Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Acordul dintre România si SUA privind intensificarea cooperarii în prevenirea si combaterea infractiunilor grave

Madalina Corina Diaconu

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, insotit de ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, s-a intalnit cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch, ocazie cu care s-a semnat Acordul dintre Romania si SUA privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave, necesar pentru indeplinirea conditiilor programului Visa Waiver.
Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea s-a intalnit luni, 5 octombrie 2015, cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, doamna Loretta Lynch, in cadrul vizitei pe care acesta o intreprinde in Washington DC.
In cadrul intalnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA, componenta privind justitia si statul de drept fiind elemente esentiale ale acestuia.
Domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a subliniat importanta si stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si Statele Unite ale Americii, punand accent pe domeniul securitatii regionale si transatlantice si pe cooperarea in domeniul justitiei.
Cu aceasta ocazie a fost semnat Acordul dintre Romania si SUA privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave. „Prin incheierea acestui Acord, Romania indeplineste inca un criteriu tehnic necesar pentru indeplinirea conditiilor Programului Visa Waiver, in procesul de liberalizare a acordarii vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite ale Americii” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.
Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea si investigarea infractiunilor grave, a infractiunilor de terorism si asigurarea schimbului de informatii intre autoritatile cu atributii in acest domeniu din cele doua tari.
Procurorul general al SUA, doamna Loretta Lynch a apreciat parteneriatul deosebit dintre cele doua tari in domeniul justitiei, multumind vicepremierului Gabriel Oprea pentru implicarea sa in realizarea acestei cooperari, precum si pentru contributia sa la semnarea acestui acord important pentru Statele Unite ale Americii.
In cadrul intalnirii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost insotit de ambasadorul Romaniei in SUA, domnul George Cristian Maior.


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page