Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cine sunt imbecilii din Ministerul Agriculturii care vor distrugerea albinelor în România si pun în pericol sanatatea românilor? De ce nu cerceteaza DNA legaturile “periculoase” cu firmele care produc insecticidul?


 Reprezentantii Federatiei Asociatiilor Apicole din Romania - ROMAPIS au protestat vineri, timp de doua ore, in fata sediului Ministerului Agriculturii, impotriva autorizarii pesticidelor de mare risc pentru albine, transmite Romanian Global News.
"Federatia Asociatiilor Apicole ROMAPIS a sustinut in data de 9 octombrie 2015, in fata sediului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, un protest al apicultorilor din Romania ca urmare a politicii de sfidare pe care MADR o practica in raport cu apicultorii si cu albinele, acordand derogari succesive de la Regulamentul (EU) 485/2013 prin care se interzice utilizarea in UE a pesticidelor neonice", se arata in comunicat.
MADR a emis derogari succesive de la prevederile UE ceea ce a adus la depopulari masive ale coloniilor de albine din Romania, potrivit sursei citate.
Insecticidele neonicotinoide, conform unui raport al Agentiei europene de securitate a alimentelor ar putea afecta sistemul nervos la persoanele care consuma alimente tratate cu acest insecticid.
Poate ca DNA ar trebui sa vada legaturile pe care cei care dau derogarile din Ministerul Agriculturii le au cu firmele care produc si distribuie asemenea insecticide care pun in pericol sanatatea romanilor, dar si pe cea a albinelor.

Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page