Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CCIRO Italia, parteneriat cu asociatia crescatorilor de bovine: «Vom relua exporturile spre Italia»

 CCIRO Italia contribuie la cresterea exporturilor romanesti spre Italia. In urma intanirii de marti, 29 septembrie de la Ministerul Agriculturii de la Bucuresti, la care au participat reprezentanti ai crescatorilor romani, ai importatorilor italieni si ai autoritatilor sanitar-veterinare din cele doua tari, a fost convenit un parcurs eficient pentru carantinarea animalelor, in vederea reluarii exporturilor. In acest sens, vor fi autorizate ferme de carantina pentru eliminarea suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza careia exporturile romanesti de animale vii au fost restrictionate, inca din 2014.
Este incredibil ca pana in septembrie 2015 nu a fost autorizata inca nicio structura de carantina, pentru aplicarea articolelor 3 si 4 din Regulamentul CE 1266/2007 care prevad modalitatea de depasire a restrictiilor in conditiile existentei suspiciunii de boala limbii albastre.
Intalnirea din 29 septembrie, convocata de CCIRO Italia in colaborare cu Ministerul Agriculturii, a fost un mare pas inainte. Dupa intalnire, Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine, care a participat la intalnire, a anuntat ca fermierii asociati vor urma imediat procedura de autorizare ca ferme de carantina, pentru a putea indeplini cererile societatilor interesate in achizitionarea de bovine de carne. Presedintele Asociatia Crescatorilor mentionate, Ovidiu - Justin Paraschiv, a propus presedintelui Camerei de Comert si Industriei a Romaniei in Italia, Eugen Terteleac, un parteneriat pentru cresterea prezentei exportatorilor romani de carne in Italia.
Delegatia italiana s-a intalnit si cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a promis tot sprijinul institutional pentru reluarea exporturilor romanesti de animale catre Italia.
Boala limbii albastre, depistata in multe localitati din Romania, afecteaza in special ovinele, dar si bovinele si caprele. Din cauza acestei boli, exportul animalelor vii in Uniunea Europeana a fost restrictionat. Potrivit Regulamentului CE 1266/2007, exporturile de animale vii pot fi facute daca acestea stau in carantina un anumit interval de timp, dupa care sunt supuse testelor de boala, iar testele au rezultat negativ.
Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia (CCIRO Italia), infiintata la Roma in 2013, are ca principale obiective dezvoltarea relatiilor economice intre Romania si Italia, sprijinirea intreprinzatorilor romani din Italia si a celor italieni care vor sa investeasca in Romania, atragerea de investitii straine catre economia romaneasca, promovarea si imbunatatirea imaginii Romaniei in strainatate.
 
Biroul de comunicare CCIRO Italia
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page