Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Al 66-lea Congres International de Astronautica (IAC), 2 - 16 octombrie 2015, Ierusalim, Israel

In perioada 12 - 16 octombrie 2015 va avea loc al 66-lea Congres International de Astronautica, la Ierusalim, Israel.
https://www.youtube.com/watch?v=ElltQ4Ydw48
Congresul este organizat de catre Federatia Internationala de Astronautica (IAF) si partenerii sai, Institutul International de Drept Spatial (IISL) si  Academia Internationala de Astronautica (IAA), gazduit de Agentia Spatiala Israel.
Acest eveniment, intitulat ”NU EXISTA FRONTIERE IN SPATIU”, este deschis pentru jurnalisti, pentru toti participantii IAC si este organizat de Lockheed Martin Corporation.
In anul 1951 s-a infintat Federatia Internationala de Astronautica (IAF), in urma initiativei unor entuziasti ai zborurilor cosmice. Romania este reprezentata din 1961 de Comisia de astronautica a Academiei Romane. Presedinte – fondator a fost ales regretatul academician Elie Carafoli, pana la trecerea in nefiinta (1901-1983).
La al 17-lea Congres International de Astronautica (10-16 octombrie 1966) de la Madrid, specialisti din toata lumea l-au aplaudat ”la scena deschisa” pe reprezentantul tarii noastre, prof. dr.ing. Elie Carafoli care a starnit entuziasmul elitei spatiale cu o comunicare stiintifica de exceptie, care prezenta in premiera activitatea unui constructor medieval de rachete, sasul sibian Conrad Haas (1509-1576), conform unui manuscris descoperit in Arhivele Statului de la Sibiu, aflat astazi la Muzeul de Istorie al Romaniei din Bucuresti. Dupa mai multe cercetari facute de specialisti, abia in anul 1961 s-a descoperit ca sectiunea sa finala, paginile 112 pana la 370 cuprind un adevarat tratat de tehnica a rachetelor.(http://www,jurnal.ro).
La Congresul de anul acesta, 2015, asemenea anilor din urma, va fi prezent singurul cosmonaut roman, Dr.ing. Dumitru – Dorin Prunariu.
Federatia de Astronautica, Academia Internationala de Astronautica si Institutul International de Drept Spatial organizeaza anual congrese cu reprezentare mondiala. Mai multe informatii despre al 66-lea IAC, cititi aici: http://www.iac2015.org/
Membrii de presa sunt invitati sa se inregistreze pentru a se asigura ca primesc acreditare. Confirmarea inregistrarii se va trimite la info@theedgeparters.com  Pentru mai multe informatii va puteti adresa la: Silvia Antolino, Communications Manager, Federatia Internationala de Astronautica (IAF), silvia.antolino@iafastro.org
Acum 21 de ani in urma, la Ierusalim, s-au desfasurat lucrarile celui de-al 45-lea Congres de Astronautica.
Fizic, Israelul este o tara mica dar din punct de vedere al stiintei si tehnologiei spatiale este considerat un lider global. Are mult de oferit comunitatii spatiale internationale. Tara dispune de o abundenta de istorie, semnificatie religioasa pentru mai multe credinte diferite, oportunitati de high-tech, peisaje de exceptie. Locul ofera participantilor la Congres o experienta unica, inclusiv sesiunile stiintifice si academice, adunari sociale si evenimente, turism de exceptie, logistica pe masura si altele.
IAC este un eveniment al anului, care acopera toate sectoarele si subiectele de Spatiu. Ofera tuturor cele mai recente informatii de Spatiu dar mai presus de toate, contacte si potentiale parteneriate. In fiecare an IAC schimba tara, tema si organizatorul local ca sa pernita tuturor a afla mai multe lucruri si sa fie o parte din scena spatiului mondial.
La acest Congres sunt asteptati mai mult de 3500 de participanti, inclusiv cateva sute de delagati si expozanti.

Lucretia Berzintu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page