Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Grupuri de cetateni cer Congresului SUA sa reformeze sistemul de medicina psihiatrica


La o zi dupa asasinatele din statul Oregon, 23 de grupuri de cetateni preocupati de situatia maladiilor mentale au cerut Congresului sa adopte legi menite sa amelioreze sistemul de medicina psihiatrica din SUA despre care au spus ca se afla intr-o stare de degradare, informeaza USA Today.
 Aceste grupuri au inaintat o scrisoare adresata liderilor Congresului american la 1 octombrie, la numai cateva ore dupa atacul de la Umpqua Community College din Roseburg, statul Oregon, care s-a soldat cu 10 morti. Incidentul a fost ultimul dintr-o serie de asasinate in masa comise de tineri instabili mental, multi dintre acestia suferind de afectiuni psihice.

Desi persoanele cu tulburari mentale nu sunt, in general, mai violente decat ceilalti oameni, aceste atacuri au pus in lumina afectiunile de acest tip si carentele care exista in zona tratamentelor psihiatrice, scrie publicatia mentionata.

"De cate ori trebuie sa ni se aminteasca faptul ca sanatatea mentala trebuie sa fie o prioritate de prim rang?", se intreaba psihiatrul Renee Binder, presedinte al American Psychiatric Association, coautoare a unei scrisori adresate liderilor Camerei Reprezentantilor, care are in examinare mai multe proiecte de lege referitoare la starea sanatatii mentale a populatiei.

"Aceasta nu este o problema a republicanilor sau democratilor. Este o problema a Americii", a spus Binder citata de USA Today.

Cu toate ca mai bine de 13 milioane de americani sufera de afectiuni mentale serioase precum schizofrenia, sindromul bipolar sau depresii grave, cei mai multi dintre pacienti — dupa cum se arata in scrisoare — nu se bucura de ingrijirile si serviciile psihiatrice care i-ar putea ajuta sa duca o viata productiva, noteaza publicatia citata.

AGERPRES /(autor: Constanta Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page