Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comentariu - Reînvierea stapânului dracocratiei

 
Revenirea Jupanului! Presedintele jucator se intoarce! Atentie!, bestia politica s-a trezit!

Toata presa se agita de mama focului sau este agitata, mai bine spus, de revenirea lui Traian Basescu in prim-planul arenei circului politic.

Ca si cum ar fi fost plecat in alta galaxie. Pentru ca daca a ramas in aceeasi galaxie cu Terra si, implicit, cu Romania, ar fi un colosal truism si o imensa ineptie sa creada cineva ca ar dormi sau s-ar apuca de gradinarit si crescut nepotei. Revenirea lui Traian Basescu pe esplanada mediatico-politica a devenit piperul si sarea puse in hrana consumatorului roman de senzational si pe rana celor care credeau ca acest personaj si-a dat duhul odata pentru totdeauna din viata politica si publica a show-ului romanesc.

Probabil ca numai copiii sau batranii senili complet, deconectati de la realitate, mai pot crede ca, atat timp cat mai exista fizic in aceasta lume, Traian Basescu ar renunta la a face si a fi ce stie sa faca si sa fie mai bine- un pisicher politic.

Deh, se spune ca suma viciilor ramane constanta, iar, la Traian Basescu, unul dintre cele mai aprige si neostoite dintre vicii ramane pasiunea lui tulburatoare, vorace si atroce pentru putere. Nu si pentru politica.

Majoritatea crede ca politica reprezinta esenta puterii in orice stat al lumii si ca, in afara politicii, numai banul poate sa mai confere o asemenea anvergura si nesatiozitate a puterii.

In cazul lui Traian Basescu, politica devine un element secundar, dezabuzat, ilar si numai bun de dus in targ si de facut de ras, asemenea unui martoage care ar face nici cat o ceapa degerata daca stapanul ei nu ar fi cel care sa o posede si sa o plimbe, sa o hraneasca si sa-i crioasca destinul.

Traian Basescu nu a iesit niciodata din zona de putere. Singurul lucru pe care l-a facut, calculandu-l la milimetru, asa cum isi calculeaza de altfel orice miscare, a fost sa spuna un “ ADIO!” sonor si emotionant, in urma cu un an cand, pe o ploaie marunta, cainoasa si datatoare de spleen, o tara intreaga asista cu sufletul la gura si cu lacrimi strivite discret si usturator in coltul ochilor la plecarea de la Cotroceni a celui care, timp de 10 ani, a facut istorie din Romania, inlatandu-si ilustra-i persoana pe ruinele ei.

De atunci incolo, tara a ramas tot cu sufletul la gura, dar cu ochii uscati si dornici de a privi in urma presedintelui plecat.

Pentru ca tara asteapta si acum ca cel care a creat o adevarata fortareata a puterii din insasi politica ultimilor 10 ani, cel care a domestiticit Justitia si a facut-o sa umble la picior si sa se ridice pe labele dinapoi pentru a-si primi bucatica de zahar, cel care a facut din Constitutie o carticica umoristica de buzunar, cel care a transformat culoarele Cotroceniului intr-un budoar si a ridicat intalnirile la sprit si cantecul de pahar la rang de arta a comunicarii si lobby politice sa vina in fata poporului si sa spuna, cu subiect si predicat, “ Sunt vinovat pentru ca voi m-ati ales, m-ati iubit si m-ati hranit cu viata, mintea si optiunile voastre politice”.

si, iata, asteptarea a meritat. Traian Basescu nu s-a lasat rugat prea mult. A reaparut in plina forta, in prim-plan si cu un sac plin de noutati si gaselnite cu iz politic, asa cum ii sta bine oricarui jucator de talia lui.

Declarandu-se scarbit si iritat la culme de impotenta clasei politice pe care o lasase oarecum castrata de orice zvac, dezorientata si molesita in lipsa unui personaj cum este el, care sa mentina viu si neostoit focul confruntarilor si samanta discordiei, Traian Basescu, intre doua plimbari pe la DNA, intre o declaratie la presa facuta cu inconfundabilu-i ras manzesc pe buze si o iesire la rampa vreunei televiziuni sau la cea a virtualitatii, s-a apucat de “intrat” in PMP pe care, la foc automat, l-a zdralacit, transformandu-l in MP (ar putea sa-l transforme si in broasca, ce mai conteaza, sefu’ sa traiasca ca ne-a facut safteaua!!) si, cuvantand in eternu-i stil sulfuric si glumet, a declarat cu toata gura si aplombul ca este gata sa se apuce iara de treaba.

Cum s-ar zice, baieti, gata cu joaca si cu gluma, ca prea v-ati intrecut cu firea!

Ia, ca ma intorc eu acum printre voi, si de data asta o fac cu toata media dupa mine, asa, cat sa afle si plutonienii, asta in cazul in care li s-a defectat sistemul de spionaj prin sateliti si nu au inteles prea bine ca eu am pregatit demult “prajiturica” asta si sa va tineti acus ce o sa va mai pateasca oasele de aici incolo cu mine pe post de sula.

Traian Basescu si-a anuntat foarte serios intentia de a-si recupera “muncusoara” lui de 10 ani, aia pe care a lasat-o mostenire pardalnicilor din politica, care nu au fost capabili sa aprecieze o asa pleasca si care s-au apucat sa darame ca niste nulitati ce sunt edifciul democratiei justitiabilo-politice cladit de cezarul navigator cu truda, nopti nedormite si sudori reci ca de moarte, timp de un deceniu.

Iar ceea ce a pus bomboana pe coliva in ochii piratului puterii a fost faptul ca imbecilii politici, dusmanii declarati ai natiei si ai domniei sale, care se confunda pana la agonie cu natia, si-au permis sa-l haituiasca si sa-l vaneze prin insasi creatia lui-Justitia.

Este inadmisibil ca Justitia sa-si urmareasca si sa-si atace binefacatorul si creatorul. Asta in viziunea lui Basescu.

Ca atare, pentru ca lucrurile au luat-o razna si pentru ca clasa politica este pe duca, iaca ca a venit momentul ca Pheonixul dracocratiei sa renasca din cenusa imperiului politic romanesc.

Ce va aduce nou in politica Traian Basescu?!

Cum ce?! Ei, asta-i buna! Pe sine insusi! Ce, nu va este suficient?!!!!

 
Marina Ene
Consultant politic


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page