misiunea ce ne-a fost incredintata. Daca am reusit sau nu, Dumnezeu va cantari, iar cititorii vor aprecia.                   

10.    Vietile Sfintilor,  vol. V, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2014, 432 pag., 25 lei;       Acest volum contine vietile sfintilor sarbatoriti in lunile noiembrie si decembrie.          
                   Nu putem vorbi de sfintii dintr-o anumita perioada a istoriei crestine, ci de o epoca foarte extinsa, daca este sa ne gandim ca cei dintai sfinti cazuti pentru Hristos si credinta crestina au fost chiar dintre Sfintii Apostoli si ucenicii lor, iar ultimii mentionati in prezentul volum au trait in secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinti dintr-o anumita parte a lumii. Unii dintre ei au trait in Imperiul Roman si au suportat persecutiile greu de inteles pentru omul zilelor noastre, altii in Imperiul Bizantin si au luptat pentru apararea valorilor majore ale invataturii crestine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin insasi jertfa vietii lor. Altii au trait in Europa Occidentala, altii in Rusia tarista sau in Principatele Romane.  Vietile Sfintilor nu sunt povesti, ci fapte de viata, scrise cel mai adesea cu sange si lacrimi, dar si cu speranta nestramutata. Cu ani in urma, rasfoiam la Biblioteca Academiei din Bucuresti cateva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Vietile Sfintilor), care cuprindeau hotararile judecatoresti ale instantelor romane privitoare la crestinii care  nu voiau sa jertfeasca idolilor sau sa manance din cele jertfite acestora, care nu voiau sa ia parte la manifestarile si sarbatorile dedicate imparatului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe crestini de dragul de a ucide, ci ii condamnau in urma unei judecati oficiale, desfasurata dupa toate regulile procedurale, in conformitate cu legislatia imperiala in vigoare de la acea data. Colectia mentionata mai sus continea, asadar, sentintele judecatoresti, prin care erau condamnati la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de fata nu ne prezinta documente judecatoresti, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupatii, cu diferite pregatiri intelectuale, cu diferite pozitii sociale, care manifesta credinta si apartenenta lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se infricoseaza de judecata, de batai, de inchisoare, de maltratari, de moarte. Marturisesc credinta lor si suporta cu un eroism cutremurator metodele salbatice prin care li se storcea si ultima picatura de viata din trupul vlaguit si terciuit. Cand pui astfel de oameni alaturi de unii dintre crestinii nostri de azi, care-si leapada nepasatori credinta si se duc la diferite secte pentru simplul motiv ca acolo li se ofera o strachina de linte sau cativa biscuiti, poti sa realizezi cat de departe suntem de sfintenia celor de atunci! Intalnim in acest volum crestini invatati, care-si dedica viata studiului Sfintei Scripturi si adancirii invataturilor ei. Lupta cu vorba si  cu condeiul  pentru apararea invataturilor fundamentale ale credintei crestine: Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane si multe altele. Pentru curajul lor sufera alungari din functii, confiscari de averi, exiluri, batai si chiar moartea. Acestia sunt stalpii teologiei crestine, pe care se sprijina Biserica de doua mii de ani. Astfel de modele de credinta si de viata oferim enoriasilor si cititorilor nostri, intr-o vreme in care mass-media, pe toate canalele sale, ofera cu totul alte modele.                

11.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Amintiri din paradis, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 270 pag., 16 lei;
                  Sunt cuprinse in carte o parte din amintirile autorului din copilarie, din scoala primara, scoala generala si seminarul teologic. Pentru fiecare dintre noi perioada copilariei este cea mai frumoasa din viata, este raiul trecerii noastre prin lume, caruia ii purtam nostalgia de-a lungul intregii vieti. Indiferent cat de trista ar fi fost aceasta perioada, indiferent cate necazuri, lipsuri si suferinte am fi trait, ea ramane, totusi, plina de duiosie, de sinceritate, de curatenie sufleteasca. Atunci suntem cu adevarat apropiati de parintii nostri, iubim si suntem iubiti, suntem mai lipsiti de griji, de ambitii si patimi. Avem datoria sa consemnam astfel de fapte si trairi, chiar daca nu suntem de talia lui Creanga. Lucrarea de fata vine sa zugraveasca viata unui copil de la tara in a doua jumatate a secolului trecut si, de ce nu, se constituie intr-o adevarata fresca de epoca. Numeroase fotografii de familie din epoca respectiva insotesc volumul.              

12.     Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toata suflarea sa laude pe Domnul…,  editia a II-a, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.      
                  Aflata la a doua editie, lucrarea regretatului Parinte Alexie Buzera vine sa umpla un gol imens in literatura muzicala religioasa. Cartea cuprinde Cantarile Sfintei Liturghii, troparele sarbatorilor din timpul anului, zeci de pricesne si imne religioase, cat si numeroase colinde si cantece de stea. Toate au texte literare si notatie muzicala lineara(pe portative), asa ca lucrarea este accesibila si celor ce nu cunosc notatia psaltica, bizantina. Cartea se adreseaza preotilor, cantaretilor bisericesti, credinciosilor, profesorilor si invatatorilor si tuturor celor ce iubesc muzica bisericeasca autentica. Autorul, Parintele Alexie Buzera a fost preot in Craiova, profesor in invatamantul mediu teologic si laic, cat si profesor de muzica  bisericeasca la Facultatea de Teologie din Craiova, asa incat cartea propusa este lucrarea unui profesionist si a unui mare iubitor de muzica bisericeasca adevarata.                  

13.    Acatistul si paraclisul Cuviosului Parinte Arsenie Boca, Rm. Valcea, 2014, 48 pag., 2 lei;      
                  Parintele Arsenie Boca este foarte cunoscut in intreaga tara si chiar in afara ei. Pelerinajele la mormantul lui de la Manastirea Prislop din jud. Hunedoara dovedesc cu prisosinta acest lucru. Majoritatea celor ce merg in pelerinaj acolo marturisesc ca au simtit lucrarea lui Dumnezeu intru rezolvarea problemelor de viata sau de sanatate, pentru care s-au rugat acolo. Lucrarea de fata vine sa ofere celor ce merg in pelerinaj, tuturor celor ce vor sa cheme in ajutor pe Dumnezeu, sa ceara mijlocirea Parintelui Arsenie, rugaciuni de mare sensibilitate spirituala, care sa le intareasca credinta si speranta.            

14.      Vietile Sfintilor, vol. IV, 608 pag., 40 lei;      
                   Vol. IV cuprinde vietile sfintilor din lunile august, septembrie si octombrie.         Este imposibil ca cititorul acestei carti sa nu traiasca adevarate clipe de inaltare sufleteasca si intarire in credinta. Sfantul prezentat in carte devine un contemporan al nostru, indiferent de epoca in care a trait, indiferent de contextul in care a luptat pentru credinta. Sfantul devine un exemplu demn de urmat, un indemn si un prieten care ne incurajeaza pe fiecare dintre noi sa nu ne dam batuti in lupta contra raului. Cel ce citeste si mediteaza asupra Vietile Sfintilor incearca sa paseasca si el pe urmele sfintilor. Le intelege gandurile, faptele si vorbele; intelege idealurile sacre care i-au animat pana la jertfa suprema pentru Domnul Hristos si nu se mai da atat de usor batut in stradania lui de mantuire. Sfintii sunt semenii nostri, oameni ca si noi, supusi slabiciunilor si ispitelor vietii, care au devenit adevarati campioni ai spiritului. Sfintii s-au apropiat de Dumnezeu au devenit mai mult sau mai putin asemenea Lui prin sfintenia vietii lor. Vietile Sfintilor  ne dovedesc cu prisosinta ca noi cei ce suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu putem atinge nivelul superior al asemanarii cu El. Daca cititorii nostri vor experimenta o asemenea performanta in urma lecturii acestor volume, stradania noastra va fi rasplatita cu prisosinta.  

15.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Lumini si umbre,  124 pag.,  8 lei.   
        Cartea cuprinde un buchet de meditatii, scrisori imaginare catre diverse personalitati ale culturii romane (M. Eminescu, C. Brancusi), povestiri culese din viata, unele comice, altele dramatice, pline de invataturi moral-religioase pentru cititori. Autorul marturiseste: ,,Cuvantul mi-a fost cale catre oameni si catre Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile si necazurile, durerile si sperantele; el mi-a fost lacrima si zambet, arma de aparare si scara spre inaltimi; cu el am invatat si-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trait; el mi-a fost inceput si tot el imi va fi sfarsit, iar cand m-oi calatori pe celalalt taram, el ma va pomeni de pe o cruce, dintr-o inima, ori de pe fila unei carti. Prin el am fost mai mult decat o vietuitoare pe pamant; el mi-a fost binecuvantare si uneori blestem, el mi-a fost insusi sensul de a fi. Daca cea dintai grija a crestinului este de a se mantui, cea dintai grija a omului este de a se zidi si a zidi prin cuvant.”  

16.    Calauza biblica,  426 pag., 30 lei;                   
                  Cartea este o antologie de cugetari si sfaturi intelepte selectate din Sfanta Scriptura, organizate pe teme si probleme, cu indici si note de subsol. Lucrarea nu este o concordanta biblica, ci ea se vrea chiar o calauza in viata duhovniceasca a cititorilor. Numeroase texte cuprinse in aceasta lucrare sunt insotite de comentarii, care ajuta pe cititor in intelegerea mai adanca a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a facut cuvenitele comentarii si explicatii, prefata si indicii, a ingrijit editia, este Pr. Al. Stanciulescu-Barda.

17.    Vietile Sfintilor, vol. III,  730 pag., 35 lei;   
                  Vol. III cuprinde  vietile sfintilor din lunile mai, iunie si iulie.      Antologia ofera modele de viata crestina, de crestini adevarati, de oameni care au trait in spiritul invataturii Mantuitorului Iisus Hristos. Sfintii nu sunt extraterestrii, ci au fost oameni ca fiecare dintre noi, din diferite medii sociale, cu diferite pregatiri intelectuale, cu probleme personale, care au trait intr-un context social mai favorabil sau mai defavorabil decat al nostru. Urmarim pagina de pagina, la fiecare personaj in parte, cum a reusit sa lupte cu ispitele si cu pacatele si cum le-a biruit; cum s-a desavarsit in practicarea virtutilor crestine, ajungand adevarati campioni ai credintei si trairii crestine. Se stie doar ca sfintii sunt prietenii si apropiatii lui Dumnezeu, omenii care au trait deplin convinsi de adevarul credintei lor, l-au aparat cu pretul vietii daca a fost cazul, si-au sacrificat bunuri materiale si bucurii pamantesti, pentru ca sa placa lui Dumnezeu.  Lucrarea ofera crampeie de gandire profund crestina a acestor corifei sau ale altor semeni ai lor, pentru a le intelege mai bine conceptia lor de viata, de conduita moral-religioasa. Numai niste oameni convinsi pana in maduva oaselor de adevarul invataturilor Mantuitorului puteau fi in stare sa lupte pana la sacrificiu pentru apararea lor, pentru a nu renunta la ele. Majoritatea sfintilor din aceste volume au trait in primele trei veacuri crestine, veacuri foarte framantate sub aspect politic, social, filozofic si religios, veacuri in care au avut loc zece persecutii crunte impotriva crestinilor, cand a curs mult sange nevinovat, cand au cazut mii de oameni invinovatiti ca sunt crestini. Astfel de cugetari i-au intarit, le-au alungat teama, le-au intarit speranta.  

18.    Pr. Prof. Dr. Al. Stanciulescu-Barda, Studii si documente privind Istoria Romaniei. Vol. III. Banatul,  631 pag., 50 lei;    
        Cartea cuprinde 1073 documente inedite din perioada 1780-1886 privitoare la Banat, provenind din cancelariile bisericesti, politice, militare si administrative din Varset, Karlovit, Viena, Buda, Pesta, Sibiu, Timisoara, cat si un manuscris banatean, - varianta locala din 1804 a lui Supllex Libellus Valachorum - , descoperit la Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti. Primul volum din aceasta serie a aparut in 2003 si in el au fost analizate aspectele istorice desprinse din aceste documente. Volumul al II-lea a aparut in  2010 si in el erau analizate aspectele juridice(drept international, administrativ, civil, penal, medicina legala etc.), cat si cele de drept canonic. Documentele in discutie prezinta insa aspecte mult mai variate, care ilustreaza viata romanilor banateni din perioada respectiva. Sunt pagini emotionante, care vorbesc despre Rascoala lui Horea, revolutia franceza, revolutia de la 1848, numeroasele razboaie austro-turcesti, austro-franceze, epidemiile de ciuma si de holera, care au decimat populatia Europei acelei vremi. In ele surprindem starea materiala si spirituala a romanilor, relatiile lor cu autoritatile politice, militare si bisericesti, cu celelalte nationalitati conlocuitoare. Nu lipsesc nici documentele care ne vorbesc de renasterea constiintei nationale, de lupta romanilor pentru  afirmare politica, bisericeasca, culturala si sociala. Gasim aici o adevarata cronica a noutatilor editoriale ale vremii, aparitia si raspandirea publicatiilor romanesti din Banat si Transilvania, care si-au adus din plin aportul lor la progresul poporului roman. Gasim aici figurile unor mari luptatori pentru drepturile romanilor, aparitia si dezvoltarea scolilor, asistentei medicale si multe altele.  Astazi, cand apar tot mai putine volume de documente, cartea noastra este o noutate binevenita in spatiul cultural romanesc si speram ca ea va fi bine receptata de cititori, de cercetatori, de toti iubitorii de cultura si de istorie romaneasca.   In cazul in care vor exista solicitari, vom reedita primele doua volume. Raportat la preturile actuale, primul volum ar costa 15, 00 lei, iar al doilea   aprox. 40 lei. Asadar, primim inscrieri si la acelea.          

19.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. V,  712 pag., 40 lei;    
            In acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicatia parohiei noastre ,,Scrisoare pastorala”, aparute in perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. ,,Scrisoarea pastorala” a fost un amvon, a fost o tribuna, a fost un prieten, a fost o punte de legatura intre preot si credinciosii sai, intre preot si cititorii sai. A fost altceva decat predica propriu-zisa. A fost una din cele mai sarace publicatii din ultimii ani, dar a inglobat in paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronica a vremurilor noastre si a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastra e simpla si se adreseaza in primul rand oamenilor simpli, credinciosilor nostri din parohie, taranilor nostri. In paginile ei si-au gasit de multe ori loc necazurile si bucuriile enoriasilor nostri, ale romanilor in general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dusmanii puternice, tocmai pentru ca am spus lucrurilor pe nume si adevarul a deranjat pe multi. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-ai lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorala” a fost preluata in intregime sau partial de multe publicatii serioase, cu prestigiu recunoscut, din tara si din strainatate. ,,Scrisoare pastorala” a facut sa se inteleaga ca o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultura si progres spiritual, prin numeroasele carti publicate si raspandite in lumea intreaga. O institutie mai mica decat oricare alta, cu numai doi angajati, a reusit sa publice sute de carti in mii de exemplare in douazeci de ani de libertate, in conditiile unei crize, care nu se mai termina. Poate si ,,Scrisoarea pastorala” constituie un argument ca satul romanesc inca nu a pierit, desi este in mare pericol, ca inca mai poate sa ofere ceva de folos spiritual si nu numai societatii romanesti. Poate ne-am slujit si astfel  credinciosii, Biserica si pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!    

20.    Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, asa cum l-am cunoscut,  150 pag., 6 lei;   
            Gheorghe Duncea a fost capitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiati ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost impreuna de la varsta de cinci ani. Au fost colegi de scoala, tovarasi in afaceri, in armata, in lupte. Lucrarea de fata cuprinde insemnarile scrise de autor la cateva zile dupa asasinarea lui Tudor, cand Duncea insusi se astepta sa fie prins si executat. Este un text scris ,,cu limba de moarte”, pentru a se sti de catre urmasi lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Insemnarile lui s-au pastrat ,,la capriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmas al sau, au fost publicate in reviste din perioada interbelica sub forma de serial  si vad acum pentru prima data lumina tiparului sub forma de carte. Lucrarea este insotita de un studiu introductiv semnat de Pr. Stanciulescu-Barda.   Ne facem o datorie de constiinta din publicarea acestui manuscris si speram ca el va intra in circuitul stiintific si-n atentia istoricilor si a marelui public.    

21.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Sfintele Taine si proverbele romanesti,  82 pag., 6 lei.  
                      ,,Proverbele ne ofera exemple concludente ale felului cum s-a reflectat invatatura dogmatica si practica litur¬gica in mentalitatea colectiva. Este surprinzator cu cata atentie si cu cata profunzime omul din popor a receptat adevarul teo¬logic, l-a trecut prin filtrul constiintei si sufletului sau, l-a con¬centrat in cupa foarte stramta si sintetica a proverbului si l-a transmis din generatie in generatie. Speram ca ne va ajuta Dumnezeu ca in viitorul apropiat sa dam la lumina o antologie de proverbe religioase romanesti si o sinteza de etnoteologie bazata pe tezaurul inestimabil al paremioticii romanesti. Stu¬diul de fata este un inceput”.    

22.    Profetii privind Romania,  42 pag., 3 lei.  
                        Constient ca exista in toate vremurile si in toate timpurile oameni inzestrati de Dumnezeu sa  prezica sau sa prevada viitorul, am inceput o serie cu astfel de scrieri care privesc Romania sau contextul international in care se deruleaza istoria tarii noastre. Pentru aceasta, am considerat ca cel mai reprezentativ in acest sens este Sundar Singh. Intr-o vreme in care emigratia este masiva, in care atatia dintre confrati se declara nemultumiti ca sunt romani, venim cu aceasta scriere, pe care, dupa ce o citesti, ii multumesti lui Dumnezeu  ca te-a randuit sa fii roman si sa traiesti in Romania de azi si de maine.       

23.    Vietile Sfintilor, vol. II,  560 pag. ,  30  lei;   
                       Volumul II preia textul oficial, stabilit de Sfantul Sinod si cuprinde vietile sfintilor pe luna aprilie, la care s-au adaugat textele pericopelor biblice reprezentand Sf. Evanghelie, Apostolul si troparul zilei, cat si cugetari din Sfintii Parinti. Volumul II din Vietile Sfintilor cuprinde povestirea principalelor momente din viata sfintilor inscrisi in calendarele crestine ortodoxe in luna aprilie. Intelegand mentalitatea sfintilor prezentati in aceste volume, vazand viata si lupta lor cu ei insisi, cu raul din ei si din jurul lor, cu lumea pagana in care traiau, simti, tu, ca cititor, ca incercarile lor au fost mult mai grele decat ale tale, crestinul de azi. Vietile Sfintilor iti dau curaj sa lupti pentru atingerea celui mai nobil obiectiv pe care-l poate avea un om pe pamant: mantuirea sufletului. Citind Vietile Sfintilor, intelegi mai usor distanta dintre tine si acesti campioni ai vietii spirituale, afli metodele si mijloacele prin care ei au invins in lupta cu diavolul si ispitele lui. Sfintii romani cu care sunt presarate aceste carti, iti maresc curajul, fiindca intelegi mai bine ca in lupta aceasta in razboiul nevazut dintre bine si rau s-au implicat si stramosii neamului romanesc si au reusit sa iasa invingatori. Ne conving de justetea cauzei lor sfintii egipteni, orientali, romani, greci, dar cei mai convingatori raman ai nostri, sfintii romani. Ce exemplu mai graitor privind taria credintei si lupta pentru ea decat Stefan cel Mare, sau Constantin Brancoveanu, sau sfintii dobrogeni, sau cei ardeleni ne pot oferi altii? Daca enoriasii parohiei noastre si cititorii acestor carti vor ajunge la concluzia ca incercarile lor sunt incomparabil mai usoare decat ale sfintilor despre care  vor citi aici si asta ii va determina sa se straduiasca si ei sa atinga un nivel cat mai inalt de sfintenie in propria lor viata, scopul nostru va fi atins.

                        B. Carti in curs de aparitie:   

24.    Manastirea profanata;   
25.    Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, asa cum l-am cunoscut;   
26.    Mitropolitul  Nestor Vornicescu, asa cum l-am cunoscut;  
27.    Mitropolitul Antonie Plamadeala, asa cum l-am cunoscut;     
28.    Nunta din Transilvania;   
29.    Proverbe religioase romanesti, vol. I-III;  
30.    Religia si proverbul romanesc;
31.    Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2013), vol. I-III;   

     C. Micul anticariat:    

32.    Acatistul Sf. Trei Ierarhi, Iasi, Editura Trimitas, 2000,  64 pag., 5 lei;
33.    Aldea, T., Scrisorile Apocalipsei, Alba Iulia, Editura Mateus, 1994, 170 pag., 10 lei;    
34.    Alexeev, S., Cea mai scurta cale catre rai, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 274 pag., 11 lei;   
35.    Alexeev, S., Mestesugul rugaciunii, Bucuresti, Ed. Sofia, 2014, 132 pag., 15 lei;    
36.    Andreev, D., Femeia si problemele ei, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 160 pag., 10 lei;    
37.    Andreev, D., Cand sufletul este bolnav, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 264 pag., 17 lei;
38.    Andru, Vasile, Pustia se lumeste, Bucuresti, Editura Antet, 2014, 152 pag., 10 lei;    
39.    Antonie de Suroj, O calatorie duhovniceasca, Iasi, Editura Doxologia, 2014, 150 pag., 20 lei;  
40.    Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, Bucuresti, Editura Medicala, 1977, 164 pag., 12 lei;     
41.    Argatu, I., 500 intrebari duhovnicesti, Falticeni, Editura Mila Crestina. 2010, 422 pag., 30 lei;   
42.    Atwood, M., Asasinul orb, Bucuresti, Editura Corint, f.a., 32 pag., 4 lei;  
43.    Babut, G., Pelerinul roman, Oradea, Editura Pelerinul roman, 2012, 352 pag, 20 lei;  
44.    Balasa, D., File de jurnal, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, 2011, 16 pag., 3 lei;    
45.    Blandiana, Ana, Ora de nisip, Bucuresti, Editura Eminescu, 1983, 336 pag., 10 lei;   
46.    Braescu, M., Imi amintesc si-mi imaginez, Bucuresti, Editura Carpathia, 2010, 240 pag., 5 lei;    
47.    Cioculescu, Serban, Amintiri, Bucuresti, Editura Eminescu, 1981, 466 pag., 10 lei;
48.    Climer, I., Choix de poesies francaise, Bucuresti, Editura Didactica, 1967, 332 pag., 10 lei;     
49.    Choix de poésies françaises, Bucuresti, Editura Didactica si Pedagogica, 1967, 332 pag., 20 lei;  
50.    Codul rutier 2003 in 1100 intrebari, Bucuresti, Editura National, 2003, 364 pag., 10 lei;   
51.    Constantin, Th., Cea de-a treia pista, Bucuresti, 1969, 50 pag., 4 lei;    
52.    Chryssavgis, John, Vindecarea launtrica a omului, Bucuresti, Editura Sphia, 2015, 312 pag., 20 lei;
53.    Desmarest, Marie-Anne, Torente, Bucuresti, Editura Porus, 1992, vol. III, 304 pag., 6 lei; vol. IV, 206 pag., 6 lei; vol. V, 190 pag., 6 lei; vol. VI, 208 pag., 6 lei;   
54.    Dessila, O., Iubim, vol. III, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;    
55.    Dimitrie al Rostovului, Sfaturi alese pentru viata duhovniceasca, Bucuresti, Ed. Sofia, 264 pag., 25 lei;
56.     Dinut, Titu, Toteme din Tara Cosustei, Craiova, Editura Ramuri, 2013, 254 pag., 10 lei;   
57.    Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timisoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;   
58.    Dogaru, C. St., Palimpsest, Bucuresti, Editura Gnosis, 2005, 134 pag., 6 lei;    
59.    Dragulinescu, A., Cum sa faci iubirea sa dureze, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 200 pag., 25 lei;    
60.    Dragulinescu, A., Cum sa-ti alegi sotul/sotia, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 334 pag., 25 lei;   
61.     Duduleanu, M., Octavianus Augustus, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1985, 488 pag., 10 lei;  
62.    Eder, B., Windouws, Timisoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;   
63.    Ferme,  M., Inviind pe drumul Damascului, Bucuresti, Ed. Areopag, 2014, 318 pag., 25 lei;
64.    Fiecare zi – un dar al lui Dumnezeu, Bucuresti, Editura Sofia, 2012, 470 lei, 30 lei;  
65.    Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatura, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei;  
66.    Filipescu, H., Fotopateric din Manastirea Secu, Bucuresti, 2015, 160 pag., 20 lei;
67.    Georgescu, N., Cartea regasirilor, Bucuresti, Editura ,,Floare Albastra”, 2004, 160 pag., 6 lei;    
68.    Getino, O., Ii spuneau patruzeci si cinci, Buc., Editura pentru literatura universala, 1966, 172 pag., 7 lei;
69.     Gheorghe, V., Fata nevazuta a homosexualitatii, Bucuresti, Editura Cristiana, 2014, 280 pag., 16 lei;
70.     Ghirvu – Calin, Elena, Haina vantului, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1981, 190 pag, 5 lei;
71.    Girleanu, E., Nucul lui Odobac, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1964, 420 pag., 5 lei;  
72.    Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, Bucuresti, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;
73.     Gumerov, P., Conflictele familiale, Bucuresti, Editura Sofia, 2013, 240 pag., 20 lei;
74.    Gura de Aur, Ioan, Cateheze baptismale, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2003, 132 pag., 20 lei;
75.     Gutan, I., Tudor Arghezi. Imaginarul poetic, Bucuresti, Editura Minerva, 1980, 338 pag., 15 lei;
76.    Hobana, I., Enigme pe cerul istoriei, Bucuresti, Editura Abeona, f.a., 276 pag., 10 lei;
77.    Hozevitul, Ioan Iacob, Hrana duhovniceasca, Buuresti, Editura ,,Lumina lina”, 2006,  624 pag., 15 lei;  
78.    Ilie, Cleopa, Dialog cu Sorin Dumitrescu, CD, vol. III, Sihastria, 2007, 10 lei;
79.    Ionescu-Targoviste, C., Memento de vacanta pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;
80.    Iures, St., Orbita planetei EPS, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1987, 606 pag., 10 lei;
81.     ,,Izvorasul”, Revista de cultura populara, Rm. Valcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;
82.    Invatatura de credinta crestina ortodoxa, Bucuresti, Editura Institutului Biblic, 2015, 560 pag., 30 lei;
83.    James, H., Portretul unei doamne, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;
84.     Junimea,  Bucuresti, Editura Albatros, 1970-1972, vol. I, 316 pag., 5 lei; vol. II,  294 pag., 5 lei;
85.    Knittel, J., Via Mala, Bucuresti, Editura ,,Prietenii cartii”, 1992, 496 pag., 12 lei;
86.    Kogalniceanu, Mihail, Documente diplomatice, Bucuresti, Editura Politica, 1972, 554 pag., 25 lei;
87.    Larchet, J. C., Dumnezeu este iubire, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 384 pag., 30 lei;
88.    Lascarov-Moldovanu, Intoarcerea parintelui Andrei Patrascu, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 300 pag., 12 lei;
89.    Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)
90.    Marcu, Vasile, Povestea corbului, Bucuresti, Editura ,,Luminadin lumina”, 1998, 256 pag., 7 lei;
91.    Marcu, Vasile, Invierea fiului vaduvei din Nain, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2000, 254 pag., 7 lei;
92.    Marin, Fl., Explorari functionale pentru cadre medii, Bucuresti, Editura Medicala, 1978, 188 pag., 10 lei;
93.    Maugham, W. S., Robie, vol. I, Bucuresti, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;
94.    Maupassant, G., Bel-Ami, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;
95.    Mandita, Nicodim, Drumul Crucii Domnului Iisus Hristos, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2010, 288 pag., 10 lei;
96.    Marturii privind lupta romanilor din partile Aradului pentru pastrarea fiintei nationale prin educatie si cultura(1784-1918), Arad, 1986,  410 pag., 30 lei;  
97.    Micul ceaslov, Editura Manastirii Frasinei, f.a., 640 pag., 20 lei;
98.    Militaru, Vasile, Divina zidire, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2002, 400 pag., 12 lei;
99.    Militaru, Vasile, Soaptele ingerilor. Poemele nemuririi. Dreptul Iov. Psalmii vietii fara de moarte, Bucuresti, Editura ,,Lumina lina”, 2010, 384 pag., 12 lei;
100.    Militaru, Vasile, Cantarea neamului, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, f.a., 230 pag., 8 lei;
101.    Minunile Maicii Domnului, vol. III, Barda, Editura Cuget Romanesc, 1995, 32 pag., 3 lei;
102.    Moisescu, Al. D., Modul de administrare a medicamentelor, Bucuresti, Editura Medicala, 1979, 112 pag., 7 lei;
103.    Molitor, Ulric, Despre vrajitoare si prezicatoare, Bucuresti, Editura Tornada, 1991, 96 pag., 7 lei;
104.    Muresanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;
105.    Musicescu, Maria Ana, Manastirea Sucevita, Bucuresti, Editura Sucevita, 1967, 56 pag., 4 lei;
106.    Nectarie, Sf., Despre ingrijirea sufletului, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 144 pag., 15 lei;
107.     Nectarie, Sf., Marturii. Minuni, Bucuresti, Ed. Ortodoxia, 2014, 110 pag., 15 lei;
108.    Negoita, T., Cunosti tu Tara Sfanta, Bucuresti, 1944, 64 pag., 5 lei;
109.    Nikolas, Acolo unde Dumnezeu nu se vede, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 208 pag., 22 lei;
110.    Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iasi, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;
111.     Oppenheim, Walter, Habsburgii si Hohenzollernii(1713-1786), Bucuresti, Editura All, 2001, 166 pag., 10 lei;
112.    Panciatantra, Trad. Th. Simenschy, Bucuresti, Editura Sophia, 1994, 286 pag., 7 lei;
113.    Papadaki, V., Asceza ortodoxa, Bucuresti, Editura Egumenita, 2015, 200 pag., 12 lei;
114.    Pacurariu, Fr., Romanii si maghiarii de-a lungul veacurilor, Bucuresti, Editura Minerva, 1988, 614 pag., 20 lei
115.    Pacurariu, M., Pagini de istorie bisericeasca, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;
116.    Pe cararea raiului, Bucuresti, Ed. Sofia, 2014, 360 pag., 25 lei;
117.    Pelling, Nick, Imperiul Habsburgic(1815-1918), Bucuresti, Editura All, 2002, 168 pag., 8 lei;
118.    Poezia germana moderna, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1962, vol. II, 286 pag., 5 lei;
119.    Popescu, E., Initiere in utilizarea calculatorului, Craiova, Editura Else, 2003, 236 pag., 5 lei;
120.     Popescu, Tudor, ,,H.W.” isi cauta umbra, Bucuresti, Editura Militara, 1970, 184 pag., 5 lei;
121.     Popovici, Aurel, Stat si natiune. Statele Unite ale Austriei Mari, Buc., Ed. Albatros, 1997, 418 pag., 25 lei;
122.    Popovici, Doru, Corespondente spirituale, Bucuresti, Editura Albatros, 1973, 246 pag., 7 lei;
123.    Popovici, Iustin, Biserica Ortodoxa si ecumenismul, Suceava. 2012, 220 pag., 15 lei;
124.    Porter, E. H., Pollyanna Domnisoara, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 372 pag., 20 lei;
125.    Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, Bucuresti, Editura Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;
126.    Prohodul Maicii Domnului, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);
127.    Quai, I. si colab., Introducere in teoria si practica medico-legala, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;
128.    Rascu, I. M., Amintiri si medalioane literare, Buuresti, Editura pentru literatura, 1967, 192 pag., 7 lei;
129.    Rebedea, F., Sanatatea femeii gravide, Bucuresti, Editura Medicala, 1985, 96 pag., 6 lei;
130.    Rugaciuni catre Sfintii Doctori cei fara de arginti, Bucuresti, Editura Scara Print, 2014, 275 pag., 25 lei;
131.    Sbantu, C., Patrula spatiala, Iasi, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;
132.    Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;
133.    Schaff, A., Istorie si adevar, Bucuresti, Editura Politica, 1982, 372 pag., 7 lei;
134.    Schneider, Fr., Introducere in fiziologia clinica, Timisoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;
135.     Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, Bucuresti, Editura Muzicala, 1972, 320 pag., 7 lei;
136.    Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;
137.    Scott, W., Rob Roy, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1972, 486 pag., 15 lei;
138.    Semenik, D., Dragostea,  Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 290 lei, 20 lei;
139.    Sfanta Liturghie. Cum putem s-o intelegem? Craiova, Editura Axia, 2006, 64 pag., 5 lei;
140.    Silvestri, A., Asa cum l-am cunoscut, Buuresti, Editura Carpatia, 2010, vol. I, 272 pag., 10 lei;
141.    Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 7 lei; vol. II, 256 pag., 7 lei;
142.    Sfantul Ioan Rusul, Editura M-rii Crasna, 2002, 112 pag., 6 lei;  
143.    Silvestri, A., Critica poeziei(1973-1989),  Bucuresti, Editura Carpathia, vol. II, 2014, 304 pag., 7 lei; vol. III, 2014, 272 pag., 7 lei; vol. IV, 2014, 208 pag., 7 lei;
144.    Silvestri, A., Frumusetea lumii cunoscute, Bucuresti, Editura Carpathia, 2009, 5 lei;
145.    Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(in franceza), Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;
146.     Smollett, Tobias, Calatoriile lui Humphrey Clinker, Bucuresti, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;
147.    Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, Bucuresti, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;
148.    Stancu, Zaharia, Desult, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1971, 670, 15 lei;
149.    Stanescu, E., Tinerete, sanatate, frumusete, Bucuresti, Editura Stadion, 1974, 128 pag., 5 lei;
150.    Staniloae, Lidia, La bursa adevarului, Bucuresti, Editura Trinitas, 2014, 384 pag., 30 lei;
151.    Studii despre opera lui Mihail Sadoveanu, Bucuresti, Editura Albatros, 1977, 340 pag., 7 lei;
152.    Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1968, 366 pag., 5 lei;
153.    Stefanahe, Corneliu, Dupa echinoctiul de primavara, Iasi, Editura Junimea, 1981, 222 pag., 5 lei;
154.    Tache Sterea, Teologie Dogmatica si Simbolica, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;
155.    Tadei, Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata, Editura Predania, 2010, 18 lei;
156.    Talisman, Barda, Ediura Cuget Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
157.    Tatal nostru(in zece limbi), Barda, Editura Cuget  Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
158.    Tamas, P., Umbra lui Zamolxe, Bucuresti, Editura Tineretului, 1968, 294 pag., 5 lei;
159.    Tismana – poarta a sufletului catre cer, CD, 8 lei;
160.    Tudor, D., Hanibal, Bucuresti, Editura Stiintifica, 1966, 88 pag., 5 lei;
161.    Tugui, I., Contacte cu universul invizibil, Bucuresti, Editura Moldinformbusiness, 1992, 190 pag., 7 lei;
162.    Tugui, I., Viata si privelisti din infern, Bucuresti, Editura Abeona, 1993, 160 pag., 7 lei;
163.    Un chip al blandetii: Parintele Visarion de la Clocociov, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2003, 118 pag., 9 lei; (2)
164.    Vianu, T., Arta prozatorilor romani, Bucuresti, Eitura Albatros, 1977, 440 pag., 20 lei;
165.    Vianu, T., Opere, Buc., Editura Minerva, 1978, vol. VI, 616 pag., 20 lei; vol. VII, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;
166.    Viata, paraclisul si acatistul Sf. Ioan Gura de Aur, Bucuresti, Editura Bizantina, 2007, 176 pag., 12 lei;
167.    Viata urmarea si psaltirea Maicii Domnului, Bucuresti, Editura ,,Luminadin lumna”, 2001, 456., 10 lei;
168.    Vlachos, H., Boala si tamaduirea sufletului in traditia ortodoxa, Bucuresti, Editura Sophia, 2007, 192 pag., 12 lei;
169.    Vlad, Siluana, Impreuna dumiriri pe cale, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 264 pag., 15 lei;
170.    Voinescu, D., Carte de bucate manastiresti, Bucuresti, Editura Andreas, 2004, 160 pag., 8 lei;
171.    Vorobchievici, Ipolit, Starea Manastirilor din Bucovina, Suceava, 1913, 100 pag., 10 lei;
172.    Vorobiov, N., Cum sa traim in ziua de astazi, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 376 pag.,  30 lei;
173.    Vulcanescu, R., Bosimanii, Bucuresti, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;
174.    Wright, N. Th., Iisus pur si simplu, Sibiu, Editura Deisis, 2015, 366 pag., 37 lei;
175.    Zetea, M., Blanchon le téméraire, Bucuresti, Editura Ion Creanga, f.a., 24 pag., 5 lei;
176.    Zoba din Vint, Ioan, Sicriul de aur, Bucuresti, Editura Minerva, 1984, 304 pag., 10 lei;
177.     Zola, E., O pagina de dragoste, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;
178.    Zorin, K., Genele si cele sapte pacate capitale, Bucuresti, Editura Bucuresti, Editura Sophia, 2006, 286 pag., 20 lei;
179.    Zorin, K., Daca puterile sunt pe sfarsite, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 256 pag., 22 lei;
180.     Zorin, K., Pacatele tineretii si sanatatea familiei, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 224 pag., 15 lei;
         Asteptam comenzile Dumneavoastra si inscrieri la viitoarele  aparitii.
          Sanatate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!
        Pr. Al. Stanciulescu-Barda


Parohia Malovat
Loc. Malovat - Jud. Mehedinti
Romania
Tel.0724.99.80.86
E-mail: stanciulescubarda@gmail.com
        
Oferta de carte
=OCTOMBRIE-2015=
(CU PREMII)

                
                    Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam  lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta,  ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs.  spirituale, cat si ale celor dragi.
                  Parohia noastra pune la indemana tuturor carti ziditoare de suflet, de literatura, de istorie, filozofie si din alte domenii, tocmai in aceasta perioada, cand, pe toate canalele de informatie, suntem bombardati cu  tot felul de produse menite sa ne indeparteze de Dumnezeu. Cartile propuse de parohia noastra pot fi hrana pentru sufletul Dvs., dar si un cadou fericit, pe care il puteti oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, desi multe sunt doar simbolice si de circumstanta. Noi va punem la dispozitie carti, care sa fie un prieten de nadejde pe drumul catre Dumnezeu, atat pentru Dvs., dar si pentru cel ce le primeste ca dar din partea Dvs.  O scurta privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achizitionate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea si competenta publicatiilor in domeniile mentionate mai sus.
                 Intelegem ca aceasta activitate de raspandire a publicatiilor religioase crestine ortodoxe face parte din insasi misiunea noastra de a raspandi, cu timp si fara timp, cuvantul lui Dumnezeu. Datorita acestei lucrari, putem sa desfasuram si o serie de activitati misionar-pastorale in parohie, de ajutorare a unor familii si persoane aflate in dificultate, donatii de carti in parohie, gratuitatea serviciilor religioase si multe altele.
                 Va multumim cordial celor care ati comandat deja carti. Va multumim celor care ne-ati incurajat, celor care ne-ati indrumat. Va multumim si celor care nu ne-ati raspuns. Din toate am inteles ca doriti sa avem lucrari cat mai bune, cat mai ziditoare de suflet si cat mai diverse. Ne straduim sa implinim aceasta dorinta a Dvs. Speram ca prezenta oferta sa fie mult mai interesanta. Regretam, insa, ca stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc in cele mai multe cazuri la cate un singur exemplar.
             Trimitem carti si in strainatate, daca ne sunt solicitate, adaugand la pretul cartilor din colet suma de 13 lei pentru fiecare 2 kg., pentru taxele postale. Pentru trimiterile in tara taxele postale sunt suportate de parohie.
               Incepand cu aceasta luna, acordam o carte drept cadou pentru fiecare comanda de carti adresata parohiei noastre. Asadar, va asteptam comenzile!
              Precizam, de asemenea, ca publicam, de doua ori pe luna, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de persoane din afara parohiei, prin posta sau pe e-mail. Daca va intereseaza, comunicati-ne si va putem trimite si Dvs. aceasta publicatie a noastra gratuit. Gasiti acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.
               In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn, ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre. Oricum, sa dea Dumnezeu ca acesta sa fie singurul necaz al Dvs., altele sa nu mai aveti.
              Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:
A.  Carti recent aparute:                 


1.    Pr. D. Balasa, Dacii de-a lungul mileniilor, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 286 pag., 20 lei
Parcurgand cartile Parintelui Dumitru Balasa dedicate istoriei dacilor, sesizezi cu usurinta ca sunt scrise de un mare patriot si detin ele insele o mare doza de patriotism, care te copleseste. Datorita cartilor Parintelui Dumitru Balasa, dacii isi regasesc vadul in istorie, in ciuda celor ce-au facut tot ce le-a stat in putinta sa-i faca sa dispara de pe scena ei. Parintele Dumitru Balasa este un invingator, fiindca a plecat dintre noi cu convingerea ca a facut ceea ce trebuia sa faca in calitate de roman, de crestin si de preot. Chiar daca unele dintre tezele si ipotezele pe care le propune vor fi contestate, poate infirmate, despre autor se va vorbi mult de aici inainte, cartile sale vor fi tiparite  si retiparite, cititorii vor gasi in ele mereu prospetimea informatiilor  documentate, iar dacii vor reveni mereu in constiinta acestora si datorita istoricului Dumitru Balasa.
2.    Pr. D. Balasa,  tara Soarelui sau Istoria Dacoromaniei, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 344 pag., 25 lei.
            Cand citesti cartile Parintelui Balasa, - tu insuti fiind roman-, te simti mai puternic, mai mandru, mai optimist, mai increzator in viitorul natiei tale, cu mai multa speranta in propriul tau viitor. Batranul istoric se dovedeste a fi, cu prisosinta, un batran al natiei sale, un invatator, un dascal. Scoate la lumina acele momente inaltatoare ale trecutului, care ne pun la loc de cinste in randul marilor popoare ale Europei,  ce-au reusit sa-si croiasca demn drumul prin veacuri, convingandu-ne ca avem toate sansele sa redevenim noi insine; aduce in discutie situatiile critice ale istoriei noastre, poticnirile si insuccesele, felul cum am stiut si am reusit sa le depasim, convingandu-ne ca vom gasi intotdeauna resursele necesare sa revenim pe linia de plutire, ne convinge, vorba poetului, ca romanul ,,are sapte vieti in pieptu-i de arama”. Astazi, in contextul unei perioade critice, in care romanii sunt atat de incercati pe plan intern sub toate aspectele si atat de discreditati in plan extern, cand sunt tratati de multi ca niste rude sarace si inapoiate ale europenilor, Parintele Balasa ne aduce destule argumente, care ne fac sa intelegem ca acestea sunt incercari si crize de moment si ca valorile adevarate de care dispune poporul roman sunt perene si nu sunt distruse, asa cum spera vrajmasii lui.

3.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol, VII, Barda, Editura  Cuget Romanesc, 2015, 674 pag., tipar offset, hartie offset, coperta policolora, plastifiata, 40 lei.
       Volumul acesta cuprinde ,,scrisorile” nr. 141-180, aparute in perioada 1 nov 2011-30 iun. 2014. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-al lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor.
4.    D. Balasa, Marele atentat al Apusului papal, Barda, Editura Cuget Romanesc, 2007, 190 pag., 16 lei;
       "Parintele Dumitru Balasa se dovedeste a fi, -si in cazul de fata-, ca preot si istoric, un adevarat batran al natiei sale. Repune in discutie fapte si evenimente istorice, documenteaza fiecare afirmatie, ne prezinta lucruri, pe care le credeam arhicunoscute, ori altele mai putin cunoscute si ne face sa cadem pe ganduri. Ne da sfaturi cu discretie, dar mai degraba ne ajuta sa ajungem la concluzii. Nu indeamna la ura, la sovinism, ci doar la cumpatare, prudenta si obiectivitate. Papalitatea pentru el este elementul cheie, care a condus din umbra multe dintre evenimentele ce au adus atata suferinta stramosilor si mosilor nostri, care au provocat ura si razboaie intre popoare. Neamurile au fost adevarati pioni de sah, pe care papa i-a folosit ca sa-i atinga scopurile, sa-si intinda stapanirea. Daca astazi atatia considera legaturile ce se tes vizibil intre lumea ortodoxa si cea catolica drept o binecuvantare, un dar al papalitatii, parintele Balasa ne indeamna la prudenta si la multa, multa atentie. Calul troian prezinta multe surprize si de aceea e bine sa fim suficient de maturi in abordarea evenimentelor. Istoria sta marturie in acest sens. Cine are urechi de auzit sa auda! Acestia ar trebui sa fie cititorii de toate categoriile, diplomatii, dar mai ales cei ce-si iubesc cu adevarat tara. Cartea parintelui Balasa este un act de autentic patriotism intr-o vreme in care globalizarea si instrainarea devine crezul unor intregi generatii. Dupa ce o citesti, nu poti decat sa exclami: Intr-adevar, cine n-are batrani sa-si cumpere!"

5.    Talisman, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
       De multa vreme circula o scriere anonima, intitulata Talisman. Daca ar fi sa ne luam dupa cele scrise in ea, nu am mai avea nevoie de Dumnezeu. Ar fi suficienta aceasta carticica pentru a le rezolva pe toate, pentru a fi feriti de rele de tot felul. In lucrarea de fata este prezentata pozitia unui   preot ortodox  fata de aceasta scriere, in conformitate cu invatatura crestina-ortodoxa;

6.    Tatal nostru(in zece limbi), Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
       Tatal nostru este rugaciunea al carui autor este Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Este cea mai completa rugaciune, cuprinzand cereri pentru toate trebuintele sufletesti si trupesti ale omului. Este tradusa in toate limbile pamantului, asa cum este tradusa si Sfanta Scriptura. In lucrarea de fata sunt redate variantele in zece din cele mai  des intalnite limbi de circulatie. In actualul context de globalizare, asemenea lucrari sunt foarte necesare, pentru ca valorile religiei crestine sa fie cat mai cunoscute.
 
7.    Pr. Stelian Zoican, Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Oameni. Fapte. Intamplari, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc, 2015, 224 pag., 16 lei, tipar offset, hartie offset, coperta policrma, plastifiata.
Am adunat pe filele acestei carti o multime de amintiri, de fapte si intamplari petrecute in satele de la poalele Muntilor Mehedintiului de la inceputul veacului al XIX-lea, pana intr-a doua parte a celui urmator. Ele se constituie ca un document memorialistic, care incearca sa reinvie niste epoci demult apuse, sa contureze mai ales portrete spirituale, momente din viata multora care au trecut pe taramul dorului, sau ale celor care continua sa urce sub crucea vietii. Dupa ce le citesti, nu poti decat sa spui, soptit, cu glas de rugaciune: ,,Doamne, cat de frumoasa este viata! Iti multumesc pentru fiecare clipa pe care mi-o daruiesti!”

8.    Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol. X. La hotarul dintre viata si moarte, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 282 pag., 20 lei;             
              Scrierile Parintelui Grigore Maerean sunt un unicat in literatura de specialitate. El este un om venit din lume, lucrand in tinerete in minele de pe Valea Jiului. S-a retras la Sfanta Manastire Lainici si aici si-a dedicat viata slujirii lui Dumnezeu si studierii invataturii crestine, in ciuda bolilor profesionale, pe care le capatase in subteran. A citit cu aviditate multe si de toate si apoi a simtit nevoia sa scrie. In ultimul capitol al volumului al zecelea dezvaluie ca i s-a dat in mod minunat misiunea de a propovadui invatatura crestina intr-o lume atat de debusolata si atat de incercata.                   
                Spre deosebire de predicile menite sa fie rostite in public de catre preoti, discursul Parintelui Grigore Maerean se opreste asupra celor mai scabroase pacate care bantuie astazi lumea, in special tineretul. Ca un chirurg, diseca fiecare astfel de pacat fara jena,  cu curaj si cu constiinta ca numai asa poate salva sufletul pacatosului. Aproape fiecare tema pe care o abordeaza face referire si la ratacirile sectare, combatandu-le si indemnand parinteste pe crestinii ortodocsi sa nu le dea urmare. Este aproape o obsesie combaterea ereziilor si sectelor in gandirea si scrierile Parintelui Grigore Maerean.                   
                Ne-am facut o datorie de suflet fata de Biserica, de autor si de credinciosii crestini, care vor degusta cu placere aceste cuvinte scrise de autor cu putin inainte de Marea Trecere. Bucuria ar fi deplina, daca aceste seminte de invatatura crestina ar ajunge pe pamant bun si ar da roade inmiite. Aceasta ar fi mana cereasca si pentru sufletul autorului, ar fi o mangaiere bine meritata, dupa o viata plina de greutati si privatiuni.                    

9.     Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. VI, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 675 pag., cu numeroase imagini color, 40 lei;              
                   Cel de-al saselea volum din aceasta serie cuprinde numerele 201-240 din publicatia parohiei noastre, ,,Scrisoare pastorala”. Volumul de fata, asemenea celorlalte din aceasta serie, constituie o dovada ca Biserica se poate mentine si in vremea noastra pe linia traditiei romanesti si crestinesti de a fi factor de progres in viata comunitatii rurale in plan spiritual, cultural, pastoral-misionar si economic. Daca lucrarile desfasurate de parohia noastra de-a lungul anilor se pot constitui ca un sambure de lumina in candela sufletului romanesc, inseamna ca truda noastra este pe deplin rasplatita. Nu a fost greu, ci dimpotriva! Le-am savarsit cu bucurie, cu constiinta ca-I slujim lui Dumnezeu si oamenilor si prin asta nu ne facem decat misiunea ce ne-a fost incredintata. Daca am reusit sau nu, Dumnezeu va cantari, iar cititorii vor aprecia.                   

10.    Vietile Sfintilor,  vol. V, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2014, 432 pag., 25 lei;       Acest volum contine vietile sfintilor sarbatoriti in lunile noiembrie si decembrie.          
                   Nu putem vorbi de sfintii dintr-o anumita perioada a istoriei crestine, ci de o epoca foarte extinsa, daca este sa ne gandim ca cei dintai sfinti cazuti pentru Hristos si credinta crestina au fost chiar dintre Sfintii Apostoli si ucenicii lor, iar ultimii mentionati in prezentul volum au trait in secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinti dintr-o anumita parte a lumii. Unii dintre ei au trait in Imperiul Roman si au suportat persecutiile greu de inteles pentru omul zilelor noastre, altii in Imperiul Bizantin si au luptat pentru apararea valorilor majore ale invataturii crestine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin insasi jertfa vietii lor. Altii au trait in Europa Occidentala, altii in Rusia tarista sau in Principatele Romane.  Vietile Sfintilor nu sunt povesti, ci fapte de viata, scrise cel mai adesea cu sange si lacrimi, dar si cu speranta nestramutata. Cu ani in urma, rasfoiam la Biblioteca Academiei din Bucuresti cateva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Vietile Sfintilor), care cuprindeau hotararile judecatoresti ale instantelor romane privitoare la crestinii care  nu voiau sa jertfeasca idolilor sau sa manance din cele jertfite acestora, care nu voiau sa ia parte la manifestarile si sarbatorile dedicate imparatului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe crestini de dragul de a ucide, ci ii condamnau in urma unei judecati oficiale, desfasurata dupa toate regulile procedurale, in conformitate cu legislatia imperiala in vigoare de la acea data. Colectia mentionata mai sus continea, asadar, sentintele judecatoresti, prin care erau condamnati la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de fata nu ne prezinta documente judecatoresti, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupatii, cu diferite pregatiri intelectuale, cu diferite pozitii sociale, care manifesta credinta si apartenenta lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se infricoseaza de judecata, de batai, de inchisoare, de maltratari, de moarte. Marturisesc credinta lor si suporta cu un eroism cutremurator metodele salbatice prin care li se storcea si ultima picatura de viata din trupul vlaguit si terciuit. Cand pui astfel de oameni alaturi de unii dintre crestinii nostri de azi, care-si leapada nepasatori credinta si se duc la diferite secte pentru simplul motiv ca acolo li se ofera o strachina de linte sau cativa biscuiti, poti sa realizezi cat de departe suntem de sfintenia celor de atunci! Intalnim in acest volum crestini invatati, care-si dedica viata studiului Sfintei Scripturi si adancirii invataturilor ei. Lupta cu vorba si  cu condeiul  pentru apararea invataturilor fundamentale ale credintei crestine: Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane si multe altele. Pentru curajul lor sufera alungari din functii, confiscari de averi, exiluri, batai si chiar moartea. Acestia sunt stalpii teologiei crestine, pe care se sprijina Biserica de doua mii de ani. Astfel de modele de credinta si de viata oferim enoriasilor si cititorilor nostri, intr-o vreme in care mass-media, pe toate canalele sale, ofera cu totul alte modele.                

11.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Amintiri din paradis, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 270 pag., 16 lei;
                  Sunt cuprinse in carte o parte din amintirile autorului din copilarie, din scoala primara, scoala generala si seminarul teologic. Pentru fiecare dintre noi perioada copilariei este cea mai frumoasa din viata, este raiul trecerii noastre prin lume, caruia ii purtam nostalgia de-a lungul intregii vieti. Indiferent cat de trista ar fi fost aceasta perioada, indiferent cate necazuri, lipsuri si suferinte am fi trait, ea ramane, totusi, plina de duiosie, de sinceritate, de curatenie sufleteasca. Atunci suntem cu adevarat apropiati de parintii nostri, iubim si suntem iubiti, suntem mai lipsiti de griji, de ambitii si patimi. Avem datoria sa consemnam astfel de fapte si trairi, chiar daca nu suntem de talia lui Creanga. Lucrarea de fata vine sa zugraveasca viata unui copil de la tara in a doua jumatate a secolului trecut si, de ce nu, se constituie intr-o adevarata fresca de epoca. Numeroase fotografii de familie din epoca respectiva insotesc volumul.              

12.     Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toata suflarea sa laude pe Domnul…,  editia a II-a, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.      
                  Aflata la a doua editie, lucrarea regretatului Parinte Alexie Buzera vine sa umpla un gol imens in literatura muzicala religioasa. Cartea cuprinde Cantarile Sfintei Liturghii, troparele sarbatorilor din timpul anului, zeci de pricesne si imne religioase, cat si numeroase colinde si cantece de stea. Toate au texte literare si notatie muzicala lineara(pe portative), asa ca lucrarea este accesibila si celor ce nu cunosc notatia psaltica, bizantina. Cartea se adreseaza preotilor, cantaretilor bisericesti, credinciosilor, profesorilor si invatatorilor si tuturor celor ce iubesc muzica bisericeasca autentica. Autorul, Parintele Alexie Buzera a fost preot in Craiova, profesor in invatamantul mediu teologic si laic, cat si profesor de muzica  bisericeasca la Facultatea de Teologie din Craiova, asa incat cartea propusa este lucrarea unui profesionist si a unui mare iubitor de muzica bisericeasca adevarata.                  

13.    Acatistul si paraclisul Cuviosului Parinte Arsenie Boca, Rm. Valcea, 2014, 48 pag., 2 lei;      
                  Parintele Arsenie Boca este foarte cunoscut in intreaga tara si chiar in afara ei. Pelerinajele la mormantul lui de la Manastirea Prislop din jud. Hunedoara dovedesc cu prisosinta acest lucru. Majoritatea celor ce merg in pelerinaj acolo marturisesc ca au simtit lucrarea lui Dumnezeu intru rezolvarea problemelor de viata sau de sanatate, pentru care s-au rugat acolo. Lucrarea de fata vine sa ofere celor ce merg in pelerinaj, tuturor celor ce vor sa cheme in ajutor pe Dumnezeu, sa ceara mijlocirea Parintelui Arsenie, rugaciuni de mare sensibilitate spirituala, care sa le intareasca credinta si speranta.            

14.      Vietile Sfintilor, vol. IV, 608 pag., 40 lei;      
                   Vol. IV cuprinde vietile sfintilor din lunile august, septembrie si octombrie.         Este imposibil ca cititorul acestei carti sa nu traiasca adevarate clipe de inaltare sufleteasca si intarire in credinta. Sfantul prezentat in carte devine un contemporan al nostru, indiferent de epoca in care a trait, indiferent de contextul in care a luptat pentru credinta. Sfantul devine un exemplu demn de urmat, un indemn si un prieten care ne incurajeaza pe fiecare dintre noi sa nu ne dam batuti in lupta contra raului. Cel ce citeste si mediteaza asupra Vietile Sfintilor incearca sa paseasca si el pe urmele sfintilor. Le intelege gandurile, faptele si vorbele; intelege idealurile sacre care i-au animat pana la jertfa suprema pentru Domnul Hristos si nu se mai da atat de usor batut in stradania lui de mantuire. Sfintii sunt semenii nostri, oameni ca si noi, supusi slabiciunilor si ispitelor vietii, care au devenit adevarati campioni ai spiritului. Sfintii s-au apropiat de Dumnezeu au devenit mai mult sau mai putin asemenea Lui prin sfintenia vietii lor. Vietile Sfintilor  ne dovedesc cu prisosinta ca noi cei ce suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu putem atinge nivelul superior al asemanarii cu El. Daca cititorii nostri vor experimenta o asemenea performanta in urma lecturii acestor volume, stradania noastra va fi rasplatita cu prisosinta.  

15.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Lumini si umbre,  124 pag.,  8 lei.   
        Cartea cuprinde un buchet de meditatii, scrisori imaginare catre diverse personalitati ale culturii romane (M. Eminescu, C. Brancusi), povestiri culese din viata, unele comice, altele dramatice, pline de invataturi moral-religioase pentru cititori. Autorul marturiseste: ,,Cuvantul mi-a fost cale catre oameni si catre Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile si necazurile, durerile si sperantele; el mi-a fost lacrima si zambet, arma de aparare si scara spre inaltimi; cu el am invatat si-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trait; el mi-a fost inceput si tot el imi va fi sfarsit, iar cand m-oi calatori pe celalalt taram, el ma va pomeni de pe o cruce, dintr-o inima, ori de pe fila unei carti. Prin el am fost mai mult decat o vietuitoare pe pamant; el mi-a fost binecuvantare si uneori blestem, el mi-a fost insusi sensul de a fi. Daca cea dintai grija a crestinului este de a se mantui, cea dintai grija a omului este de a se zidi si a zidi prin cuvant.”  

16.    Calauza biblica,  426 pag., 30 lei;                   
                  Cartea este o antologie de cugetari si sfaturi intelepte selectate din Sfanta Scriptura, organizate pe teme si probleme, cu indici si note de subsol. Lucrarea nu este o concordanta biblica, ci ea se vrea chiar o calauza in viata duhovniceasca a cititorilor. Numeroase texte cuprinse in aceasta lucrare sunt insotite de comentarii, care ajuta pe cititor in intelegerea mai adanca a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a facut cuvenitele comentarii si explicatii, prefata si indicii, a ingrijit editia, este Pr. Al. Stanciulescu-Barda.

17.    Vietile Sfintilor, vol. III,  730 pag., 35 lei;   
                  Vol. III cuprinde  vietile sfintilor din lunile mai, iunie si iulie.      Antologia ofera modele de viata crestina, de crestini adevarati, de oameni care au trait in spiritul invataturii Mantuitorului Iisus Hristos. Sfintii nu sunt extraterestrii, ci au fost oameni ca fiecare dintre noi, din diferite medii sociale, cu diferite pregatiri intelectuale, cu probleme personale, care au trait intr-un context social mai favorabil sau mai defavorabil decat al nostru. Urmarim pagina de pagina, la fiecare personaj in parte, cum a reusit sa lupte cu ispitele si cu pacatele si cum le-a biruit; cum s-a desavarsit in practicarea virtutilor crestine, ajungand adevarati campioni ai credintei si trairii crestine. Se stie doar ca sfintii sunt prietenii si apropiatii lui Dumnezeu, omenii care au trait deplin convinsi de adevarul credintei lor, l-au aparat cu pretul vietii daca a fost cazul, si-au sacrificat bunuri materiale si bucurii pamantesti, pentru ca sa placa lui Dumnezeu.  Lucrarea ofera crampeie de gandire profund crestina a acestor corifei sau ale altor semeni ai lor, pentru a le intelege mai bine conceptia lor de viata, de conduita moral-religioasa. Numai niste oameni convinsi pana in maduva oaselor de adevarul invataturilor Mantuitorului puteau fi in stare sa lupte pana la sacrificiu pentru apararea lor, pentru a nu renunta la ele. Majoritatea sfintilor din aceste volume au trait in primele trei veacuri crestine, veacuri foarte framantate sub aspect politic, social, filozofic si religios, veacuri in care au avut loc zece persecutii crunte impotriva crestinilor, cand a curs mult sange nevinovat, cand au cazut mii de oameni invinovatiti ca sunt crestini. Astfel de cugetari i-au intarit, le-au alungat teama, le-au intarit speranta.  

18.    Pr. Prof. Dr. Al. Stanciulescu-Barda, Studii si documente privind Istoria Romaniei. Vol. III. Banatul,  631 pag., 50 lei;    
        Cartea cuprinde 1073 documente inedite din perioada 1780-1886 privitoare la Banat, provenind din cancelariile bisericesti, politice, militare si administrative din Varset, Karlovit, Viena, Buda, Pesta, Sibiu, Timisoara, cat si un manuscris banatean, - varianta locala din 1804 a lui Supllex Libellus Valachorum - , descoperit la Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti. Primul volum din aceasta serie a aparut in 2003 si in el au fost analizate aspectele istorice desprinse din aceste documente. Volumul al II-lea a aparut in  2010 si in el erau analizate aspectele juridice(drept international, administrativ, civil, penal, medicina legala etc.), cat si cele de drept canonic. Documentele in discutie prezinta insa aspecte mult mai variate, care ilustreaza viata romanilor banateni din perioada respectiva. Sunt pagini emotionante, care vorbesc despre Rascoala lui Horea, revolutia franceza, revolutia de la 1848, numeroasele razboaie austro-turcesti, austro-franceze, epidemiile de ciuma si de holera, care au decimat populatia Europei acelei vremi. In ele surprindem starea materiala si spirituala a romanilor, relatiile lor cu autoritatile politice, militare si bisericesti, cu celelalte nationalitati conlocuitoare. Nu lipsesc nici documentele care ne vorbesc de renasterea constiintei nationale, de lupta romanilor pentru  afirmare politica, bisericeasca, culturala si sociala. Gasim aici o adevarata cronica a noutatilor editoriale ale vremii, aparitia si raspandirea publicatiilor romanesti din Banat si Transilvania, care si-au adus din plin aportul lor la progresul poporului roman. Gasim aici figurile unor mari luptatori pentru drepturile romanilor, aparitia si dezvoltarea scolilor, asistentei medicale si multe altele.  Astazi, cand apar tot mai putine volume de documente, cartea noastra este o noutate binevenita in spatiul cultural romanesc si speram ca ea va fi bine receptata de cititori, de cercetatori, de toti iubitorii de cultura si de istorie romaneasca.   In cazul in care vor exista solicitari, vom reedita primele doua volume. Raportat la preturile actuale, primul volum ar costa 15, 00 lei, iar al doilea   aprox. 40 lei. Asadar, primim inscrieri si la acelea.          

19.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. V,  712 pag., 40 lei;    
            In acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicatia parohiei noastre ,,Scrisoare pastorala”, aparute in perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. ,,Scrisoarea pastorala” a fost un amvon, a fost o tribuna, a fost un prieten, a fost o punte de legatura intre preot si credinciosii sai, intre preot si cititorii sai. A fost altceva decat predica propriu-zisa. A fost una din cele mai sarace publicatii din ultimii ani, dar a inglobat in paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronica a vremurilor noastre si a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastra e simpla si se adreseaza in primul rand oamenilor simpli, credinciosilor nostri din parohie, taranilor nostri. In paginile ei si-au gasit de multe ori loc necazurile si bucuriile enoriasilor nostri, ale romanilor in general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dusmanii puternice, tocmai pentru ca am spus lucrurilor pe nume si adevarul a deranjat pe multi. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-ai lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorala” a fost preluata in intregime sau partial de multe publicatii serioase, cu prestigiu recunoscut, din tara si din strainatate. ,,Scrisoare pastorala” a facut sa se inteleaga ca o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultura si progres spiritual, prin numeroasele carti publicate si raspandite in lumea intreaga. O institutie mai mica decat oricare alta, cu numai doi angajati, a reusit sa publice sute de carti in mii de exemplare in douazeci de ani de libertate, in conditiile unei crize, care nu se mai termina. Poate si ,,Scrisoarea pastorala” constituie un argument ca satul romanesc inca nu a pierit, desi este in mare pericol, ca inca mai poate sa ofere ceva de folos spiritual si nu numai societatii romanesti. Poate ne-am slujit si astfel  credinciosii, Biserica si pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!    

20.    Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, asa cum l-am cunoscut,  150 pag., 6 lei;   
            Gheorghe Duncea a fost capitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiati ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost impreuna de la varsta de cinci ani. Au fost colegi de scoala, tovarasi in afaceri, in armata, in lupte. Lucrarea de fata cuprinde insemnarile scrise de autor la cateva zile dupa asasinarea lui Tudor, cand Duncea insusi se astepta sa fie prins si executat. Este un text scris ,,cu limba de moarte”, pentru a se sti de catre urmasi lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Insemnarile lui s-au pastrat ,,la capriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmas al sau, au fost publicate in reviste din perioada interbelica sub forma de serial  si vad acum pentru prima data lumina tiparului sub forma de carte. Lucrarea este insotita de un studiu introductiv semnat de Pr. Stanciulescu-Barda.   Ne facem o datorie de constiinta din publicarea acestui manuscris si speram ca el va intra in circuitul stiintific si-n atentia istoricilor si a marelui public.    

21.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Sfintele Taine si proverbele romanesti,  82 pag., 6 lei.  
                      ,,Proverbele ne ofera exemple concludente ale felului cum s-a reflectat invatatura dogmatica si practica litur¬gica in mentalitatea colectiva. Este surprinzator cu cata atentie si cu cata profunzime omul din popor a receptat adevarul teo¬logic, l-a trecut prin filtrul constiintei si sufletului sau, l-a con¬centrat in cupa foarte stramta si sintetica a proverbului si l-a transmis din generatie in generatie. Speram ca ne va ajuta Dumnezeu ca in viitorul apropiat sa dam la lumina o antologie de proverbe religioase romanesti si o sinteza de etnoteologie bazata pe tezaurul inestimabil al paremioticii romanesti. Stu¬diul de fata este un inceput”.    

22.    Profetii privind Romania,  42 pag., 3 lei.  
                        Constient ca exista in toate vremurile si in toate timpurile oameni inzestrati de Dumnezeu sa  prezica sau sa prevada viitorul, am inceput o serie cu astfel de scrieri care privesc Romania sau contextul international in care se deruleaza istoria tarii noastre. Pentru aceasta, am considerat ca cel mai reprezentativ in acest sens este Sundar Singh. Intr-o vreme in care emigratia este masiva, in care atatia dintre confrati se declara nemultumiti ca sunt romani, venim cu aceasta scriere, pe care, dupa ce o citesti, ii multumesti lui Dumnezeu  ca te-a randuit sa fii roman si sa traiesti in Romania de azi si de maine.       

23.    Vietile Sfintilor, vol. II,  560 pag. ,  30  lei;   
                       Volumul II preia textul oficial, stabilit de Sfantul Sinod si cuprinde vietile sfintilor pe luna aprilie, la care s-au adaugat textele pericopelor biblice reprezentand Sf. Evanghelie, Apostolul si troparul zilei, cat si cugetari din Sfintii Parinti. Volumul II din Vietile Sfintilor cuprinde povestirea principalelor momente din viata sfintilor inscrisi in calendarele crestine ortodoxe in luna aprilie. Intelegand mentalitatea sfintilor prezentati in aceste volume, vazand viata si lupta lor cu ei insisi, cu raul din ei si din jurul lor, cu lumea pagana in care traiau, simti, tu, ca cititor, ca incercarile lor au fost mult mai grele decat ale tale, crestinul de azi. Vietile Sfintilor iti dau curaj sa lupti pentru atingerea celui mai nobil obiectiv pe care-l poate avea un om pe pamant: mantuirea sufletului. Citind Vietile Sfintilor, intelegi mai usor distanta dintre tine si acesti campioni ai vietii spirituale, afli metodele si mijloacele prin care ei au invins in lupta cu diavolul si ispitele lui. Sfintii romani cu care sunt presarate aceste carti, iti maresc curajul, fiindca intelegi mai bine ca in lupta aceasta in razboiul nevazut dintre bine si rau s-au implicat si stramosii neamului romanesc si au reusit sa iasa invingatori. Ne conving de justetea cauzei lor sfintii egipteni, orientali, romani, greci, dar cei mai convingatori raman ai nostri, sfintii romani. Ce exemplu mai graitor privind taria credintei si lupta pentru ea decat Stefan cel Mare, sau Constantin Brancoveanu, sau sfintii dobrogeni, sau cei ardeleni ne pot oferi altii? Daca enoriasii parohiei noastre si cititorii acestor carti vor ajunge la concluzia ca incercarile lor sunt incomparabil mai usoare decat ale sfintilor despre care  vor citi aici si asta ii va determina sa se straduiasca si ei sa atinga un nivel cat mai inalt de sfintenie in propria lor viata, scopul nostru va fi atins.

                        B. Carti in curs de aparitie:   

24.    Manastirea profanata;   
25.    Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, asa cum l-am cunoscut;   
26.    Mitropolitul  Nestor Vornicescu, asa cum l-am cunoscut;  
27.    Mitropolitul Antonie Plamadeala, asa cum l-am cunoscut;     
28.    Nunta din Transilvania;   
29.    Proverbe religioase romanesti, vol. I-III;  
30.    Religia si proverbul romanesc;
31.    Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2013), vol. I-III;   

     C. Micul anticariat:    

32.    Acatistul Sf. Trei Ierarhi, Iasi, Editura Trimitas, 2000,  64 pag., 5 lei;
33.    Aldea, T., Scrisorile Apocalipsei, Alba Iulia, Editura Mateus, 1994, 170 pag., 10 lei;    
34.    Alexeev, S., Cea mai scurta cale catre rai, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 274 pag., 11 lei;   
35.    Alexeev, S., Mestesugul rugaciunii, Bucuresti, Ed. Sofia, 2014, 132 pag., 15 lei;    
36.    Andreev, D., Femeia si problemele ei, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 160 pag., 10 lei;    
37.    Andreev, D., Cand sufletul este bolnav, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 264 pag., 17 lei;
38.    Andru, Vasile, Pustia se lumeste, Bucuresti, Editura Antet, 2014, 152 pag., 10 lei;    
39.    Antonie de Suroj, O calatorie duhovniceasca, Iasi, Editura Doxologia, 2014, 150 pag., 20 lei;  
40.    Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, Bucuresti, Editura Medicala, 1977, 164 pag., 12 lei;     
41.    Argatu, I., 500 intrebari duhovnicesti, Falticeni, Editura Mila Crestina. 2010, 422 pag., 30 lei;   
42.    Atwood, M., Asasinul orb, Bucuresti, Editura Corint, f.a., 32 pag., 4 lei;  
43.    Babut, G., Pelerinul roman, Oradea, Editura Pelerinul roman, 2012, 352 pag, 20 lei;  
44.    Balasa, D., File de jurnal, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, 2011, 16 pag., 3 lei;    
45.    Blandiana, Ana, Ora de nisip, Bucuresti, Editura Eminescu, 1983, 336 pag., 10 lei;   
46.    Braescu, M., Imi amintesc si-mi imaginez, Bucuresti, Editura Carpathia, 2010, 240 pag., 5 lei;    
47.    Cioculescu, Serban, Amintiri, Bucuresti, Editura Eminescu, 1981, 466 pag., 10 lei;
48.    Climer, I., Choix de poesies francaise, Bucuresti, Editura Didactica, 1967, 332 pag., 10 lei;     
49.    Choix de poésies françaises, Bucuresti, Editura Didactica si Pedagogica, 1967, 332 pag., 20 lei;  
50.    Codul rutier 2003 in 1100 intrebari, Bucuresti, Editura National, 2003, 364 pag., 10 lei;   
51.    Constantin, Th., Cea de-a treia pista, Bucuresti, 1969, 50 pag., 4 lei;    
52.    Chryssavgis, John, Vindecarea launtrica a omului, Bucuresti, Editura Sphia, 2015, 312 pag., 20 lei;
53.    Desmarest, Marie-Anne, Torente, Bucuresti, Editura Porus, 1992, vol. III, 304 pag., 6 lei; vol. IV, 206 pag., 6 lei; vol. V, 190 pag., 6 lei; vol. VI, 208 pag., 6 lei;   
54.    Dessila, O., Iubim, vol. III, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;    
55.    Dimitrie al Rostovului, Sfaturi alese pentru viata duhovniceasca, Bucuresti, Ed. Sofia, 264 pag., 25 lei;
56.     Dinut, Titu, Toteme din Tara Cosustei, Craiova, Editura Ramuri, 2013, 254 pag., 10 lei;   
57.    Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timisoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;   
58.    Dogaru, C. St., Palimpsest, Bucuresti, Editura Gnosis, 2005, 134 pag., 6 lei;    
59.    Dragulinescu, A., Cum sa faci iubirea sa dureze, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 200 pag., 25 lei;    
60.    Dragulinescu, A., Cum sa-ti alegi sotul/sotia, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 334 pag., 25 lei;   
61.     Duduleanu, M., Octavianus Augustus, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1985, 488 pag., 10 lei;  
62.    Eder, B., Windouws, Timisoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;   
63.    Ferme,  M., Inviind pe drumul Damascului, Bucuresti, Ed. Areopag, 2014, 318 pag., 25 lei;
64.    Fiecare zi – un dar al lui Dumnezeu, Bucuresti, Editura Sofia, 2012, 470 lei, 30 lei;  
65.    Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatura, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei;  
66.    Filipescu, H., Fotopateric din Manastirea Secu, Bucuresti, 2015, 160 pag., 20 lei;
67.    Georgescu, N., Cartea regasirilor, Bucuresti, Editura ,,Floare Albastra”, 2004, 160 pag., 6 lei;    
68.    Getino, O., Ii spuneau patruzeci si cinci, Buc., Editura pentru literatura universala, 1966, 172 pag., 7 lei;
69.     Gheorghe, V., Fata nevazuta a homosexualitatii, Bucuresti, Editura Cristiana, 2014, 280 pag., 16 lei;
70.     Ghirvu – Calin, Elena, Haina vantului, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1981, 190 pag, 5 lei;
71.    Girleanu, E., Nucul lui Odobac, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1964, 420 pag., 5 lei;  
72.    Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, Bucuresti, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;
73.     Gumerov, P., Conflictele familiale, Bucuresti, Editura Sofia, 2013, 240 pag., 20 lei;
74.    Gura de Aur, Ioan, Cateheze baptismale, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2003, 132 pag., 20 lei;
75.     Gutan, I., Tudor Arghezi. Imaginarul poetic, Bucuresti, Editura Minerva, 1980, 338 pag., 15 lei;
76.    Hobana, I., Enigme pe cerul istoriei, Bucuresti, Editura Abeona, f.a., 276 pag., 10 lei;
77.    Hozevitul, Ioan Iacob, Hrana duhovniceasca, Buuresti, Editura ,,Lumina lina”, 2006,  624 pag., 15 lei;  
78.    Ilie, Cleopa, Dialog cu Sorin Dumitrescu, CD, vol. III, Sihastria, 2007, 10 lei;
79.    Ionescu-Targoviste, C., Memento de vacanta pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;
80.    Iures, St., Orbita planetei EPS, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1987, 606 pag., 10 lei;
81.     ,,Izvorasul”, Revista de cultura populara, Rm. Valcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;
82.    Invatatura de credinta crestina ortodoxa, Bucuresti, Editura Institutului Biblic, 2015, 560 pag., 30 lei;
83.    James, H., Portretul unei doamne, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;
84.     Junimea,  Bucuresti, Editura Albatros, 1970-1972, vol. I, 316 pag., 5 lei; vol. II,  294 pag., 5 lei;
85.    Knittel, J., Via Mala, Bucuresti, Editura ,,Prietenii cartii”, 1992, 496 pag., 12 lei;
86.    Kogalniceanu, Mihail, Documente diplomatice, Bucuresti, Editura Politica, 1972, 554 pag., 25 lei;
87.    Larchet, J. C., Dumnezeu este iubire, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 384 pag., 30 lei;
88.    Lascarov-Moldovanu, Intoarcerea parintelui Andrei Patrascu, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 300 pag., 12 lei;
89.    Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)
90.    Marcu, Vasile, Povestea corbului, Bucuresti, Editura ,,Luminadin lumina”, 1998, 256 pag., 7 lei;
91.    Marcu, Vasile, Invierea fiului vaduvei din Nain, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2000, 254 pag., 7 lei;
92.    Marin, Fl., Explorari functionale pentru cadre medii, Bucuresti, Editura Medicala, 1978, 188 pag., 10 lei;
93.    Maugham, W. S., Robie, vol. I, Bucuresti, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;
94.    Maupassant, G., Bel-Ami, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;
95.    Mandita, Nicodim, Drumul Crucii Domnului Iisus Hristos, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2010, 288 pag., 10 lei;
96.    Marturii privind lupta romanilor din partile Aradului pentru pastrarea fiintei nationale prin educatie si cultura(1784-1918), Arad, 1986,  410 pag., 30 lei;  
97.    Micul ceaslov, Editura Manastirii Frasinei, f.a., 640 pag., 20 lei;
98.    Militaru, Vasile, Divina zidire, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2002, 400 pag., 12 lei;
99.    Militaru, Vasile, Soaptele ingerilor. Poemele nemuririi. Dreptul Iov. Psalmii vietii fara de moarte, Bucuresti, Editura ,,Lumina lina”, 2010, 384 pag., 12 lei;
100.    Militaru, Vasile, Cantarea neamului, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, f.a., 230 pag., 8 lei;
101.    Minunile Maicii Domnului, vol. III, Barda, Editura Cuget Romanesc, 1995, 32 pag., 3 lei;
102.    Moisescu, Al. D., Modul de administrare a medicamentelor, Bucuresti, Editura Medicala, 1979, 112 pag., 7 lei;
103.    Molitor, Ulric, Despre vrajitoare si prezicatoare, Bucuresti, Editura Tornada, 1991, 96 pag., 7 lei;
104.    Muresanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;
105.    Musicescu, Maria Ana, Manastirea Sucevita, Bucuresti, Editura Sucevita, 1967, 56 pag., 4 lei;
106.    Nectarie, Sf., Despre ingrijirea sufletului, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 144 pag., 15 lei;
107.     Nectarie, Sf., Marturii. Minuni, Bucuresti, Ed. Ortodoxia, 2014, 110 pag., 15 lei;
108.    Negoita, T., Cunosti tu Tara Sfanta, Bucuresti, 1944, 64 pag., 5 lei;
109.    Nikolas, Acolo unde Dumnezeu nu se vede, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 208 pag., 22 lei;
110.    Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iasi, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;
111.     Oppenheim, Walter, Habsburgii si Hohenzollernii(1713-1786), Bucuresti, Editura All, 2001, 166 pag., 10 lei;
112.    Panciatantra, Trad. Th. Simenschy, Bucuresti, Editura Sophia, 1994, 286 pag., 7 lei;
113.    Papadaki, V., Asceza ortodoxa, Bucuresti, Editura Egumenita, 2015, 200 pag., 12 lei;
114.    Pacurariu, Fr., Romanii si maghiarii de-a lungul veacurilor, Bucuresti, Editura Minerva, 1988, 614 pag., 20 lei
115.    Pacurariu, M., Pagini de istorie bisericeasca, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;
116.    Pe cararea raiului, Bucuresti, Ed. Sofia, 2014, 360 pag., 25 lei;
117.    Pelling, Nick, Imperiul Habsburgic(1815-1918), Bucuresti, Editura All, 2002, 168 pag., 8 lei;
118.    Poezia germana moderna, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1962, vol. II, 286 pag., 5 lei;
119.    Popescu, E., Initiere in utilizarea calculatorului, Craiova, Editura Else, 2003, 236 pag., 5 lei;
120.     Popescu, Tudor, ,,H.W.” isi cauta umbra, Bucuresti, Editura Militara, 1970, 184 pag., 5 lei;
121.     Popovici, Aurel, Stat si natiune. Statele Unite ale Austriei Mari, Buc., Ed. Albatros, 1997, 418 pag., 25 lei;
122.    Popovici, Doru, Corespondente spirituale, Bucuresti, Editura Albatros, 1973, 246 pag., 7 lei;
123.    Popovici, Iustin, Biserica Ortodoxa si ecumenismul, Suceava. 2012, 220 pag., 15 lei;
124.    Porter, E. H., Pollyanna Domnisoara, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 372 pag., 20 lei;
125.    Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, Bucuresti, Editura Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;
126.    Prohodul Maicii Domnului, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);
127.    Quai, I. si colab., Introducere in teoria si practica medico-legala, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;
128.    Rascu, I. M., Amintiri si medalioane literare, Buuresti, Editura pentru literatura, 1967, 192 pag., 7 lei;
129.    Rebedea, F., Sanatatea femeii gravide, Bucuresti, Editura Medicala, 1985, 96 pag., 6 lei;
130.    Rugaciuni catre Sfintii Doctori cei fara de arginti, Bucuresti, Editura Scara Print, 2014, 275 pag., 25 lei;
131.    Sbantu, C., Patrula spatiala, Iasi, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;
132.    Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;
133.    Schaff, A., Istorie si adevar, Bucuresti, Editura Politica, 1982, 372 pag., 7 lei;
134.    Schneider, Fr., Introducere in fiziologia clinica, Timisoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;
135.     Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, Bucuresti, Editura Muzicala, 1972, 320 pag., 7 lei;
136.    Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;
137.    Scott, W., Rob Roy, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1972, 486 pag., 15 lei;
138.    Semenik, D., Dragostea,  Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 290 lei, 20 lei;
139.    Sfanta Liturghie. Cum putem s-o intelegem? Craiova, Editura Axia, 2006, 64 pag., 5 lei;
140.    Silvestri, A., Asa cum l-am cunoscut, Buuresti, Editura Carpatia, 2010, vol. I, 272 pag., 10 lei;
141.    Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 7 lei; vol. II, 256 pag., 7 lei;
142.    Sfantul Ioan Rusul, Editura M-rii Crasna, 2002, 112 pag., 6 lei;  
143.    Silvestri, A., Critica poeziei(1973-1989),  Bucuresti, Editura Carpathia, vol. II, 2014, 304 pag., 7 lei; vol. III, 2014, 272 pag., 7 lei; vol. IV, 2014, 208 pag., 7 lei;
144.    Silvestri, A., Frumusetea lumii cunoscute, Bucuresti, Editura Carpathia, 2009, 5 lei;
145.    Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(in franceza), Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;
146.     Smollett, Tobias, Calatoriile lui Humphrey Clinker, Bucuresti, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;
147.    Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, Bucuresti, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;
148.    Stancu, Zaharia, Desult, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1971, 670, 15 lei;
149.    Stanescu, E., Tinerete, sanatate, frumusete, Bucuresti, Editura Stadion, 1974, 128 pag., 5 lei;
150.    Staniloae, Lidia, La bursa adevarului, Bucuresti, Editura Trinitas, 2014, 384 pag., 30 lei;
151.    Studii despre opera lui Mihail Sadoveanu, Bucuresti, Editura Albatros, 1977, 340 pag., 7 lei;
152.    Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1968, 366 pag., 5 lei;
153.    Stefanahe, Corneliu, Dupa echinoctiul de primavara, Iasi, Editura Junimea, 1981, 222 pag., 5 lei;
154.    Tache Sterea, Teologie Dogmatica si Simbolica, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;
155.    Tadei, Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata, Editura Predania, 2010, 18 lei;
156.    Talisman, Barda, Ediura Cuget Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
157.    Tatal nostru(in zece limbi), Barda, Editura Cuget  Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;
158.    Tamas, P., Umbra lui Zamolxe, Bucuresti, Editura Tineretului, 1968, 294 pag., 5 lei;
159.    Tismana – poarta a sufletului catre cer, CD, 8 lei;
160.    Tudor, D., Hanibal, Bucuresti, Editura Stiintifica, 1966, 88 pag., 5 lei;
161.    Tugui, I., Contacte cu universul invizibil, Bucuresti, Editura Moldinformbusiness, 1992, 190 pag., 7 lei;
162.    Tugui, I., Viata si privelisti din infern, Bucuresti, Editura Abeona, 1993, 160 pag., 7 lei;
163.    Un chip al blandetii: Parintele Visarion de la Clocociov, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2003, 118 pag., 9 lei; (2)
164.    Vianu, T., Arta prozatorilor romani, Bucuresti, Eitura Albatros, 1977, 440 pag., 20 lei;
165.    Vianu, T., Opere, Buc., Editura Minerva, 1978, vol. VI, 616 pag., 20 lei; vol. VII, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;
166.    Viata, paraclisul si acatistul Sf. Ioan Gura de Aur, Bucuresti, Editura Bizantina, 2007, 176 pag., 12 lei;
167.    Viata urmarea si psaltirea Maicii Domnului, Bucuresti, Editura ,,Luminadin lumna”, 2001, 456., 10 lei;
168.    Vlachos, H., Boala si tamaduirea sufletului in traditia ortodoxa, Bucuresti, Editura Sophia, 2007, 192 pag., 12 lei;
169.    Vlad, Siluana, Impreuna dumiriri pe cale, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 264 pag., 15 lei;
170.    Voinescu, D., Carte de bucate manastiresti, Bucuresti, Editura Andreas, 2004, 160 pag., 8 lei;
171.    Vorobchievici, Ipolit, Starea Manastirilor din Bucovina, Suceava, 1913, 100 pag., 10 lei;
172.    Vorobiov, N., Cum sa traim in ziua de astazi, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 376 pag.,  30 lei;
173.    Vulcanescu, R., Bosimanii, Bucuresti, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;
174.    Wright, N. Th., Iisus pur si simplu, Sibiu, Editura Deisis, 2015, 366 pag., 37 lei;
175.    Zetea, M., Blanchon le téméraire, Bucuresti, Editura Ion Creanga, f.a., 24 pag., 5 lei;
176.    Zoba din Vint, Ioan, Sicriul de aur, Bucuresti, Editura Minerva, 1984, 304 pag., 10 lei;
177.     Zola, E., O pagina de dragoste, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;
178.    Zorin, K., Genele si cele sapte pacate capitale, Bucuresti, Editura Bucuresti, Editura Sophia, 2006, 286 pag., 20 lei;
179.    Zorin, K., Daca puterile sunt pe sfarsite, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 256 pag., 22 lei;
180.     Zorin, K., Pacatele tineretii si sanatatea familiei, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 224 pag., 15 lei;

         Asteptam comenzile Dumneavoastra si inscrieri la viitoarele  aparitii.
          Sanatate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!
        Pr. Al. Stanciulescu-Barda


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page