Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tenis de masa: Eliza Samara, medalie de aur în finala de simplu la Europenele din Rusia


Jucatoarea romana Elizabeta Samara a intrat in posesia medaliei de aur in proba de simplu, dupa ce a invins-o duminica in finala pe olandeza Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4), la Campionatele Europene de tenis de masa de la Ekaterinburg (Rusia).
 Elizabeta Samara, multipla campioana europeana la dublu feminin si dublu mixt, a castigat in Rusia primul ei titlu european la simplu si aduce Romaniei primul aur continental dupa o pauza de 12 ani de la precedentul succes al Otiliei Badescu din 2003.

In finala, Samara a avut un meci dificil in prima parte in fata unei olandeze de origine chineza. Desi, Eliza a castigat primul set, a fost condusa apoi cu 2-1 si 3-2 la seturi. In ultimele 2 seturi insa, romanca si-a dovedit superioritate si s-a impus clar cu un dublu 11-4, obtinand medalia de aur.

Pana in finala, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus) cu 4-1, slovaca Eva Odorova cu 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina) cu 4-0, Georgina Pota (Ungaria) cu 4-1 si pe rusoaica Polina Maihailova cu 4-1.

Samara a mai castigat la Ekaterinburg inca 2 medalii de argint: cu echipa si la dublu alaturi de unguroaica Georgina Pota.

AGERPRES/(editor: Teodor Ciobanu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page