Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1181)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Andre Gide, novelist si eseist francez, laureat in anul 1947 al Premiului Nobel pentru Literatura ne-a scris, “Totul a fost spus inainte, dar intrucat nimeni nu asculta, noi trebuie sa revenim si sa spunem din nou - Everything has been said before, but since nobody listens, we have to keep going back and saying it all over again". Aceeasi cerebralitate a ramas si de la Apostolul Pavel, considerat parintele Crestinismului, care in cap.3, versetul 1 al Evangheliei adresata Galatenilor, locuitori ai Cetatii Galata, a spus: “Ceea ce va scriu, v-am mai scris, dar o fac in interesul vostru". Eu, care de-alungul existentei am trait la norme comportamentale desprinse din Codul Spartan al lui Leonidas, completate cu cele expuse in cartea filosofului Chinez Li Chi “Book of Rite”, care dateaza din sec I AD si completate cu “Rules of Civility - Reguli de Comportament, de buna purtare, scrisa in 1748 la varsta de 16 ani de George Washington, devenit ulterior primul presedinte al Statelor Unite ale Americii, fara a fi lipsit de modestie ma regasesc perfect in arsenalul celor care si-au iubit TARA, indiferent de forma ei de guvernamant, si conform celor ramase de la Nicolae Iorga, am urmarit intotdeauna binele natiunii si nu posturile ei, caracteristica in contradictie flagranta cu actuala clasa politica, preocupata in exclusivitate de posturile natiunii.
Oricum, “O societate se afla la apogeu atunci cand majoritatea componentilor ei practica un cod particular de bune maniere; societatea incepe sa se clatine - dezintegreze atunci cand din ce in ce mai multi componenti ai ei abandoneaza aceste reguli,”- Li Chi. Unei natiuni, popor, comunitati care se pretinde de descendenta Romana - Imperiul Roman, nu-i este permis sa Punjabizeze limba stramoseasca si sa-si asasineze limbajul cu expresii inadmisibile intr-un stat civilizat si, in plus, mediatizate la statiile TV si in presa, de genul: fa, ba, da bine la public, pe bune si multe alte expresii comune celor care n-au depasit faza educationala de grupa mica a unei gradinite si mai mult, comune celor care in jurul anului 800 AD au emigrat din statul Punjab, India. Pentru ca vorbim de descendenta latina doresc sa va reamintesc ca romanii dispuneau de sisteme de canalizare si Vespasiane inca inaintea erei noastre, in timp ce in Romania in anul 2015, 48% dintre localitati nu dispun de instalatii sanitare si apa curenta adecvate, iar 38% nu dispun de canalizare. Atunci sa nu ne miram de neadmiterea noastra in spatiul Schengen. Sunt definitoriu la parerea ca nu se poate institui un regim al virtutilor - apropos, in nota tembelismului general, Pontifus Maximus a eliberat 6000 detinuti din Inchisorile Federale; pentru neavizati, Inchisorile Federale, au in custodie “profesionisti”, Killing elite machine.
Cu o durere nemarginita, pe care dumneavoastra nu o puteti simti intrucat nu cunoasteti implicatiile morale si spirituale ale cuvantului TARA, va reamintesc remarca facuta in urma cu 137 de ani, de poetul national, Mihail Eminescu: ”TARA care prin activitatea institutiile ei, incurajeaza ignoranta, neconsecventa, lipsa de caracter, ba le decoreaza chiar, dovedeste ca este in descompunere.”  In ce ma priveste, in afara guvernului American care mi-a oferit  “Medalia de Merit” si “Legion of Merit-Legiunea de Merit”, guvernul Romaniei-Administratia Romaniei, nu a avut bunul simt de a ne oferi elementarul multumesc pentru faptul ca timp de 25 de ani, cu resurse financiare proprii, am pastrat un colt de Romanism la peste 10.000 km de TARA STRAMOSEASCA.
Desi sunt familiar cu aforismul lui Flannery O”Connor ca, “Exista adevarul meu, al tau, al lui etc, dar in spatele tuturor adevarurilor exista un singur adevar: acela ca nu exista adevar”, doresc sa va refamiliarizez cu “adevarul” profesorului George Ross, de la Colegiul Regal din Londra, referitor la TARA noastra: ”Romania cunoaste la aceasta ora stagnarea, promovarea mediocritatii si a coruptiei. La aceasta ora, nimeni nu mai crede in nimic. Un popor care timp de aproape 7 decenii a abandonat lumea civilizata a pierdut acum nu numai gustul democratiei, dar si sensul directiei si vointa de a se reface. Romanii au intrat intr-o faza de sinucidere colectiva; nimeni nu-i poate ajuta si nici nu vor sa fie ajutati.”
Desi Albert Camus, ne-a avertizat ca “Omul este singura vietuitoare care nu vrea sa admita ceea ce este”, eu zic ca pana ce nu ne vom admite, in cele mai mici amanunte defectele, deficientele si lipsurile, nimic nu se va schimba. Trebuie sa admiteti adevarul, indiferent cat de dureros ar fi. Ganditi-va ca cea mai profesionala institutie de Intelligence din lume, aflata pe parcela 22-3-01-00-40, Dolley Madison Ave din Mc Lean Virginia (asta, dupa mine) sau Langley, Virginia, dupa altii, are pe frontispiciu: “Veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va elibera - You shall know the truth, and the truth shall make you free.”  
Atat pentru aceasta saptamana..  
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page