Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ambasadorul George Cristian Maior a participat la ceremonia de depunere a juramântului de catre Hans G. Klemm, în calitate de ambasador al SUA în România, în prezenta secretarului de stat John Kerry


Ambasadorul George Cristian Maior a participat la ceremonia de depunere a juramantului de catre Hans G. Klemm, in calitate de ambasador al SUA in Romania, in prezenta secretarului de stat John Kerry

Ambasadorul desemnat al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat miercuri, 16 septembrie 2015, la ceremonia de depunere a juramantului de catre    Hans G. Klemm, in calitate de ambasador al SUA in Romania. Ceremonia a avut loc la sediul Departamentului de Stat al SUA, in prezenta secretarului de stat John Kerry.
In alocutiunea avuta cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat Romania drept un aliat de incredere al SUA, subliniind relatia excelenta dintre cele doua state si cooperarea in promovarea stabilitatii in plan regional si global. John Kerry a evidentiat in special colaborarea din cadrul operatiunilor din Irak si Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relatiilor economice si comerciale dintre SUA si Romania, aratand ca tara noastra are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica din Europa.
Oficialul american a salutat angajamentul ferm al Romaniei pentru respectarea statului de drept si eforturile de a combate fenomenul coruptiei, mentionand campania hotarata dusa in acest sens de autoritatile de la Bucuresti. El a aratat ca tara noastra reprezinta un exemplu, in acest sens, pentru tarile vecine.
La randul sau, noul ambasador american, Hans G. Klemm, a subliniat relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Statele Unite, evidentiind statutul tarii noastre de aliat de incredere al SUA si partener NATO.
Hans G. Klemm a precizat ca, in calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltarii relatiilor economice romano-americane. Totodata, s-a referit la combaterea coruptiei din Romania, precizand ca oferirea de asistenta in acest domeniu va fi una dintre prioritatile mandatului sau.

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page